Miért érdemes elektromos fogkefét választanunk a hagyományos helyett?

2020-11-17 13:32
Miért érdemes elektromos fogkefét választanunk a hagyományos helyett?

A felmérések szerint a fogszuvasodás és a vele kapcsolatba hozható fogágybetegség, az ország felnőtt lakosságának mintegy 80%-át érintik. A kellemetlen tünetek hátterében a rendszertelen fogmosás mellett, a nem helyesen elvégzett fogápolási technikák állnak.

A csupán a szokás kedvéért teljesített fogmosás ugyanis nem mindig elég alapos ahhoz, hogy eltávolítsa az étkezések után keletkező lepedéket a fogakról. Sokan pedig minden igyekezetük ellenére sincsenek tisztában a tökéletes fogmosási módszerekkel. Az elektromos fogkefe használatával azonban ez a probléma egyszerűen kiküszöbölhető.

Milyen előnyöket kínál egy elektromos fogkefe?

Az elektromos fogkefe, a manuális társaikkal ellentétben sokkal hatékonyabban veszi fel a harcot a lepedékkel szemben. A működés során helyettünk végzik el az ideális fogmosási mozdulatokat. Ezek a termékek mindazt tudják, amit nekünk is kellene, csak sokkal kényelmesebb fogápolást tesznek lehetővé. A fejrész általában egyidejű forgó és rezgő mozgással tisztítja meg a fogakat és a nehezen hozzáférhető fogréseket.

A jobb minőségű fogkefék percenként akár 35-40 000 mozdulatra is képesek. Nekünk nem kell mást tennünk, mint a fejet 45 fokos szögben végig vezetni a fogsor mentén, majd jöhetnek a külső és belső felületek is.

A gyerekeknek készült speciális változatok már egészen kicsi kortól használhatók, így az apróságok fogai is nagyobb védelmet élvezhetnek. Bár a gyerekek többsége kedvelni szokta az elektromos fogkefével történő fogmosást, vannak olyanok, akiknek kezdetben nem igazán nyeri el a tetszését a termék. Ha azt látjuk, hogy a kicsi nem szívesen használja ezt a fajta fogkefét, vagy fél tőle, csak óvatosan bátorítsuk.

Elektromos fogkefe

Fontos tudni még, hogy a fejeket, akárcsak a manuális kefék esetén bizonyos időközönként cserélni szükséges. Ennek két oka van, egyrészt a sörték között, a rendszeres tisztítás ellenére is baktériumok telepedhetnek meg, másrészt viszont a fej gyorsan elhasználódik. Az össze-vissza álló sörte szállak már nem tudják ellátni a feladatukat, ezért a fogmosás hatékonysága csökken.

Mivel manapság már rengetegféle elektromos fogkefe közül választhatunk, így mindannyian megtalálhatjuk a számunkra legtökéletesebb típust. Vannak például termékek, amelyeken eltérő üzemmódokat állíthatunk be és olyanok is, amiket időmérővel, valamint nyomásérzékelővel láttak el. A legyakoribb tartozék a töltőállomás és a szállításhoz szükséges tok.

A HDplanet kínálatában elérhető elektromos fogkefe

Webáruházunkban egy igazán különleges fogkefét ajánlunk a vásárlóink figyelmébe. A SONIC WAVECLEAN egy olyan, ultrahangos fogkefe, ami egyetlen töltéssel akár 60 napos használatot tesz lehetővé. A percenkénti 36000-es mozdulatszámmal hétszer hatékonyabban tisztít, mint a manuális fogkefék. A termék 2 fogmosási sebességgel és egy speciális időzítővel segíti a fogmosást.

Ezen kívül tartozik még hozzá egy töltőkábel, egy tok, valamint két fej. Ideális választást jelent azoknak, akik a kényelmes és precíz fogápolás mellett teszik le a voksukat.


2020-11-17 13:32