Miért fontos a megfelelő gamer szék megvásárlása?

2020-10-29 13:05
Miért fontos a megfelelő gamer szék megvásárlása?
A gamer szék mindenki számára ismerős lehet, aki hosszú órákat tölt a számítógépes játékokkal. Nem érdemes azonban a használatukat leszűkíteni erre a területre, hiszen ezek a nagyon ergonomikus és kényelmes ülőalkalmatosságok az irodában is megállják a helyüket.

Azt azonban nem árt tisztázni, hogy szék és szék között is van különbség, a játékhoz vagy munkához pedig jól meg kell gondolni, melyik terméket szerezzük be. Ez a bejegyzés arról szól, hogy miért fontos a megfelelő gamer szék megvásárlása.

Miért találták ki a gamer székeket?

Egész nap ülni nem túl jó dolog, hiszen az evolúció során nem erre fejlődött ki az emberi test. Elődjeink egész nap sétáltak, futottak vagy ugrottak, ha pedig pihenni kellett, akkor vízszintesen helyezték kényelembe magukat. Összességében elég kevés időt töltöttek a klasszikus ülő pozícióban.

Napjaink modern világában túl sokat üldögélve olyan népbetegségek alakulnak ki, mint a gerincferdülés, a sérv és a különféle mozgásszervi problémák. Mivel a kikapcsolódás is fontos, ezért megszületett a gamer szék, mely elfogadható megoldást kínál, miközben aktívan pihenhetünk a játékok játszásával vagy akár filmezéssel és internetezéssel.

Egy jó gamer szék illeszkedik a használója testéhez, és ergonomikus tartást lehet felvenni a segítségével. A lábak vérellátása nem szenved hiányt, és csökkenti a hát alsó részeire és a nyak izmaira eső nyomást. A különböző stratégiai pontokon elhelyezett merevítések és extra párnázás pedig még kényelmesebbé teszi az üldögélést.

Számítógépes gamer szék

Cool kiegészítők

A gamerek világa persze nem csak a kényelemről szól, hanem a jó kinézetről, menő dolgokról is. Miután a játékosoknak szóló billentyűzetek és egerek led világítást kaptak, nem kellett sokat várni arra, míg a gamer székekben is megjelentek ezek a kiegészítők. Az egyes termékeknél az RGB színskála összes árnyalata felvonulhat, akár ütemre villogva, akár folyamatos világításra beállítva.

A székek bevonata is széles skálán szóródhat, lehet textil, valódi- vagy szintetikus bőr is. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért nem lehet egyetlent kiemelni közülük. Érdemes mindig az egyéni preferenciák alapján dönteni, és azt választani, amelyik a legjobban illik a játékos habitusához.

A jól elhelyezett deréktámasz, fejtámla vagy kartámasz miatt az sem megterhelő, ha hosszú órák telnek el játék közben, ezek állításával pedig mindig megtalálható a kényelmes pozíció. A gamer székeknél is feltüntetik az ajánlott magasságot, ez a játékosra vonatkozik, és egy viszonylag széles tartományt fog át. Érdemes ezt betartani, hiszen az alacsonyabb játékosoknál a láb lógása zsibbadáshoz vezet, a magasabbak pedig egész egyszerűen nem tudják majd rendeltetésszerűen használni a széket. Fontos tudni, hogy ezen a teleszkóp állítása sem segít, hiszen annak mozgását már beleszámították a megadott tartományba.

HDplanet gamer szék kategóriájában többféle ár fekvésben találhatók meg a minőségi termékek, olyan gyártóktól, mint például a német Sharkoon Technologies vagy a holland Trust.



2020-10-29 13:05