Miért hasznos egy játszószőnyeg?

2020-10-28 11:55
Miért hasznos egy játszószőnyeg?
A játszószőnyegek amellett, hogy izgalmas játékra invitálják a babákat, kiváló fejlesztőeszközök is egyben. Manapság többféle típus közül választhatunk, de az igazán remek darabok számtalan kiegészítővel vannak felszerelve.

A babák ezeken a szőnyegeken puha és biztonságos környezetben láthatnak hozzá a világ felfedezéséhez. Blog bejegyzésünkben ismertetjük a játszószőnyegek legfontosabb fejlesztő tulajdonságait, és azokat a szempontokat, amelyeket már a vásárlás előtt érdemes figyelembe vennünk.

Hogyan fejleszti a játszószőnyeg a babákat?

A játszószőnyegek nagyon jó hatással vannak a kicsik érzékszerveinek stimulálására. A rajtuk található játékok forma- és színvilága mind ezt a célt szolgálja. Ha kreatívabb szülők vagyunk, ezekkel a kiegészítőkkel dalokat és meséket is eljátszhatunk a gyermekünknek. Mivel a babák a szőnyegeken kedvük szerint forgolódhatnak, a mozgásfejlődésüket is könnyedén fejleszthetjük.

A lelógó plüss figurák sokat segítenek például a babáknak a kéz és szemmozgások koordinálásában. Minél ügyesebb a gyerek, annál gyorsabban tudja megragadni a játékokat.

A játék során a kicsik észrevétlenül ismerkedhetnek meg a tárgyak különféle textúráival, egyik puhább, másik keményebb, de akadnak köztük olyanok is, amelyek érintésre zörögnek. A pillanatnyi hatások idővel tapasztalatok formájában rögzülnek a babákban, így mozdítva őket előre a környezetük megismerésében.

Játszószőnyeg

Mire kell figyelnünk a vásárláskor?

Az első és legfontosabb szempont a biztonság. Csak és kizárólag megbízható helyről származó játszószőnyeget szabad vásárolnunk. Továbbá célszerű olyan terméket választanunk, amely puha és jól párnázott, ezáltal valóban komfortos játékidőt biztosít majd a babának. Az sem árt, ha a szőnyeghez tartozó játékok a felnőttek által leszedhetők, így akár babakocsira vagy más hordozóra is áttehetők. A babák viszont ne tudják ezeket lekapni a helyükről és a szájukba tenni.

Ha lehetőségünk van rá, olyan szőnyeget vásároljunk, amelyen valamilyen zenélő játék is helyet kapott. A kedves és lágy dallamok nyugtatják a kicsiket, különösen, ha az anyukájuk énekhangjával együtt hallgathatják ezeket. Érdekes, de egy-egy zenélő játék akár hosszú percekre is képes lekötni a baba figyelmét. A jó minőségű szőnyegeknél nem kell tartanunk attól, hogy a zene esetleg túl hangos lesz a gyermekünk számára.

Végül, a vásárlás előtt ügyelnünk kell a megfelelő méretekre. A kényelmes játszószőnyeg minimum egy méter hosszú oldalakkal rendelkezik, miközben viszonylag kicsire összecsukható. Jó, ha a baba minden irányban tud a szőnyegen forgolódni, úgy, hogy nem mozdul le róla.

Milyen játszószőnyegeket kínálunk?

Webáruházunkban kizárólag minőségi, bevizsgált termékeket kínálunk a vásárlóinknak. A szőnyegek puha és komfortos környezetet teremtenek a babáknak a játékhoz. A különféle tematikájú játszószőnyegek bájos és figyelemfelkeltő kiegészítőkkel várják a kis felfedezőket. A plüss figurák a legtöbb terméknél levehetők és a tisztításuk sem okoz gondokat.



2020-10-28 11:55