Milyen a tökéletes utazóágy a babád számára?

2021-02-03 19:27
Milyen a tökéletes utazóágy a babád számára?
A baba születését követő, otthon eltöltött hetek után sok pár gondolja úgy, hogy itt az ideje egy kis kikapcsolódásnak. Ilyenkor jön a kérdés, hogy az idegen környezetben, a megfelelő kiságy hiányában vajon hol fog aludni a pici? A megoldás egy olyan utazóágy beszerzése, amit újszülött kortól akár egészen az óvodás évek kezdetéig használhat a gyerek.

Ha te is ilyen termék vásárlása előtt állsz, de egy-két dologban még bizonytalan vagy, ajánljuk figyelmedbe a következő összefoglalónkat.

Mire figyelj az utazóágy kiválasztása során?

Bár a csak alapfelszereltséggel rendelkező ágyak árban kedvezőbbnek tűnhetnek, mint az extrákkal ellátott változatok, ne a pénztárcakímélés legyen a fő szempontod. A kerekek megléte például jelentősen megkönnyítheti a kiságy ide-oda tologatását. Mivel a jó minőségű termékek esetén a kerekek biztonsággal rögzíthetők, így nem kell tartanod a balesetveszélyes helyzetek kialakulásától.

Amennyiben szeretnéd, hogy a babád nyáron is tudja használni az ágyat és olyan helyre utaztok, ahol sok lehet a szúnyog, egy gyorsan felszerelhető háló jó szolgálatot tehet. A baldachinnak köszönhetően a melegebb hónapokban a kinti altatás is lehetséges.

Az egészen pici babáknál rendkívül hasznos az emelőbetét, aminek mozgatásával a fekvőfelület magasságát villámgyorsan beállíthatod. Az ideális értékek mellett nem kell mélyen behajolnod az ágyba, hogy elérd a gyermeked. A legtöbb emelőbetét kilenc kilogrammig terhelhető, az ülni tudó csöppségeknél viszont a kiesés lehetősége miatt már nem szabad alkalmazni.

Az utazóágyakhoz mindig tartozik valamilyen matrac, de ennek vastagsága gyakorta nem felel meg a baba igényeinek. Ha úgy találod, hogy a mellékelt változat nem nyújt elegendő kényelmet, célszerű kiegészítésként, összegöngyölhető kókusz matracot vásárolnod.

Utazóágy

A kibújó nyílásnak inkább az olyan, nagyobb gyerkőcöknél van jelentősége, akik éjszaka általában önállóan közlekednek a vécére. A cipzár elhúzásával nyitható ajtón balesetmentesen tudnak ki-be járkálni és nem kell az ágy tetején átmászniuk. Abból kifolyólag, hogy az utazóágyak teherbírása 15 kiló körül alakul, ikrek esetén két ágy vásárlása ajánlott.

Egyéb hasznos kiegészítők az utazóágyhoz

A következő termékek, bár nem feltétlen tartoznak az utazóágyhoz, mégis jó, ha vannak. Az egyik legfontosabb ezek közül a pelenkázó felület, ami többnyire 11 kilogrammig használható. Az alátét felszerelése pillanatokon belül megoldható, és semmiféle különösebb eszközt nem igényel. A bélelt pelenkázó kényelmes körülményeket teremt a gyermek pelenkacseréjéhez.

Az előbbi termékhez olyan zsebes tartó is kapható, amelyben a pelusokat és a krémeket rendszerezve tárolhatod. Így a pelenkázás közepette nem kell azzal foglalkoznod, hova tetted ezeket a dolgokat. Hasonló zsebek az utazóágy oldalain sem jönnek rosszul, ezekben akár a babád játékait is elhelyezheted. És ha már játékokról van szó, a legtöbb ágyhoz kiegészítésként zenélő forgókat és más fejlesztő eszközöket vásárolhatsz.

A webáruházunk kínálatában rengeteg utazóágy közül válogathatsz.


2021-02-03 19:27