Minden, amit a gyermek járgányokról tudni érdemes!

2023-08-26 13:46
Minden, amit a gyermek járgányokról tudni érdemes!

Nem véletlenül tartoznak kedvenc termékeink közé a gyermek járgányok. Hiszen a gyermek járgányok nemcsak praktikus és sokoldalú közlekedési eszközök, hanem kiváló lehetőséget nyújtanak arra is, hogy nemcsak a gyermekeink, hanem a családunk közös életét is vidámabbá, szórakoztatóbbá, élménygazdagabbá tehessük. A gyermek járgányok további, hasznos funkciója az, hogy a gyermekünk fejlődését több értelemben is segítik.

Számos különböző gyermekjárgány közül válogathatunk a HDplanet webáruház kínálatában. A választékunk összeállítása során arra törekedtünk, hogy ne csak a hagyományosabb, megszokott járműveket lehessen tőlünk megvásárolni, hanem szerettünk volna némi színt is vinni a palettánkba. Így nálunk olyan járművek is fellelhetőek, amelyeket esetleg máshol hiába keresünk, illetve olyanok is, amelyekről esetleg nem is gondoltuk volna, hogy milyen hasznosak és mennyi lehetőség rejlik bennük. Szerettünk volna tehát olyan járműveket is felmutatni, amelyeket eddig nem ismertek sokan.a

Hiányzik az egyensúly? Itt a bobocar!

A jól ismert, méltán kedvelt és népszerű triciklik, futóbiciklik és hasonló megszokott járgányok mellett ezért érdemes megtekinteni a bobocart is, ami jó lehetőség lehet arra, hogy a mozgáskoordinációs zavarokkal küszködő, esetleg idegrendszeri éretlenséggel élő gyermekek mozgását fejlessze. Később pedig a bobocart használó gyermekek a biciklizés, illetve akár az autóvezetés megtanulásában is előnyt szerezhetnek.

A bobocar egy olyan gyermekjárgány tehát, amelyik elősegíti a mozgásfejlődést, leginkább a szem-, kéz-, illetve láb- koordináció megtanulását. Ezen felül pedig a bobocar egy rendkívül szórakoztató játéknak is mondható.

A bobocarnak nincsen pedálja, így talán leginkább gyermek autóhoz, kisautóhoz lehetne hasonlítani. A speciális jármű a kormány mozgatásával halad előre, tehát a kormány jobbra-balra mozgatása hozza létre a jármű előre- vagy hátrahaladását.

A bobocar nem elektromos árammal működik, pusztán a gyermek ereje hajtja meg ezt a járművet.

Mindenképpen ajánljuk tehát a bobocar beszerzését akkor, hogyha a gyermekeinknek nehézségei vannak a mozgáskoordinációval, sebesség- vagy térészleléssel. Akár egészen korán is, még a tünetek észlelése előtt, hiszen a mozgáskoordináció, testkoordináció, szem-, kéz-, lábkoordináció fejlesztése előnyös minden életkorban. A bobocart egyébként egészen felnőtt korig, akár 120 kg-os súlyhatárig is használhatjuk, illetve több, vidám szín közül is választhatunk.

Érdemes tehát beszerezni a bobocart, gyermekünk pedig valószínűleg nagy örömmel veszi majd birtokba azt önállóan.

Bobocar az egyensúly javításához

Mi a roller?

A roller egy gazdaságos és egyszerű gyermekjárgány, amelyik felnőttkorban akár önálló közlekedési eszköz is lehet. A gyermekkorban rollert használó gyermekek nemcsak vidáman szórakozhatnak a rollerrel való játék közben, hanem egyben megismerhetik egy rendkívül környezetbarát, energiaigénnyel nem rendelkező jármű használatát is.

A roller alkalmas a mozgásfejlesztésen belül az egyensúlyérzék fejlesztésére, illetve a kezdetben a biciklitől félő gyermekek megismertetésére a kerekeken guruló járművel száguldás örömével, élményével.

Kisebbeknek a háromkerekű, ülve is használható, színes, vidám rollereket ajánljuk az érdeklődés felkeltésére, később pedig kétkerekű rollerre válthatunk.

Gyermek roller

Kiknek ajánljuk a tricikli használatát?

A tricikli ma már szinte kötelező elem a babakocsi utáni időszakban, illetve némi átfedéssel a babakocsi használatának utolsó időszakában. A háromkerekű jármű sok esetben nagyban hasonlít a babakocsihoz.

Ez nem is véletlen, hiszen a tricikli kialakításánál még fontos szempont volt az, hogy a szülő is könnyedén tolhassa, vezethesse azt szükség szerint, illetve maga a jármű alkalmas legyen arra, hogy esetlegesen szélsőségesebb időjárási viszonyok esetén is lehessen vele közlekedni.

Így tehát, több triciklink is rendelkezik például kupolával, ami alkalmas arra, hogy a széltől, esőtől, hóeséstől megvédje a gyermekünket. Ezen felül, egyes triciklik egyéb extrákkal is büszkélkedhetnek. Ilyen például a babakocsiknál már méltán megkedvelt bevásárlókosár. Nyugodtan elmehetünk tehát a közeli kisboltba gyermekünkkel a tricikli segítségével és sok mindent egyszerűen behelyezhetünk a tricikli kosarába.

A háromkerekű tricikli tartós, strapabíró, kiváló minőségű anyagból készült. Úgy tervezték, hogy a legnehezebb terepeken is helyt álljon. A tricikli segítségével a gyermekünk könnyebben megszokhatja, megtanulhatja a pótkerekes bicikli vagy a futóbicikli használatát.

A tricikli tehát egy nagyszerű átmenet vagy átfedés a babakocsis és a biciklis időszak között. Mindezt pedig súrlódás nélkül, kellemetlenség nélkül teszi úgy, hogy közben élvezhetjük a vidám, gyermekes kimozdulásokat a játszótérre, a közeli kisboltba, elkísérhetjük a testvért az óvodába vagy az iskolába, illetve más hasonló, közeli helyekre.

Mindenképpen ajánljuk tehát, kezdetben a szülőkaros tricikli megvásárlását, nézelődni vágyó babák esetén akár egy, másfél éves kortól. Hiszen, számos kellemes pillanatot, szórakoztató, vidám percet szerezhetünk ezzel gyermekünknek, illetve számos kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.

Továbbá, a tricikli kiválóan alkalmas babakocsi helyetti vagy melletti közlekedési eszközként is.

Kiknek való a futóbicikli?

A kerékpározás megtanulása a gyermekeknél számos nehézségbe ütközhet.

Van olyan gyermek, aki számára ajánlatos inkább a pótkerekes bicikli használata. De egyébként, a legtöbb esetben kiváló átszoktatási lehetőség a hagyományos futóbicikli.A nálunk kapható kompakt futóbiciklik mindkét igényt kielégítik, hiszen pedálos, pótkerekes és hagyományos futóbicikliként is használhatók.

A futóbicikli, ahogyan a nevében is benne van, gyakorlatilag a kerékpár egy része, avagy egy pedálok nélküli kerékpár.

A futóbicikli lehetővé teszi, hogy a gyermek megszokja a kerekekkel való egyensúlyozást, az önálló közlekedést, később pedig kedvet érezzen a bicikli vagy kerékpár önálló használatához.

A futóbicikli népszerű a 2-5 éves korú gyerekek körében, hiszen aligha találunk olyan gyereket, aki nem vágyna egy futóbiciklire.

Jó hír, hogy ma már egyszerűen, könnyen és gyorsan beszerezhetjük a futóbiciklit webáruházunkban, ahol többféle típus és színvilág közül választhatunk, sok esetben pedig a kormány és az ülés mérete is állítható, így követi a gyermek növekedését.

Gyerek futóbicikli

Mi az all ride és mikor praktikus különösen?

Az all ride egy többfunkciós gyerekjárgány. Különösen ajánljuk helyhiány, kis lakás esetén, hiszen gyakorlatilag több darab járgány található meg egy járműben, ebben a konstrukcióban.

Az all ride két- vagy háromkerekű gyerek roller, futóbicikli vagy tricikli is lehet. Négy darab gyermekjármű tehát egyben, így praktikus, gazdaságos, sokoldalú, környezetbarát, helytakarékos, egyszerűen nagyszerű megoldás arra, hogyha egyszerre szeretnénk több járművet beszerezni.

Akkor is gondolhatunk az all ride-ra, hogyha például gyakran előáll nálunk az a probléma, hogy a játszótérre elindulva a gyermekünk mégiscsak másik járműre szeretne váltani. Mi pedig nem tudunk egyszerre három-négy járművet cipelni akár a kezünkben, akár a babakocsira akasztva.

Az all ride különösen jól jöhet tehát utazáshoz, cipekedéshez, illetve bármilyen egyéb esetben, amikor spórolnunk kell a hellyel.

Hogyan segítik a járgányok a gyermek egészség- és környezettudatosságra nevelését?

A gyermekjárgányaink egyik kulcsfontosságú feladata az, hogy a gyermekünk önálló közlekedését megalapozzák, ezzel kapcsolatban pedig az egészség- és környezettudatosság fejlődését segítsék.

A gyermekjárgányaink alkalmazásával megtanítjuk a gyermeknek azt, hogy milyen környezetbarát, energiatakarékos, a Földünk egészségét és a saját egészségünket is védő, sportolásra is alkalmas közlekedési eszközöket is lehetséges használni.

A gyermek járgányok használata során a gyermek megismerkedik az autó nélküli közlekedéssel. Nézelődhet a természetben, illetve beszélgethet, hasznos időt tölthet együtt felnőttekkel, akiknek nem kell az autóvezetésre koncentrálni.

A gyermek járgányok segítségével példát mutathatunk gyermekünknek azzal kapcsolatban, hogy nem muszáj autóba ülni és járatni a motort ahhoz, hogy elszaladjunk a közeli kisboltba, a játszótérre vagy akár az óvodába is. Ha tehát nem szeretnénk minden nap kiállni a garázsból, kinyitni a kaput, slusszkulcsot keresgélni, tisztítani a szélvédőt, akkor egyszerű és nagyszerű, praktikus, sokoldalú és környezetbarát lehetőség ennek alternatívájára, legalább részleges kiváltására is a gyermekjárgány vásárlása.

Így élvezhetjük a szabad levegőt, a természetet, az együtt töltött időt is csendben és nyugalomban, motorzaj, kipufogógáz és más hasonló kellemetlenségek nélkül.

Láthatjuk tehát, hogy a gyermek járgányoknak az egyszerű közlekedési funkción túl számos más rendeltetése is van, hiszen a gyermekünk egészséges érését, környezetvédelemre, takarékoskodásra nevelését, mozgásfejlődését, önállóságra szoktatását is segítik.

Célszerű ezért beraktározni néhány gyermekjárgányból akár már a várandósság időszakában is, hiszen számos járgány már egészen korai életkorban használható.

Egy-másfél éves korban pedig már mindenképpen ajánlatos beszerezni legalább az első triciklit. Hiszen, nem véletlenül, ma már ezt kérik a legtöbben a gyermek első születésnapjára: ez pedig kifejezetten örvendetesnek mondható akkor, hogyha a tricikli valóban rendszeresen és rendeltetés-szerűen használatba is kerül.

Gyerek járgányok

Kell-e akkor aggódnunk, hogyha egy nagyobb értékű gyermekjárgányt webáruházban vásárlunk meg, kell-e tartanunk a kockázatoktól?

Természetesen a gyermek járgányokra is érvényes a garancia lehetősége, illetve itt is bátran élhetünk az elállás jogával. Hogyha a járgány nem tetszik, esetleg nem a kívánt méret vagy mégsem erre gondoltunk, rosszul adtuk le a rendelést, akkor minden további nélkül visszaküldhető hozzánk, mi pedig visszafizetjük az árát.

Igazából, semmivel sem bukunk többet azon, hogyha egy gyermekjátékot vagy gyermekjárgányt webáruházban vásárlunk meg, mint akkor, hogyha elindulunk egy távol lévő, speciális gyermek szakboltba – hiszen, ezeknek a járgányoknak a nagy részét csak ott lehetne megvásárolni.

De általában, a gyakorlatban, ezek a vásárlások a gyermek nélkül szoktak történni, hiszen gyakran a rokonokat, nagyszülőket küldjük el a járgányért.

A webáruházban vásárlás ráadásul az otthonunk kényelmében zajlik, nem vagyunk kitéve a családunkkal, kisgyermekünkkel a szélsőséges időjárási viszonyoknak. Nem kell megfáznunk télen a hidegben, nem kell megáznunk ősszel az esőben, illetve nyáron a nagy melegben sem kell leizzadunk, így az egészségünket is védjük.

Vásároljon tehát ön is gyerekjárgányt otthona kényelméből, gyermeke mellől a fotelből, egyszerűen és gyorsan, néhány kattintással a HDplanet webáruházból és élvezze a gyermekével töltött önfeledt pillanatokat, a kimozdulás, együtt mozgás, kirándulás élményét, amit környezetbarát közlekedési eszközön közlekedve töltöttünk!

2023-08-26 13:46