Minden, amit az access point-ról tudni érdemes!

2023-08-26 14:35
Minden, amit az access point-ról tudni érdemes!

A mai világunkban szinte elképzelhetetlen az élet az internet, de különösen a vezeték nélküli internet vagy wifi nélkül.

Talán esetleg csak egy elzárt faluban, egy táborban tudnánk elképzelni azt, hogy nincsen minden helyiségben akár az utcán, az udvaron, a műhelyben, a sufniban, a mellékhelyiségben, a konyhában, a fürdőszobában és szinte bármilyen lehetetlen helyen is wifi hozzáférés.

A telefonunkat nyomkodjuk, a laptopunkat, tabletünket, más okos eszközünket használjuk a mindennapok során. Zenét hallgatunk, megnézzük az üzeneteinket, szinte élni se tudunk már anélkül, hogy percenként, fél percenként vagy akár csak néhány másodpercenként is megnéznénk azt, hogy jött-e valamilyen értesítés, érkezett-e valamilyen üzenet.

Miért lenne szomorúbb a világ wifi és wireless elérési pontok nélkül?

Lehet ezen a jelenségen szomorkodni és lehet ezen filozofálni, hiszen valóban fontosabbak lennének a személyes kapcsolatok, mint a virtuálisak.
Azonban a dolog másik oldala is igaz, hogy bármilyen jellegű bezártságban vagy kényszerhelyzetben óriási előnyt jelenthet az, hogy van lehetőségünk kommunikálni. Például az egyedülálló, magányos emberek számára gyakorlatilag az egyetlen kommunikációs forrást jelentheti az internet.
Sokak számára pedig a munkalehetőséget, a Home Office lehetőségét, az egészségügyi problémák, a beteg gyerek vagy más családtag ápolása melletti munkavégzés lehetőségét biztosítja az otthoni internet elérhetősége.

Így tehát különösen fontos az, hogy az eddig akár használaton kívüli helyiségeket is átalakíthassuk úgy, hogy ott akár a Home Office is megoldható lehessen vagy az internetelérés megvalósulhasson.

Számos megoldási mód létezik arra, hogy családi házon vagy nagyobb lakáson belül, de különösen nagyobb munkahelyeken, irodákban elérhetővé tegyük a stabil, folyamatosan kiváló minőségű wifi szolgáltatást, így az igényeinkhez, lehetőségeinkhez mérten, illetve az erre szánt pénzösszeg függvényében mást és mást ajánlhatnak a tapasztalt szakemberek.

Ezek közül az access point lehet az egyik legbiztosabb, a legnagyobb valószínűséggel tökéletes és zavartalan wireless elérést biztosító eszköz, akár kültéri access point-ról, akár beltéri access point-ról is legyen szó.

Mire való az access point és hogyan tud segíteni abban, hogy mindenki, minden helyiségben wireless internethez vagy wifihez juthasson?

Az access point egy vezeték nélküli átjátszó vagy pedig elosztó lehetőség.
Az access point-ot akkor érdemes használni, hogyha wifi elérhetőségre van szükségünk olyan helyeken, ahol gyenge a wifi jel, nem elég erős a wifi vagy wireless internet, és emiatt nehezebb lenne a munkavégzés, szórakozás, zenehallgatás vagy pedig bármilyen tevékenység, amelyet a wifi segítségével végeznénk.

Elsőre talán egyből a routerre, switchre, hubra és hasonló eszközökre gondolnánk ezekre a célokra. Az access point kicsit hasonló ezekhez az eszközökhöz, mégis más esetekben szokták használni.

Az access point legnagyobb előnye, hogy messzebbre lehet vele vinni a wifi jelet, nemcsak elosztóként képes funkcionálni. Így tehát akkor is ajánljuk, sőt leginkább akkor ajánljuk az access point használatát, hogyha a router túl messze van és emiatt gyenge a wifi jel.

Mire jó az access point?

Mikor van óriási szükség az access point beszerzésére?

Számos esetben lehet szükségünk a wifi folyamatos elérésére.

Akár tanuláshoz, munkához, zenehallgatáshoz, recept megnézéséhez, videónézéshez, gyermekünk elfoglalására. Egy nagyobb családi házban előfordulhat az, hogy egyetlen router, egyetlen wireless hálózat nem képes kiszolgálni a ház összes helyiségét. Így például a félreeső gyerekszoba, a nyári konyha, a műhely, a garázs, a kinti sütögető helyiség, a varrószoba, de akár még a konyha is kívül eshet ezen a területen.

Igencsak kellemetlen lehet az, hogyha végre főzés közben tudnánk zenét hallgatni, meghallgatni egy fontos podcastet, esetleg egy receptet, videót megnézni és hát sajnos gyenge a wifi. Emiatt pedig lehet, hogy soha nem is fogjuk meghallgatni életünk legfontosabb önfejlesztő előadását, mert nyilván nem lesz energiánk azzal foglalkozni, hogy indián varázsigéket mormoljunk és wifi-varázsoló táncot járjunk húsklopfolás közben.

De ez még a legkisebb gond.

Sokkal nagyobb probléma lehet például az, hogyha a tanulást vagy a munkát akadályozza a gyenge wifi jel, a wireless jelerősség alacsony volta, a rossz wifi elérés.

Ekkor viszont azonnali megoldást kell keresnünk, hiszen fontos megkeresések, megbízások, találkozók múlhatnak ezen és akár ügyfeleket is veszíthetünk el így.
A rosszul sikerült vizsgák okozta halasztásokról, évismétlésekről nem is beszélve.

Szóval korlátlan, szabad és folyamatos wifit, access point-ot mindenkinek! Free wifi!

Érdemes-e beruházni egy access point-ba vagy próbálkozzunk inkább olcsóbb megoldásokkal a wifi csiholás érdekében?

A HDplanet webáruházban számos termék kapható vagy inkább számtalan, mert helyettünk már csak az algoritmusok tudják azokat megszámolni.

Olyan termékek ezek, amelyek segítenek abban, hogy több helyiségben is elérhető legyen a wifi. Kiváló megoldás lehet bizonyos esetekben a switch, a hub, lehet akár több routert is vásárolni, több hálózatot kialakítani. Segíthet a bluetooth fejhallgató, a bluetooth-os telefonnal egy jobb headset is akár és számos más lehetőségünk is van arra, hogy rendkívül kedvező áron javítsunk az internetelérésen.

Be kell vallanunk azonban, hogy ezeknek a kedvező árú lehetőségeknek megvan az a hátránya, hogy nem feltétlenül tökéletesen megbízhatóak.

Egy bluetooth fejhallgató például nagy eséllyel kiváló lehetőség arra, hogyha zenét szeretnénk hallgatni főzés vagy autószerelés közben vagy a gyermekünknek egy mesét szeretnénk mutatni egy percre, hogy végre megszólalhassanak a család felnőtt tagjai. Esetleg szeretnénk végre nyugodtan megnézni egy meccset, sorozat-epizódot vagy egy vicces videót anélkül, hogy bárki zavarna bennünket.

Akkor azonban, hogyha egy nagyobb irodában dolgozunk és egész nap biztosítanunk kell a folyamatos wifi-elérést – meetingeket, konferenciákat tartunk, folyamatosan jelen kell lennünk –, akkor nem bízhatjuk a véletlenre az internetelérést!
Érdemes beruházni egy kiváló access point-ba és máris hatalmas terhet vesz le a vállunkról, vagyis leginkább a wireless hálózat és a wifi router válláról.

Érdemes venni access pointot?

Mennyibe kerül az access point és miért érdemes befektetni rá?

Az access point ára elsőre magasnak tűnhet.

Azonban fontosnak tartjuk kihangsúlyozni azt, hogy ezt a lehetőséget leginkább professzionális internethasználat esetén ajánljuk, azaz leginkább otthoni munkavégzés esetén vagy otthoni tanulásra, komolyabb feladatokra.

Az access point kiváló lehetőség továbbá irodáknak, munkahelyeknek, cégeknek, üzemeknek is ott, ahol az internet kimaradása luxus, nem megengedhető. Hiszen értékes munkaórák, értékes munkaidő megy el azzal, hogy időnként esetleg elakad a wireless elérés.

Egyetlen iroda és egyetlen otthonról dolgozó irodista sem kockáztathatja meg azt, hogy elmegy az internet, gyenge a wifi jel és emiatt elveszít ügyfeleket, megrendeléseket, megbízásokat, illetve kevesebb munkaórában tud dolgozni.

Hogyha tehát belegondolunk egy access point árába, akkor gyakorlatilag egy-két munka órával visszahozható a bele fektetett összeg.

Mindenképpen érdemes tehát beruházni az access point-ba akkor, hogyha a wifi hálózat rendszeres, kielégítő minőségű használata a család vagy a vállalkozás érdeke. Ha a folyamatosan jó minőségű, nagysebességű wifi alapvető szükséglet a munkavégzéshez vagy pedig az alap tevékenységek elvégzéséhez.

Nem érdemes tehát tovább gondolkozni az access point megvásárlásán akkor, hogyha a wifi jel gyakran akadozik, hogyha gyenge a wifi a házban, illetve hogyha olyan helyiségekben dolgozunk vagy tevékenykedünk, ahol kifejezetten gyakran megy el a wifi vagy amit nem ér el a wifi jel.


Beválik-e nekem az access point? Nem lehet-e az, hogy inkább egy másik eszközre van szükségem?

Mint korábban is említettük, számos különböző lehetőséggel élhetünk a HDplanet webáruház jóvoltából annak érdekében, hogy javítsunk az otthoni internetelérés minőségén, erősítsük a wifi jelet, jobban eloszthatóvá tegyük az otthoni hálózatot.

Legyen az akár vezetékes, akár vezeték nélküli internet elosztása vagy felerősítése, lehet, hogy más kedvezőbb árú lehetőségekkel is meg lehet oldani a család vagy a cég problémáját.

De az is lehet, sőt egészen biztos, hogy az access point megvásárlása óriásit lendíthet a wifi problémáján, azaz a gyenge wifi jel problémáján. Hogyha tehát azonnali lendületet szeretnénk adni az otthoni wifi hálózatnak, akkor érdemes beruházni egy access pointba.

Természetesen, hogyha nem válik be a megvásárolt készülék, akkor minden további nélkül élhet az elállás, illetve a gyártó által nyújtott különböző mértékű garanciák lehetőségével. A HDplanet webáruház tapasztalt szakértői minden további nélkül visszaveszik az árut és visszacserélik önnek, vagy pedig visszaküldik az árát.

Így tehát nincs mit veszíteni akkor, hogyha webáruházunkon keresztül vásárolja meg az access point-ot.

Acces pointot vagy inkább routert érdemes venni?

Csak beltéri access point vásárolható meg vagy létezik esetleg kültéri access point is?

Jó hírünk van, hiszen nem kell tovább nélkülözni a jó minőségű, elérhető sebességű wifi használatát akkor sem, hogyha az udvaron grillezik vagy sütöget a család, esetleg a műhelyben, a garázsban, a nyári konyhában, mosókonyhában vagy a pincében szeretnénk megnézni végre azt a videót, amire már olyan régóta vártunk és amire semmikor máskor nem lenne időnk, csak autószerelés vagy vasalás közben.

A kültéri access point ugyanis kiváló jelerősséget nyújt a szabadban is, éppen úgy, ahogyan a beltéri access point teszi azt a négy fal között.

Hogyan használhatjuk ki leginkább az access point nyújtotta lehetőségeket?

Láthatjuk tehát, hogy az access point kültérben és beltérben is számos lehetőséget kínál. Nagyban megkönnyítheti az életünket, a munkavégzésünket, javíthatja az életminőségünket.

Azonban ön és családja is sokat tehet annak érdekében, hogy a vezeték nélküli kapcsolat tökéletesen elérhető lehessen.

Ehhez azonban fontos az, hogy megtanuljuk tökéletesen elhelyezni a készüléket.
Szükség esetén pedig akár mozdítsunk is rajta, hiszen térrendezés esetén akár erre is szükség lehet. Fontos például arra odafigyelni mondjuk egy tipikus többszemélyes irodában, hogy az access point ne kerüljön az üvegfal elé, asztal elé, illetve bármilyen olyan tárgy elé, ami zavarhatja úgymond a kilátását, illetve a jel erősségét. Így célszerű az access pointot nagy térben elhelyezni és olyan területen, ahol minél messzebbre tudja sugározni a wifit.

Nagy tapasztalatunkkal és szakértelmünkkel azt tudjuk önnek tanácsolni, hogy kerülje az access point elhelyezésével a tégla, a fa, a vasbeton szerkezetek közelségét! De a legrosszabb akadályokat a wifi számára a fémszerkezetek jelentik! A gipszkartonnal elválasztott területekkel jobban megbirkózhat esetleg a wifit erősítő berendezés.

Válasszon tehát bátran tapasztalt szakértőink ajánlásával kiválasztott, tesztelt és kipróbált access point-ot a HDplanet webáruház hatalmas kínálatából és ne felejtse el betenni a kosarába azokat az apróságokat, amelyekről mindig megfeledkezik az iroda vagy a család számára!

Nézzen körül webáruházunk hatalmas palettáján, hiszen nálunk nemcsak technikai termékeket talál, hanem mindenféle terméket, amire egy átlagos családnak szüksége van! Dobja be tehát a kosarába gyorsan azt az apróságot vagy kisebb-nagyobb dolgot, amit már régóta keresett, hiszen így az otthonába kerül néhány nap alatt és ezen sem kell már többet idegeskedni!

2023-08-26 14:35