Mit, mikor, hol, hogyan? Mobil klíma kisokos

2020-07-10 18:53
Mit, mikor, hol, hogyan? Mobil klíma kisokos
A meleg időszak közeledtével el kell gondolkodnunk azon, hogyan hűtsük megfelelően a helyiségeinket. Tippjeink ebben szeretnének most segíteni.

Hogyan frissíthetjük fel a szobáink, irodáink levegőjét?

Három nagy csoportba sorolhatjuk az enyhülést adó eszközöket. Ezek a készülékek némiképpen mást tudnak, más teljesítményre képesek, így nyilvánvalóan a költségvonzatukban is van különbség.

  • A ventilátor a legegyszerűbb gép, ez a levegő forgatására szolgál.
  • A léghűtő hűt és kellemesen párásítja is a levegőt.
  • mobil klíma pedig egy nagyszerű találmány, hiszen szakszerű segítség, falbontás nélkül beüzemelhető és nem is csöpög a víz a szomszéd vagy a másik szoba ablakára. Mi több, könnyen át is guríthatjuk egy másik szobába. Mégis mindent tud, amit egy klímának tudnia kell.
Mobil klíma

Hová tegyük?

A mobil klímát mindig érdemes oda tenni, ahol éppen tartózkodunk, ez eddig nyilvánvaló. Természetesen a légkondicionálónak olyan távolságban kell tőlünk lennie, ami kényelmes számunkra és ahol megfelelően kellemes, hűs levegőt tud fújni felénk. Fontos azonban nemcsak az, hogy ne kerüljön túl közel majd a testünkhöz, különösen az arcunkhoz, fülünkhöz és a homloküregünkhöz, hanem az is, hogy ne fújjon közvetlenül ránk.

Hogyan használjuk helyesen?

Néhány egyszerű szabályt betartva a készülék használata biztonságos lehet, mégis sokat javíthat a hőérzetünkön.

  • Ügyeljünk arra, hogy ne menjünk, álljunk vagy üljünk túl közel a szélgéphez!
  • Ha érezzük, hogy nagyon hűti az arcunkat, lábunkat vagy bármelyik testrészünket, akkor állítsunk a sebességen vagy fordítsuk egy kicsit arrébb! Sajnos ugyanis, a gépet nem megfelelően használva, a túlzott légmozgás megfázást, arcüreg-gyulladást okozhat.
  • Amennyiben porallergiánk van, különösen gyakran érdemes a termékeket tisztítani, bár ez egyébként is ajánlott mindenkinek.

Miért érdemes beszerezni egy mobil klímát?

A hordozható légkondicionáló berendezés beszerzése számos esetben ajánlott. Különösen hasznos lehet akkor, ha jellemzően egy-egy helyiségben tartózkodunk és csak annak szükséges a hűtése. Így könnyen tovább guríthatjuk egyik helyiségből a másikba és megspórolhatjuk egy, a teljes házat vagy irodát felölelő klímarendszer beszereltetését. Az eszköz mellett szól még a rendkívül nagy teljesítmény, hiszen akár hatvan négyzetméter hűtésére is képes. Hasznos még az alvó funkció, hiszen ilyenkor mások lehetnek az igényeink. A páramentesítés lehetősége nagyon jól kihasználható egy vízparti nyaralóban például. Nagy teljesítménye ellenére nem fogyaszt sokat, kedvező energiaosztályba kapott besorolást. Nagyon jól jöhet még az időzítési opció is, hiszen bár a hűvös lakásba érhetünk haza, mégsem pazaroltuk az áramot.

Miért adjunk ki ennyi pénzt a zsebünkből?

Ha pedig ahhoz viszonyítunk, hogy otthon is mennyire jól tudjuk így érezni magunkat és mekkora felüdülést, kikapcsolódást értünk el a légkondival anélkül, hogy luxus-nyaralásokra költöttünk volna, akkor már az ára sem tűnik olyan magasnak. Ráadásul az üdülés csak egy hétig tart, a mobil klíma pedig akár évtizedekig is hű társunk lehet, így pedig a házunk még számos forró nyáron át is hűvös lehet. Közben pedig nem kellett a strandon tülekedni és a fertőzés veszélyének sem kellett magunkat kitenni!

Válassza ki az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő eszközt és ne főjön tovább a feje a nagy meleg miatt!



2020-07-10 18:53