Mit tegyünk, ha meghibásodik a laptop töltőnk?

2019-09-29 15:37
Mit tegyünk, ha meghibásodik a laptop töltőnk?

A laptop alkatrészek közül a töltők vannak leginkább kitéve a sérüléseknek. Az asztali gépek kábeleivel ellentétben, a hordozható laptoptok töltőit számos helyre cipeljük magunkkal. Visszük a munkahelyünkre, az utazásainkra, az egyetemre és a kollégiumba is. Elég egy rossz mozdulat és a kábel megtörik, vagy a túl sok használat miatt egyszerűen tönkremegy.

Ezek a problémák általában váratlanul lépnek fel és a legtöbbünk egyáltalán nincs felkészülve a megoldásra. Ha pedig beütött a baj, kapkodva állunk neki új töltő után kutatni, ami sokszor nem kis fáradtsággal és időveszteséggel jár együtt. Még akkor is, ha sikerül az első üzletben a számítógépünkhöz megfelelő töltőt találnunk, hiszen néha ez is elég problémás tud lenni.

Hogyan készülhetünk fel a laptop töltő meghibásodásaira?

Ha időben fel szeretnénk készülni a laptop töltő meghibásodására, kétféle módszer közül választhatunk. Egyrészt, beszerezhetünk egy másik gyári kábelt magunknak tartalékként, így, ha elromlik a töltőnk, egyszerűen csak elővesszük az újat. Alternatívaként vásárolhatunk olyan univerzális töltőt is, amely szinte bármilyen gép mellé használható.

Ez általában készlet formájában kapható és többféle csatlakozófejet tartalmaz. Ha egy ilyen szettet tartunk a táskánkban, a régi kábel hibája esetén is, perceken belül újra dolgozhatunk a gépünkön. Ráadásul az univerzális töltők azokban a háztartásokban is jól jönnek, ahol egynél több laptop van használatban, mert a cserélhető csatlakozófejek miatt bármelyik géppel kompatibilisek.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a laptop töltőnk hosszú élettartalmú maradjon?

LapTop töltő

Ha betartunk néhány alapszabályt, jó eséllyel hozzájárulhatunk a laptopunk eme fontos kiegészítője élettartalmának növeléséhez. Az egyik és talán legfontosabb szabály, hogy a kábelt semmilyen módon sem szabad hajlítgatni. Ügyelni kell arra, hogy mindig egyenesen álljon. A legtöbb sérülés a fejrésznél történik, ahol hajlamosak vagyunk elfelejtkezni erről.

A vezetékre a használat után is különös gondot kell fordítanunk. Sokan ugyanis feltekerik, ami szintén sérüléseket eredményezhet. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a töltőt mindig megfelelő körülmények között tároljuk, ott, ahol a legkevésbé érhetik külső erőhatások.

A HDplanet kínálatában fellelhető gyári és univerzális laptop töltők

Webáruházunkban a gyári töltők mellett univerzális töltőket is kínálunk. Minden termék részletes leírást és fényképes bemutatót kapott. Emellett a fontosabb jellemzők alatt, az univerzális töltők esetében a kompatibilis laptopok listája is megtalálható. Némely töltő ajándék hálózati kábellel együtt vásárolható meg, és általában egy év garanciát biztosítunk a termékeinkre. A kedvező árak mellett a gyors kiszállítással akár 1-2 munkanapon belül az otthonodban tudhatod az új töltőt.

Amennyiben szeretnél gyári vagy univerzális töltőink közül választani, nézz körbe ajánlataink között még ma! Az általánosan használható kábeleinkkel pedig akár a családtagjaidat, vagy barátaidat is meglepheted, hiszen ajándékként is megállják a helyüket!


2019-09-29 15:37