Sarok tv állvány

2014-04-16 12:54

A televízió elhelyezése sokaknak okoz gondot, mert nem minden helyiségben könnyű megtalálni azt a szöget, melyből jól látjuk a képernyőt, és még kényelmesen is el tudjuk helyezkedni a tévézéshez. További problémát szokott jelenteni az is, hogy sok esetben kevés a hely a szobában vagy nappaliban, és nem tudjuk igazán jól elhelyezni a készüléket. A gond megoldásában sokat segíthet egy sarok tv-állvány, mely a sarkokban lévő, többnyire kihasználatlan helyeket képes hasznosítani. A sarok tv-állványok kis helyen is elférnek, ugyanakkor számos tárolóegységgel is rendelkezhetnek, melyek lehetővé teszik, hogy a televízión kívül más tárgyaknak is helyet találjunk. Sarok tv-állvány sokféle kapható, a választásnál ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni, amik alapján a rendes tv-állványok közül válogatunk.

Egy sarok tv-állvány kiválasztásánál ugyanúgy fontos szempont, hogy pontosan mennyi hely van a sarokban. A vásárlás előtt ezt nem árt rendesen lemérni, hogy tisztában legyünk vele, hány centiméternyi hely áll rendelkezésünkre. Nem érdemes azzal próbálkozni, hogy szemmérték szerint választunk, mert egy-két centiméternyi eltérés is azt eredményezheti, hogy az állvány nem fér be a helyére. Ha a helyiséget nem tudjuk, vagy nem akarjuk átrendezni, akkor a túl nagy tv-állvány kidobott pénz lehet, mivel nem fogjuk tudni hasznosítani. Fontos tehát, hogy soha ne induljunk el anélkül, hogy pontos méreteket vennénk a rendelkezésre álló helyről. Ez az információ a választást is megkönnyíti, ugyanis jelentősen képes szűkíteni a kört.

Sarok Tv fali állvány

A sarok tv-állvány kiválasztása során is végig kell gondolni, hogy mit szeretnénk rajta pontosan tárolni. Ez határozza meg, hogy mennyi tárolóegységgel rendelkező állványt kell néznünk. A tárolóegységek mennyisége alapvetően nem befolyásolja a tv-állvány szélességét, hiszen sok ilyen bútort úgy állítanak össze, hogy a szélességük viszonylag csekély, és fölfelé terjesztik a méretét, vagyis magasabb lesz. Nem kell amiatt aggódnunk, hogy imbolyogni fog miatta az állvány, ugyanis a tervezők figyelnek arra, hogy a súlyelosztás megfelelő legyen még akkor is, ha magasabbra építik a bútort, így bátran választhatunk ilyet is, ha sok helyre van szükségünk rajta.

Figyeljünk arra is, hogy az újonnan vásárolt sarok tv-állvány ne rontsa el a szoba összképét. Lehet a bútor önmagában bármilyen szép, ha kilóg a környezetéből, és nem illik a többi berendezési tárgyhoz, nagyon el fogja rontani az összhatást. Ha a helyiségben alapvetően alacsony bútorok vannak, igen furcsán nézhet ki egy magasra nyúló tv-állvány, így ebben az esetben igyekezzünk inkább egy olyan darabot választani, aminek szintje hasonló a többi bútoréhoz. Ez igaz fordítva is: ha magas szekrényekkel van berendezve a szoba vagy a nappali, nem biztos, hogy a legjobb választás egy alacsony, mindössze pár centis magasságú tv-állvány, mert eltörpül a többi bútor mellett. Figyeljünk arra is, hogy az állvány színe passzoljon a szoba többi berendezési tárgyához, így tökéletesen illik majd a környezetébe.

2014-04-16 12:54