Tv tartó fali konzol

2014-04-10 13:03
Tv tartó fali konzol

Manapság a tévék már közel sem olyanok, mint a néhány évtizede feltalált elődjeik. A modern tévék laposak, szinte csak egy képernyőből állnak, így nagyon kevés helyet foglalnak. Laposságuk teszi lehetővé azt is, hogy jóval könnyebben és praktikusabban lehet őket tárolni elődeiknél. Ezek a készülékek egy konzol segítségével a falra szerelhetők, aminek köszönhetően nem foglalnak külön helyet a szobában vagy a nappaliban, mivel el tudjuk helyezni pontosan ugyanúgy, mintha csak egy képet akasztanánk a falra. A jó tv tartó fali konzol biztonságosan rögzíti a falon a televíziót, ráadásul igen modern küllemet is kölcsönöz a helyiségnek. A konzolok egy része mozgatható, így könnyebb beállítani a megfelelő szöget, ezáltal a tévé kényelmesebben nézhető. Mivel a kínálat igen nagy, választhatunk olyan konzolt, ami színben is passzol a tévénkhez, így olyan hatást kelt, mintha a készülék része lenne. 

A konzolok segítségével a tévék stabilan fölszerelhetők a falra, de csak akkor, ha olyat választunk, ami kompatibilis a készülékünkkel. Minden konzolnál megadják, hogy mekkora a teherbírása, ezt minden alkalommal vegyük figyelembe, és soha ne akarjunk olyan konzolt használni, ami nem biztos, hogy elbírja a tévé súlyát. Az sem mindegy, hogy milyen típusú készülékhez tartozó tv tartó fali konzolt választunk. Létezik külön LED-, LCD, illetve plazmatévékhez való konzol. Mindig figyelni kell arra, hogy a saját tévénknek megfelelőt válasszunk, ugyanis ha például plazma helyett véletlenül LED tévéhez való konzolt vásárolunk, könnyen lehet, hogy nem fogjuk tudni föltenni vele a készüléket a falra, így az ára kidobott pénz lesz. 

Tv fali konzolok többféle kivitelben

Figyelni kell arra is, hogy a tv tartó fali konzol mekkora tévék biztonságos rögzítésére alkalmas. A különböző méretű tévékhez ugyanis különböző konzolok megfelelőek. Ne akarjunk a nagyméretű tévéhez kisméretű konzolt venni csak azért, mert az kevesebb helyet foglal, mert ha föl is tudjuk rá csavarozni, nem biztos, hogy el fogja bírni a televíziót. Általában kis-, közepes és nagyméretű tévékhez tartozó konzolok közül válogathatunk, de mindig meg van adva, hogy pontosan hány colos, illetve hány centiméteres kijelzők falra szerelése lehetséges az adott konzol segítségével. Mindig nézzük meg pontosan, hogy hány colos a tévénk, és ahhoz mérten válasszuk ki a konzolt, amivel a falra szerelhetjük.

Azt is gondoljuk át, hogy a falra szerelést követően mennyire szeretnénk mozgatni a képernyőt. Amennyiben a helyiség több pontjáról is nézzük a tévét, és szeretnénk mindig jól látni a műsort, a fix konzol nem a legjobb választás, mert ez nem mozgatható, így csak egy pontról láthatjuk tökéletesen a képernyőt. Ha viszont egy ponton ülve vagy fekve tévézünk minden alkalommal, egy ilyen darab is elég lehet. Léteznek olyan tv tartó konzolok is, melyek fölfelé és lefelé is dönthetők egy meghatározott fokban a könnyebb beállítás érdekében, sőt, olyanok is, melyek több irányban is forgathatók. Ezeknek a konzoloknak többnyire a faltól való távolsága is állítható, hogy szükség esetén minél nagyobb legyen a mozgástér. Ha ilyet választunk, garantáltan nem lesz a helyiségnek szinte egy olyan pontja sem, ahonnan ne tudnánk kényelmesen tévét nézni. 

2014-04-10 13:03