Minden, amit a gyermek fejhallgatóról tudni érdemes!

2023-08-26 11:37
Minden, amit a gyermek fejhallgatóról tudni érdemes!

A fejhallgatók létjogosultsága nem megkérdőjelezhető még manapság sem. Szükség lehet rá például amikor tömegközlekedésen utazunk, vagy ha többen is vannak egy légtérben és mindenki mást akar hallgatni. A gyermekek is előszeretettel használják például videójátékozáshoz.

Mitől gyermek egy gyermek fejhallgató?

A gyermekek nagyon szeretnek beöltözni valami vagy valaki másnak, és ha egy-egy mesefigurára rákattannak, akkor a pizsamától a telefontokig mindenen annak kell szerepelnie.

Természetesen a gyermekeknek való mintázat, a mesefigurák, az állatos minták a fejhallgatón, igazi gyermeknek való eszközzé varázsolnak egy egyszerű fejhallgatót is. A gyerekmintás fejhallgató lehet egyszerűen csak színes, de különböző figurák segítségével még egyedibbé tehetőek. Például egy állatfüllel, ami mágneses illeszkedésű és bármikor levehető vagy lecserélhető. A másik megoldás, amikor az egész fejhallgatót beborítja egy-egy mesefigura és a rá jellemző színösszeállítás.

De nem csak ettől lesz egy fejhallgató a gyerkőcöknek való. A gyermekek folyton fejlődnek, a fülük is sokkal érzékenyebb. Nem érheti akkora decibel a fülüket, mint például egy felnőttnek, illetve a gyermekek nem úgy szabályozzák a hangerőt, ahogy azt kellene. Hajlamosak a kelleténél hangosabban hallgatni a zenét. Ez pedig hosszútávon egészségkárosító lehet. Éppen ezért találták ki a gyártók, hogy olyan fülhallgatót készítenek a gyerekeknek, ami nem tud nagyobb hangerőt produkálni, mint maximum 85 decibel.

Gyermek fejhallgató

Fejhallgató gyermekeknek szabvány szerint

A gyermek fejhallgatóknak is meg kell felelnie a szabványoknak, főleg, hogy a gyermekek egészsége a tét. Az oldalunkon olyan gyermek fejhallgatókat talál, amik megfelelnek az EN71 európai gyermekvédelmi szabványnak, tehát bátran válogathat belőlük.

Vezetékes fejhallgató gyerekeknek

A számítógéphez általában a gyermekek is vezetékes fejhallgatót használnak. A gubancolódás mentes vezeték kényelmessé teszi a használatát. A passzív zajcsökkenés, a prémium hangminőség és a beépített mikrofon lehetővé teszi, hogy a gyermek a digitális oktatásba könnyedén bekapcsolódhasson, miközben a család többi tagja szintén végzi a dolgát.

Vezetékes és vezeték nélküli fejhallgató gyermekeknek

Vezeték nélküli fejhallgató gyermekeknek

A gyermekek nagyon fogékonyak az új technológiára. Sokszor előbb tudják az új trendeket és hamarabb is megtanulják az új digitális eszközök kezelését, mint a felnőttek. Szeretnek szabadon mozogni, így a vezeték nélküli fejhallgatók gyerekeknek sokkal praktikusabbak és menőbbnek is számítanak. A 10 méteres hatótávolságnak köszönhetően akár táncolhatnak, sportolhatnak, ugrálhatnak kedvükre, fejükön a gyermekmintás fejhallgatóval.

A pehelysúly, a kényelmes fülpárnák és az állítható fejpánt, mind a gyermek fejhallgató alapjellemzői. A beépített hangerő-szabályozó és médiavezérlő gombok, a beépített mikrofon, az összecsukható kialakítás, az újratölthető akkumulátor, a Bluetooth csatlakozás, a micro-USB, az USB-A portok, sztereó headset, 40 mm-es hangsugárzókkal pedig egyes típusok extra jellemzői.

Amikor fejhallgatót választunk gyerkőcünknek, akkor ezeket is vegyük figyelembe, ne csak a csemete által kedvelt mesefigura mintázatot!

2023-08-26 11:37