A leggyakoribb okok, amiért a laptop töltők tönkremennek

2019-10-24 15:42
A leggyakoribb okok, amiért a laptop töltők tönkremennek

Megint meghalt a laptopod töltője? Vagy néha működik, néha viszont nem? Érdemes sürgősen lecserélned, mivel a nem megfelelően működő töltő rövid távon megölheti az akkumulátort is. Nézz körül kínálatunkban, ahol számos utángyártott termék érhető el kedvező áron.

De milyen okok vezettek ahhoz, hogy a mostani töltőd már nem működik rendesen? Miket kell megtenned ahhoz, hogy elkerült a vadi új eszköz meghibásodását? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a bejegyzés.

Miért mennek tönkre a laptop töltők?

A töltők korai halálának leggyakoribb oka a nem megfelelő kezelésük. Ezek a kiegészítők alapvetően elektromos kábelek, melyek nem tolerálják a folyamatos hajlítgatást, csavargatást. Ha használat után összehajtogatod az áramkábelt, esetleg még össze is kötöd a gyári rögzítővel, azzal határozottan nem teszel jót neki. Ehelyett érdemes lazábbra tekerni a zsinórt, s óvatosan elhelyezni a laptoptáskában. Ugyanígy, ha elakad, nem szabad betömködni a rendelkezésre álló helyre, hanem inkább vedd ki újra, s próbáld meg másképp elhelyezni.

Gyakran a nem megfelelő érintkezés miatt mennek tönkre idő előtt a kábelek. Mindig ügyelj arra, hogy mind a fali dugaljba, mind a töltő középrészén lévő kis dobozkába megfelelően be legyenek tolva a csatlakozók. A nem megfelelő rögzítés ugyanis hibás működést, és hosszú távon az elemek tönkremenetelét okozhatja. Ne hagyd lógni a kábelt a levegőben, mindig próbáld meg alátámasztani valamivel. Helyezd az asztalra, vagy egy bármilyen fix felületre. Ha szabadon lengedezik a használat közben, akkor folyamatos rántást kapnak a végek, amelyek ezt nem szeretik.

Az elektromos eszközöket néha pihentetni is kell, igaz ez a laptopokra is. A töltőkábelükön lévő kis dobozka folyamatosan melegszik, így az ebből fakadó erőhatások rendesen próbára teszik a felépítését. Erre persze készülnek a gyártók, de ha hosszú hetekig asztali PC-ként használod a laptopot, akkor néha érdemes kihúzni, hogy lehűljön az áramkábel kis dobozkája. Ezzel jelentősen meghosszabbíthatod az élettartamát.

Az akkumulátor védelme is fontos

Tönkrement LapTop töltő

Sokan nem tudják, hogy az akkumulátor élettartama függ a töltések minőségétől is. Ha pár jó tanácsot megfogadsz, nem kell újabb aksit venned minden évben. Ezt az energiatároló egységet alapvetően két dolog tudja megölni. Az első, ha nem használod. Amikor hónapokig el van rakva a laptopod, akkor is érdemes néha elővenned, lemerítened, majd teljesen feltöltened, így kondicionálva az aksiját. Ha ezt nem teszed, akkor akár már egy éven belül is teljesen tönkremehet az akkumulátora, még ha nem is használtad.

A másik mód, ahogy ezt a főalkatrészt leamortizálhatod, a nem megfelelő töltő használata. Ezért is fontos, hogy a rosszalkodó töltőkábelt a lehető leghamarabb lecseréld. Ez ilyenkor ugyanis nem folyamatosan tölt, hanem tölt, nem tölt, tölt, nem tölt, sokszor akár másodpercenként váltogatva a működését. Ezek a pillanatszerű impulzusok viszont nagyon hamar megölik az energiatároló egységet, mert nem képes elviselni az ilyen töltési módot.

Ha neked is új töltőre van szükséged, nézz körül kedvező árú, utángyártott laptoptöltő kínálatunkban már most!

2019-10-24 15:42