Elektromos szúnyogriasztó – vegyszermentes megoldás

2021-04-26 15:32
Elektromos szúnyogriasztó – vegyszermentes megoldás
Nincs is jobb annál, mint tavasszal és nyáron a szabadban grillezni, vagy otthon kertipartit tartani a családdal. Az elektromos szúnyogriasztó és a legtöbb rovarcsapda vegyszerek nélkül menekítenek meg minket a kellemetlen röpködőktől. De milyen lehetőségek vannak? Mutatjuk!

Amit a szúnyogokról tudni érdemes

„A szúnyogfélék (Culicidae) a rovarok (Insecta) osztályának kétszárnyúak (Diptera) rendjébe, ezen belül a szúnyogalkatúak (Nematocera) alrendjébe tartozó család. Egyéb magyar nevei: csípőszúnyogok, valódi szúnyogok vagy igazi szúnyogok. A család három alcsaládján belül 41 nemük és mintegy 3500 fajuk ismert. A legtöbb idetartozó faj nőstényei más állatok, illetve az ember vérét szívják (hematofágia), így évente emberéletek millióit kioltó járványok fertőzési vektorai lehetnek. Magyarországon a 2010-es évek végén ötvenféle őshonos és háromféle új, inváziós faj ismert. A szúnyogfélék az egész világon előfordulnak. Kedvelik a meleget és a nedves környezetet; a fajok sokrétűsége ezért a trópusokon a leggazdagabb. A sivatagi területek viszont nem kedveznek ennek a rovarcsoportnak (Wikipédia).

Szúnyogriasztó

Elektromos szúnyogriasztó – nem csak szúnyogra

Bár a világon mindennek megvan a létjogosultsága, sok bosszúságot okoznak nekünk a szúnyogok, de a legtöbb repkedő rovar is. Bár a többségük ártalmatlan, sok kellemetlenséget okoznak a lámpaburának ütközve vagy az izzó körül keringve. Manapság igazi kihívás a kullancs, szúnyog riasztás, de az elektromos szúnyogriasztó olyan eszköz, amely könnyedén megszabadíthat minket a kellemetlenségektől. Kint is, bent is.

Bár hatásos a légiirtás és a szúnyoggyérítés is a vízen, sőt, a legtöbbször a spray-k is hatékonyan veszik fel a harcot a nemkívánatos rovarok ellen, az elektromos szúnyogriasztó vegyszer nélküli, környezetbarát megoldás.

Mit válasszunk?

Az elektromos szúnyogriasztó kínálat igen széles, és ahogy említettük, a legtöbb rovarral szemben hatásos. Az elektromos szúnyogriasztók közül az elektromos rovarirtó mindössze 11 watt energiát fogyaszt, és akár 150m3-es teret is képes hatékonyan védeni. Kialakításának köszönhetően 360°-ban nyitott. Az UV-A lámpához vonzott rovarok a nagyfeszültségű belső rácsoknak köszönhetően azonnal elpusztulnak, ha csak hozzáérnek. Egyszerűen tisztítható a levehető és mosható gyűjtőtálcájának köszönhetően. Vegyi anyagot nem tartalmaz, ezért az emberek és a környezet szempontjából egyaránt környezetbarát megoldás.

Az elektromos légycsapó biztonsági ráccsal ellátott, szúnyogok, legyek, darazsak, lódarazsak és egyéb repülő rovarok ellen is hatékony. Mindössze 2 db 1,5 voltos AA elemmel működik. Azonnal megsemmisíti a rácshoz érő rovarokat, ugyanakkor semmiféle veszélyt nem jelent emberek vagy háziállatok számára.

lámpás légy- és szúnyogcsapda jól mutat a partira vásárolt lampionok között és még abban is segít, hogy világosabb legyen az udvar. És a légypapírral szemben pedig a vitathatatlan előnye, hogy a legyek és szúnyogok nem maradnak szem előtt.

A nagy teljesítményű UV-csöves rovarcsapda pedig talán leginkább extrém légy-, szúnyog- és tigrisszúnyog-invázió esetén ajánlott, például nagyobb rendezvényeknél.

Szúnyogírtóval nyitott ablaknál is aludhat

Elektromos rovarirtó felerősítése házi praktikákkal

Sok virág nemcsak, hogy jól mutat a kertben, erkélyen vagy a szobában, de nem is sejtenénk, mennyire hatékonyan működnek szúnyogriasztóként. Ha az inváziót nem is szüntetik meg, segítenek az elektromos rovarirtók munkájában. Ilyen népszerű növények a levendula, a muskátli és a büdöske, de az otthon termesztett fűszernövények, is segítenek a hatékony rovarirtásban.




2021-04-26 15:32