Elektromos rovarcsapda rendelés online áron

Megjelenítés:

Elektromos rovarcsapdák

Rovarok elleni védelem

Bármennyire is védjük a környezetet, mégsem engedhetjük, hogy legyek, szúnyogok és más rovarok vegyék át felettünk az uralmat. Csapdáink nem használnak vegyszereket, így kímélnek bennünket és óvják a természetet. Tudjon meg többet, görgessen lentebb!

Kegyetlenség-e a kegyetlen valóság?

Sokan a légynek sem szívesen ártunk, így esetleg megtorpanhatunk egy pillanatra akkor, amikor arra gondolunk, hogyan szabaduljunk meg tőlük. Kegyetlenség-e az egészségünk, életünk, ételünk és nyugalmunk szükségszerű védelme? Nos, sajnos a valóság az, hogy bizonyos esetekben kénytelenek vagyunk valamit kezdeni a kártevő-invázióval.

Senkit sem biztatunk a rovarcsapdák megszakítás nélküli használatára, bár az is igaz, hogy abba sokszor bele sem gondolunk, hogy ha nem mi, akkor lehet, hogy odafent egy helikopterről küldött vegyszer végzi el a szúnyog-gyérítést. Kétségtelenül a kényszer szülte megoldás mégis mindenféle típusú irtás. Nem feltétlenül kell azonban minden nap bekapcsolva hagyni tehát a szúnyogirtó készüléket és az elektromos légycsapót is lehet kulturáltan használni. Akkor pedig, amikor szeretnénk végre egy nyugodt estét tölteni a szabadban egy jó grillezés vagy bográcsozás alkalmával, a kedves barátaink társaságában, néhány órára talán bocsánatos bűnnek számít, ha nem hagyjuk szétcsípetni magunkat!

Elektromos szúnyogirtó, szúnyogriasztó UV lámpa

Amikor védekezésre kényszerül az ember

A csata nem jó dolog, de ha megtámadnak, akkor meg kell védenünk magunkat, különben elpusztulunk. Ebben az esetben sem mi támadtunk és bizony, sok esetben meg kell védenünk a családunkat, gyermekeinket, az ételünket és az életünket is: ebben pedig segít az elektromos rovarvédelem. A legyek és a szúnyogok ellen ugyanis hiába húzunk kerítést, hiába mondjuk meg nekik, hogy most nem szeretnénk látogatókat fogadni és nem szeretnénk velük sem az ételünket, sem az italunkat megosztani. A testünk bántó érintését és a vérünk szívását pedig természetesen soha nem szabad senkinek engedni, akár emberről, akár állatról is legyen szó. Ha azonban éppen a legnagyobb lekvárfőzésben vagyunk, húst dolgozunk fel, vagy csak élveznénk a családi szabadtéri főzőcskézést és nem tudunk már megmozdulni sem a rovaroktól, akkor igenis igénybe vehetjük például a lámpás szúnyogcsapdát, ami persze, más rovarok ellen is jó!

Milyen típusok léteznek?

Számos lehetőség közül választhatunk akkor, amikor valamilyen megoldást kell találnunk arra, hogy távol tartsuk a körülöttünk hemzsegő, repülő rovarokat.

  • A lámpás légy- és szúnyogcsapda jól mutat a partira vásárolt lampionok között és még abban is segít, hogy világosabb legyen az udvar. Ez a rendkívül kedvező árú, egyszerű és praktikus eszköz segít abban, hogy vegyszerek és egészségre káros anyagok nélkül, gyorsan megoldjuk a repülő kártevők okozta gondokat. A légypapírral szemben pedig a vitathatatlan előnye az, hogy szegény állatokat nem kell tovább néznünk. Fontos még, hogy semmilyen káros anyag nem kerül a levegőbe és nem is marad a levegőben a lámpás alkalmazásával. Mennyivel jobb, mint a vegyszeres légy- és szúnyogirtó spray, ami aztán mindenbe belemegy! Gondolhatunk akár arra is, hogy szerencsétlen állat beleesett a szalonnasütés vagy a bográcsozás tüzébe, így pedig rövid úton véget vetett életének, nem kellett hosszú időn át egy papíron maradnia, hiszen ez ráadásul nem is a legszebb látvány.
  • Az elektromos légycsapó mindig a kezünkben lehet és aktuálisan, szemtől szembe intézi el a helyzetet. Ha tehát éppen a kezünk ügyében, munka közben a leginkább zavaróak a rovarok, akkor ez a megoldás a leginkább javasolt. Az elektromos rovarirtó pedig konnektorba dugható, az irányfényhez hasonló, rendkívül energiatakarékos lehetőség az éjszakai nyugalmunkat megzavaró betolakodók ellen.
  • A nagy teljesítményű UV-csöves rovarcsapda pedig talán leginkább extrém légy-, szúnyog- és tigrisszúnyog-invázió esetén ajánlott, például nagyobb rendezvényeknél.
Elektromos légycsapó

Milyen természetes módszerekkel segíthetünk, hogy ezeket a csapdákat minél ritkábban kelljen bekapcsolnunk?

A rovarirtó készülékek beszerzését tehát sajnos nem tudjuk elkerülni. Adódhatnak ugyanis olyan helyzetek, amikor nem hagyhatjuk, hogy a nyers húsba, a friss, cukrozott gyümölcsbe, a grillsütő vagy a bogrács környékére legyek vagy szúnyogok kerüljenek, hiszen ezzel nemcsak tönkre teszik az ételt, de számos fertőzésveszélyt is magukkal hordozhatnak. A mai sűrű légy- és szúnyoginváziók idején, különösen vidéken, olyan helyen, ahol a környezetünkben állatokat tartanak, nem tudjuk tehát elérni a légycsapda teljes mellőzését. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy használjuk mértékkel és felelősséggel és tegyünk meg mindent, hogy ne kelljen ehhez fordulnunk! Sokat segíthet például, ha megpróbáljuk légy- és szúnyogűző növényekkel körbeültetni az udvart. A muskátli és a levendula például nemcsak gyönyörű, hanem ilyen esetekben is segít, ha nem is tudja teljesen megoldani a problémát. A neve ellenére sokak által kedvelt, vidám kinézetű virág, a büdöske is segíthet távol tartani a rovarokat. Ültessünk nyugodtan erős illatú et is, akár cserépben vagy balkonládában az ablakok közelébe is, hiszen így nemcsak jó ízű ételeket készíthetünk, de a szúnyogcsapda használatának csökkentésével a villanyszámlán is spórolhatunk! Hacsak tehetjük, a nagyobb húsfeldolgozásokat pedig végezzük télen, amikor kevesebb a szálló kártevő! Nyáron pedig inkább fogyasszunk füstölve tartósított húsokat, ahogyan a régi öregek is tették!

Fűszernövények szúnyogok ellen


Nyugodtan megveheti tehát a lámpás légy- és szúnyogcsapdát, ha józan ésszel, szívvel, mértékkel és felelősséggel tudja használni! A védekezés nem szégyen, ha nincs más választásunk!