Hasznos tippek a légkondicionálókról és azok távirányítóiról

2019-09-08 9:03
Hasznos tippek a légkondicionálókról és azok távirányítóiról

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre jobban elmosódik a határ az évszakok között. Az enyhe teleket szinte átmenet nélkül követik a forró nyarak és az ősz is bőven tartogat szokatlanul meleg napokat. Pár éve például november közepén kora nyári idő köszöntött az országra. Mindez egy általános felmelegedés hatása, ami az egész bolygónkat érinti.

A kánikula ellen mindannyian megpróbálunk védekezni, a leghatékonyabb módszernek pedig a légkondicionáló bizonyul. Manapság már nem csak a munkahelyen és az üzletekben, de otthon is élvezhetjük a klíma által nyújtott előnyöket. Ráadásul, az inverteres készülékek a hűtés mellett a fűtésre is lehetőséget biztosítanak.

Hogyan kell jól beállítani a klímát?

Sokan azért nem vásárolnak légkondit maguknak, mert félnek a megfázástól és az allergiától. Az aggályaik valóban nem alaptalanok, hiszen egy nem megfelelő módon beállított és karbantartott klíma akár betegségekhez is vezethet. Bizonyára többen megtapasztaltuk már az érzést, amikor egy túlhűtött helyiségből kilépve, szinte fejbe vágott minket a forró levegő. Ez azért van, mert a készülék üzemeltetője nem figyelt eléggé a hőmérsékleti különbségekre.

Szakértők szerint, ha nem szeretnénk a légkondi miatt megfázni, úgy kell beállítani a termosztátot, hogy a kinti és a benti levegő hőmérséklete között maximum 8 fok eltérés legyen. Tehát hiába tombol odakint a 35 fokos nyár, a helyiségben akkor sem szabad 27 foknál alacsonyabb hőmérsékletet teremtenünk.

Klíma

Hogyan tartsuk karban a klímát?

Rendszeresen használt berendezések esetében évente kétszer javasolt a karbantartás elvégzése. Ugyanakkor, ha a klíma bekapcsolt állapotban dohos szagot kezd árasztani, a tisztítást ne halogassuk tovább. Abban az esetben, ha a légkondi nincs jól karbantartva, baktériumokat és egyéb kórokozókat fújhat ki magából, amelyek főleg légúti megbetegedéseket okozhatnak.

Ezek a legtöbbször a hőcserélőn lecsapódó párában tenyésznek ki, de aggodalomra semmi ok, hiszen akár szakember bevonása nélkül is tisztítani lehet ezt a felületet. A különféle klímatisztító spray-k hatékony segítséget nyújtanak ebben.

Távirányító problémák

A legújabb klímákhoz már modern távirányítók járnak, amelyekkel a szoba bármely pontjáról szabályozni tudjuk a berendezésünket. A gond csupán az, hogy ezek többsége elég vékony és kicsi, ezért sokszor elvesznek. Az olyan légkondik esetében, amelyek jól megközelíthető helyen vannak, ez még nem is jelent nagy problémát, de sok berendezés az ember számára elérhetetlen magasságban van a falra szerelve.

És mint minden készülék, a távirányítók is sérülékenyek, bármikor elromolhatnak, vagy károsodhatnak. Az univerzális légkondi távirányítók ezekre a helyzetekre nyújtanak segítséget. A HDplanet.eu webáruházban található univerzális távirányítók több, mint ezer klímaberendezéssel használhatók és a nagyméretű LCD kijelzőn túl, időzítő funkcióval is rendelkeznek.

Ha éppen elromlott a légkondi távirányítód, vagy csupán fel szeretnél készülni minden lehetőségre, tekintsd át ajánlatunkat még ma!

2019-09-08 9:03