Kereső: Távirányítók

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Klíma távirányítók

mustasd mind
6 380 Ft
9 830 Ft
8 990 Ft
Nem rendelhető
Eredeti, originál klíma távirányító
34 250 Ft
Eredeti, originál klíma távirányító
43 470 Ft
Eredeti, originál klíma távirányító
19 340 Ft
Eredeti, originál klíma távirányító
18 935 Ft
Eredeti, originál klíma távirányító
21 925 Ft
Eredeti, originál klíma távirányító
22 965 Ft
star star star star star 5 (1)
Eredeti, originál klíma távirányító
22 300 Ft

Oldalak:

1
 

Klíma távirányítók

Klíma távirányító

 

A huszonegyedik századra odáig fejlődött a tudomány és a technika, illetve az emberi civilizáció, hogy a légkondicionáló berendezés, azaz a klíma a mindennapjaink részévé vált. Egyre inkább zsúfoltan élünk, hiszen a nagyvárosokba egyre többen szeretnének költözni, viszont a rendelkezésre álló hely nem lett több. Ezáltal az ember kénytelen egyre magasabb emeleteket építeni. Ez Magyarországon még különlegesnek számít, de sok más országban már szó szerint a felhőket karcolják, olyan magasak a felhőkarcolók. Egyre magasabbra terjeszkedünk tehát, ráadásul gyorsan is kell építkezni, hiszen kell a hely. Márpedig a kapkodásnak ára van, főleg, ha költségcsökkentéssel is társul: ami leggyakrabban a hőszigetelő anyagok kispórolása az épületekből. Sok építtető ráadásul úgy igyekszik enyhíteni a zsúfoltság okozta nyomást, hogy minél nagyobb ablaktáblákat varázsol ezekre az amúgy is kicsi terekre. Na, itt bizony nagyon meleg tud lenni! Ezek is, többek között olyan helyek, ahol nemcsak, hogy a mindennapjaink része, esetleg luxusa a klíma, hanem nélkülözhetetlen kelléke is. Ahol gyakorlatilag a túlélést biztosítja már a légkondicionáló megléte vagy hiánya. Tehát, a klímaberendezés egyszerűen KELL!

Illetve, nem elég egyszerűen az, hogy a berendezés fel legyen szerelve, ugyanolyan fontos, hogy éppen működik-e a klíma. Ehhez kapcsolódóan pedig az, hogy VAN-E MIVEL VEZÉRELNI, „távirányítani”? Hiszen a modern berendezésekkel kapcsolatban maga a távirányító – illetve az a kérdés, hogy a távirányító üzemképes-e éppen most – ugyanolyan fontos, mint maga a klíma.

A legújabb klímaberendezések már elképzelhetetlenek távirányító nélkül. Tehát a távirányító elvesztése, elhasználódása, elkopása, tönkremenetele sok esetben egyenlő azzal, hogy maga a klíma is használhatatlanná válik. Egy nagyobb irodaházban, vagy pedig a másik véglet esetében, éppen hogy a helyszűke miatt, egy kicsi panel- vagy újabb építésű házban vagy lakásban ráadásul igen gyakran kerülnek a klímaberendezések a falra, a sarokba, esetleg a mennyezetre. Olyan helyre, ahol a távirányító nélkül lehetetlen lenne elérni és vezérelni őket, sőt talán az is lehetséges, hogy utólag olyannyira be lett építve a tér a készülék alatt, hogy az gyakorlatilag eltávolíthatatlan, illetve megközelíthetetlen. Ilyen esetben tehát még inkább szükséges pótolni a távirányítót, hiszen ugyanarra a helyre már biztosan nem tudunk egy másik klímát felszerelni. Tehát, ha a jelenlegi berendezés nem működik, meg fogunk sülni a lakásban vagy az irodában. Ehhez képest egy néhány ezres távirányító beszerzése egy gombnyomásra, otthonról vagy az irodából az interneten keresztül, házhoz szállítással, jelentéktelen beruházás, illetve kényelmetlenség.

Egy klíma távirányítót sokan, sokszor, sokféleképpen használunk. Így egy klíma távirányító rengeteg veszélynek van kitéve: például lekopnak róla a gombok felfestései, azaz elhasználódik. Vagy eltűnik, véletlenül nálunk maradt – pedig másnak kellene. Földhöz vágtuk kínunkban, vagy éppen ráültünk. Vagy éppen a gyerek – a kutyával együtt – megrágcsálta. Esetleg betette a sütőbe vagy a mosógépbe. Beleöntötte az ivólevét, vagy éppen szétszedte, és most „gombosat játszik”. Sok helyiségben is használjuk, cserélgetjük is a helyiségeket. Ahol például kisgyerek van, ott a gyermekorvos tanácsára is igyekszünk ügyelni arra, hogy „mindig a másik szobában menjen a klíma, mint ahol a gyerek tartózkodik”. De ez természetesen a felnőttekre is érvényes. Ha megtehetjük, csak akkor menjen a klíma, ha nem vagyunk közvetlenül alatta, azaz nem fúj ránk. Ha éppen felállunk, vagy szünetet tartunk, rákapcsolhatunk egy erősebb fokozatra, hogy egy kicsit megmozgassa a levegőt, mire visszaérünk. Ha valakinek muszáj a klíma alá vagy mellé ülnie, és nem bírjuk ki a klíma nélkül, akkor lehetséges, hogy megpróbáljuk a klímát minél jobban elforgatni. Ezt lehetőleg mindenki máshogy képzeli el, és minden jövő-menő, ki-be lépő ember máshogyan szereti állítani, vagy átállítani. Ez a sok kapcsolgatás nemcsak koptatja a távirányítót, illetve meríti az elemet benne, hanem egy újabb esély arra, hogy az el is tűnjön. Hiszen, ha valaki elővette, aztán biztosan máshová teszi a klíma távirányítót, mint ahol keresnénk. Gondoljunk csak egy tárgyalóteremre, amit körülbelül óránként mások használnak: a tárgyalás sokszor azért késik, mert nem találjuk a klíma távirányítót! Ugye, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak? Aztán, ezekbe a sűrűn használt klíma távirányítókba mindig elemet kell cserélni. Ez ugye egy külön procedúra, hiszen milyen elem is kell bele? És az hol is van? Ha egyáltalán van? Vagy be kell szerezni. De akkor vigyük magunkkal a távirányítót, hogy megmutassuk, milyen kell. Jaj ne, de hová is tettük?

Ezért is nagyon jók az univerzális távirányítók, mert közel ezer légkondicionáló berendezést képesek felismerni, ezért ha lapul belőlük a szekrényben néhány, akkor szinte minden tárgyalást, vagy háztartási helyzetet megmenthetnek! Mivel ennyiféle klímát képesek felismerni, ezért nagyon sok funkciójuk is van. Természetesen állíthatjuk vele a hőmérsékletet, a fújás erősségét és irányát, használhatunk különböző – például éjszakai – módokat, és még rengeteg minden mást is. Egyszerűen, kényelmesen megrendelhető, interneten keresztül fizethető, és házhoz is szállíttatható. Ha szeretnénk megőrizni a hidegvérünket, ezen ne főjön a fejünk!