Így válaszd ki a Bluetooth headset-et

2023-08-26 14:07
Így válaszd ki a Bluetooth headset-et

Szinte elképesztő, hogy mennyi új lehetőség nyílik meg számunkra a bluetooth headset beszerzése nyomán.

Számos olyan tevékenységet végezhetünk zenehallgatás vagy beszélgetés közben, amelyet eddig szinte el sem tudtunk volna képzelni.

A bluetooth headsettel nemcsak a munkavégzés válik nagyságrendekkel könnyebbé, illetve nemcsak az egyetemisták és diákok életét teszi az sokkal egyszerűbbé például szakdolgozatírás során.

Hiszen akár a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységek, például a házimunka közben is lehetségessé válik többféle szórakozási lehetőség, játék vagy zenehallgatás.

Ha pedig igazán aktívak, tettre készek, szorgalmasok vagyunk, akkor is új terep nyílik számunkra a bluetooth headset segítségével, mivel akár közlekedés vagy nagyobb kaliberű mozgás, sportolás végzése közben is hallgathatjuk a zenét, illetve a podcast-eket vagy akár valamilyen online tanfolyamot is végezhetünk.

Kevesen tudják valójában, hogy mi is az a bluetooth.

Pedig mindannyian, minden nap használjuk, de legalábbis mindannyiunknak lenne nyomós indoka arra, hogy mindennap rendeltetés-szerűen használja azt a csodálatos és fantasztikus, új dimenziókat megnyitó mikrofonos bluetooth fülhallgatót vagy bluetooth fülhallgató headsetet, amelyet a HDplanet webáruház óriási kínálatából szerzett be.

Mi is az a bluetooth headset?

Lássuk tehát!

Mi a bluetooth?

A bluetooth egy nyílt, vezeték nélküli szabvány, amit rövid hatótávolságú hangcseréhez használunk.

A bluetooth segítségével számítógépek, mobiltelefonok, telefon-kihangosítók, illetve fej és fülhallgatók között automatikusan létrejöhet egy kis hatótávolságú rádiós kapcsolat.

Egyes országokban különböző szabályok vannak érvényben ezzel kapcsolatban. Meghatározzák például, hogy egy eszközhöz hány másik eszközhöz csatlakozhat.

De természetesen az autóban használt mobiltelefon és a fejhallgató közötti kicsiny hálózatot nem igazán fogják érinteni ezek a korlátozások. Tehát nekünk emiatt nem kell aggódnunk.

A bluetooth-t sokan szeretik még alacsony energiafogyasztása miatt, hiszen emiatt különösen alkalmas hordozható eszközök számára.

Honnan ered ez a különleges elnevezés?

Meglepődnénk, hiszen talán a kollégáink között is gyakran viccelődhetünk azzal, hogy a kék foggal játszunk vagy hová lett a kék fogunk.

Pedig a bluetooth elnevezésnek valóban lehet köze az angol nyersfordításhoz, azaz a kék foghoz.

Hiszen, a legenda szerint I. Harald dán király becenevének angol változatáról van szó, aki 958-tól, illetve 976-tól 986-ig uralkodott Dánia és Norvégia felett.

Harald dán Király nagyon szerette az áfonyát, ezért gyakran volt kék a foga. Ez a király ráadásul gyakran teremtett békét, gyakran egyesítette egyes lázadó norvég, dán és svéd törzseket.

Így tehát a bluetooth elnevezőit talán valóban I. Harald dán király áfonya-evéstől elkékült fogairól kaptak ihletet.

Ugyanis a bluetooth is egyesít és összeköt egészen különböző, egymástól egészen eltérő funkciójú eszközöket. Ilyen eszközök lehetnek például a számítógép, a mobiltelefon és a fejhallgató.

Érdekesség továbbá, hogy a bluetooth logója ahés abbetűket jelentő a skandináv rúnákat idézi.

Mire tudjuk használni a bluetooth headsetet?

A bluetooth tehát vezeték nélküli hálózatokat hoz létre például asztali számítógépek, illetve laptopok között - asztali gépek között jellemzően kis területen.

A bluetooth-t továbbá használhatjuk nyomtatók, billentyűzetek, egerek, azaz perifériák csatlakozásához is, illetve akár fényképezőgép is lehet bluetooth-os, vagy pedig akár orvosi célra is alkalmazhatjuk ezt a csodálatos szabványt, valamint a bluetooth GPS is nagyon hasznos találmány.

Leggyakrabban azonban a bluetooth-t egyes digitális zenelejátszókhoz használják, leginkább a számítógéppel hozzák kapcsolatba a mikrofonos bluetooth fejhallgatót, illetve a bluetooth fejhallgató headsetet.

A hétköznapokban a bluetooth fejhallgató és headset kiváló lehet, életvitelünktől függően akár arra is, hogy mozgás, sportolás, séta vagy akár házimunka közben is telefonbeszélgetéseket folytassunk, esetleg internetes beszélgetésekben vegyünk részt.

Ennek megfelelően érdemes az igényeinknek és lehetőségeinknek, stílusunknak és hangulatvilágunknak, életvitelünknek, sportolási és mozgási szokásainknak megfelelő bluetooth headsetet választani a HDplanet webáruház hatalmas kínálatából.

Sportoláshoz például kifejezetten ajánlott a bluetooth sport headset választása, de akár a vízisportok űzői is használhatnak már fülhallgató headsetet kedvenc tevékenységük közben.

Mire használható a Bluetooth headset?

Egészen elképesztő, hogy mit tudnak a legmodernebb bluetooth fülhallgatók!

Hogyha hajlandóak vagyunk rá, illetve módunk és lehetőségünk is van áldozni a célra egy nagyobb összeget, akkor egészen varázslatos lehetőségek nyílnak meg előttünk a legmodernebb, csúcskategóriás, prémium- és csúcsmodell bluetooth headset megvásárlásával.

Szinte egy sci-fi filmbe illő, tehát csodálatos és fantasztikus tudással is rendelkeznek ezek a különleges bluetooth mikrofonos fülhallgatók.

  • Azon már szinte meg sem lepődünk, hogy a vezeték nélküli töltőtokkal töltve akár 24 órán át képesek működni, de egyébként akár olyan headsetet is találhatunk a kínálatban, amelyik 36 órán át is képes működni.
  • A hosszantartó működésben is segít tehát a tok, amelyik segítségével további feltöltési időt nyerhetünk a bluetooth headset számára.
  • Ezek a headsetek is kiválóak sportoláshoz, hiszen a speciális anyagoknak köszönhetően izzadság- és vízállóak, illetve szeles időben is jól hallatszanak a hívások. Nem okoz nekik gondot tehát a nagyobb séta, a kocogás sem, akkor sem, ha éppen nem csodálatos odakint az idő. Persze, ettől még odabent, az edzőteremben is nyugodtan igénybe vehetjük a bluetooth fülhallgató headset magas minőségű szolgáltatásait.
  • A valós idejű, aktív zajszűrés segítségével szinte bámulatosan alacsony hangfeldolgozási késleltetést érhetünk el, azaz gyakorlatilag pontosan ugyanakkor hallhatjuk a velünk beszélő hangját a bluetooth mikrofonos fülhallgató segítségével, amikor a saját hangunkat is hallanánk.
  • Elképesztően egyszerű ezeknek a készülékeknek a vezérlése, amit a nyomásérzékelő is segít.
  • Az anatómiai pontossággal tervezett, formatervezett vezeték nélküli bluetooth fülhallgatók és headsetek tökéletesen alkalmazkodnak az emberi fül formájához.
  • Így tehát tökéletesen pontosan, stabilan és kényelmesen illeszkednek a headsetek.
  • Talán mondanunk sem kell, hogy ezek a csodálatos, modern készülékek tökéletes vagy inkább rendkívüli hangminőséget kínálnak.
  • Mindezt elősegíti az a tulajdonságuk, hogy automatikusan a fül formájához igazítják a zenét, szükség esetén erőteljes basszussal, illetve nagy kitéréssel, alacsony torzítással.
  • A hangszóró-meghajtóval ezek a professzionális mikrofonok mindent úgy hallanak, ahogy mi, illetve a saját hangzásunkhoz tökéletesíti az általunk hallott hangot.
  • A lehető legpontosabban kiszűri a háttérzajokat, emellett pedig a széles dinamikatartomány-erősítő tiszta hangot hoz létre.
  • A hallójáratba illeszthető vezeték nélküli mikrofonos bluetooth fülhallgatók maximális kényelem mellett tehát hatalmas tudással is rendelkeznek, eddig szinte elképzelhetetlennek tartott professzionalitással szolgálják a kényelmünket és a fejlődésünket.
  • A legcsodálatosabb, legmodernebb bluetooth headsetek használata során a külvilág tökéletesen kizárható, a külső zajok tökéletesen eltüntethetőek.
  • Az általunk hallgatni kívánt hang mégis a lehető legpontosabban hallható, illetve a saját hang is tökéletesen lesz közvetítve a bennünket hallgató félszámára.

Milyen biztonsági tanácsokat érdemes betartani akkor, hogyha bluetooth headsetet használunk?

A bluetooth tehát egy csodálatos lehetőség két készülék kapcsolódására és lehetővé teszi a kétirányú adatcserét.

Ne felejtsük el azonban azt, hogy ilyenkor mások is meghallhatnak bennünket. Olyanok is hallhatnak, akikről ezt esetleg nem szeretnénk.

Hogyha azonban odafigyelünk néhány, viszonylag rövid idő alatt beállítható, csupán némi odafigyelést igénylő apróságra, nagyobb biztonságban lehetünk.

  • Megtehetjük például, hogy csak akkor engedélyezzük a telefonban vagy a számítógépben a bluetooth használatát, amikor ténylegesen használni is szeretnénk azt, utána pedig letiltjuk.
  • Az eszközök párosításához használhatunk nehezen megjegyezhető, hosszabb számkódot.
  • Párosítás után az eszközt rejtett állapotba tehetjük.
  • Természetesen, minden ismeretlen kapcsolódási kísérletet érdemes visszautasítani.
  • Esetleg gondolhatunk a titkosítás engedélyezésére is.
  • A párosított eszközök listáját időnként nézzük át, hogyha esetleg olyan eszköz jelent meg benne, amit nem ismerünk, akkor azt le kell tiltani.
  • A mobilon a kapcsolódó szoftvert érdemes frissíteni a legújabb verzióra, hogy könnyebben kiszűrhesse a betolakodókat.
Milyen bluetooth headset kapható?

Milyen típusú bluetooth headsetek található meg a HDplanet webáruház kínálatában?

A HDplanet webáruház hatalmas kínálatában jelenleg közel 90 darab bluetooth headset található meg.

A legegyszerűbbektől kezdve a legbonyolultabbakig, az általános felhasználhatóságra való fülhallgató headsetektől kezdve a speciális célokra való felhasználhatóságúakig, kedvünkre választhatunk közülük.

A legkedvezőbb árú, leginkább pénztárcabarát headsetek tényleg egy gyorséttermi menü árából is kitelnek, de még a legbonyolultabb készülékek is kijönnek egy családi wellness-hétvége árából.

Mindenki saját maga eldöntheti, hogy mennyire tudja kihasználni ezeket a headseteket a mindennapos tevékenységei során és mekkora összegben szeretne befektetni egy headset vásárlásába.

A headsetek esetében érdemes még a méretet is figyelembe venni, illetve a tárolhatóság kérdését.

Hiszen ezek a praktikus mikrofonos fülhallgatók annyira kis helyet foglalnak, hogy például kisgyermek vagy háziállat esetén arra is gondolnunk kell, hogy nehogy óvatlan kezekbe kerüljön, esetleg lenyeljék.

Viszont a mindennapok során óriási könnyebbséget jelenthet, hogy szinte már csak egy fülbevaló-szerű, apró kis készüléket kell a fülünkbe dugnunk és élvezhetjük a határtalan szabadság és zenehallgatás élményét.

A HDplanet webáruház hatalmas kínálatának köszönhetően élvezze ön is tehát akár holnaptól a határtalan szabadság élményét, a mozgás közben is szabad zenehallgatás, játék, videózás élményét, a házimunka közbeni zenehallgatást vagy tanulást akkor is, amikor egyébként az nem lenne lehetséges!

Válassza bátran a legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb, pénztárcabarát bluetooth headseteket vagy akár a csúcsmodelleket, a leginkább professzionális, csodálatos és fantasztikus bluetooth mikrofonos fülhallgatókat és legyen sokkal boldogabb és szabadabb az élete a segítségükkel!

2023-08-26 14:07