Íme öt érv az okosóra mellett

2023-07-12 14:03
Íme öt érv az okosóra mellett
Attól függetlenül, hogy az elmúlt néhány évben ugrásszerűen megnőtt az okosórák iránt igény, továbbra is kétféle hozzáállás létezik: van aki szerint fontos, trendi, egyenesen elengedhetetlen eszköz, mások inkább csak egy újabb kütyünek tartják. Mi szeretjük, össze is gyűjtünk néhány érvet, miért érdemes neked is okosórát venned.

Mi az az okosóra?

Ha most valamikor a 2010- es években lennénk azt mondanánk, hogy az okosóra nem több, mint egy érdekes, ám semmire nem való eszköz: a legtöbb okosóra akkoriban csak alapvető feladatokat tudott ellátni. Megmutatott néhány egészségügyi adatot (hány lépést mentél ma, milyen távolságot és mennyi kalóriát égettél el) esetleg rezgett, ha hívtak, tudott ébreszteni, és a legtöbb modell szép volt. Semmi mást, és ezek a mért fitnesz adatok sem voltak pontosak.

A technológia azóta rohamosan fejlődött. Egy okosóra ma már nélkülözhetetlen, majdnem annyi funkciót tud, mint egy telefon. Alkalmazások találhatóak rajtuk, különféle (például) fitneszfunkciók, de manapság akár fizethetsz is a segítségükkel. Már ez a pár érv is elég ahhoz, hogy egy okosóra mellett dönts, de van itt még néhány.

Mire jó az okosóra?

Az okosóra stílusos

Vannak helyzetek amikor rendkívül sokat számít az, hogy kinek milyen órája van, hiszen státusszimbólumként tekintünk arra, hogy mit viselsz a csukódon. Szerencsére ez a fajta magamutogatás és szimbolika egyre kevésbé fontos, és inkább előtérbe kerül a stílus. Egy okosóra pedig tud stílusos lenni, ha a hozzád illő formát és méretet választod.

Okosóra stílusok

Az okosóra segít egészségesebben élni (és vigyáz rád)

Egy modern okosóra nem csak a napi aktivitásodat méri (és ezzel segít egészségesebben élni) de a rajta található rengeteg alkalmazás és program segítségével valósi képet nyújt, és segítséget kaphatsz ahhoz, hogy egészségesebben élj: ha sokáig ülsz kiírja, hogy állj fel, figyeli a szívverésedet, a vérnyomásodat (és akár jelezhet is ha gond van, ezzel életet is menthet) az alvási ciklusod és számtalan más módon is tehet az egészségedért.

okosóra egészséges életmódhoz

Az okosóra egyenes út a gyors információhoz

Az okosórával azonnal tudod ellenőrizni az e-mailjeidet, látod, hogy ki keres éppen telefonon, megjeleníthetőek rajta az SMS-ek és más platform üzenetek, miközben „kifelé” is kommunikálhatsz a telefonod segítségével. Nagyon utáljuk leírni, de ezek remek előnyök a felgyorsult világunkban.

okosóra információk

Az okosóra ár érték aránya szuper

Ha nem ragaszkodsz a márkanévhez és nem esel a státusszimbólum-hibába, azaz az okosórádat nem a gyártója, hanem a funkciói, a tudása és a megjelenése alapján választod ki, akkor kitűnő ár érték arányt kapsz, hiszen tízezer forinttól már közepes, kicsit felette már prémium tudású órát tudsz venni. Vagy akár olyan „tematikus” órákat, mint egy nyomkövetőst a gyereknek, vagy olyat amelyik egyetlen gombbal segítséget kér.

Olcsó okosórák

Az okosóra gondozásmentes és kényelmes

Például nem kell felhúzni, persze, töltened igen. És igen, mondhatod azt, hogy a Casio hétzenés quartz óráddal sem kellett sokat foglalkozni, nem beszélve az önfelhúzós automatákról, de nem is feltétlen erről beszélünk, hanem arról, hogy a legtöbb okosóra vízálló, alvás közben is viselheted, intelligens ébresztő funkciója van, gyakran por és ütésállóak is. Ezek (és a rengeteg többi) olyan kényelmi funkciók, amelyek mind mind mellettük szólnak.

Kényelmes okosórák

És mert van egy órád

Kutatások szerint leszoktunk az óráról azóta amióta a telefon a zsebünkben van és akármikor meg tudod nézni azt, mennyi az idő. Az okosóra úgy szoktat vissza az óraviselésre, hogy trendi, izgalmas érdekes és tényleg, csak le kell nézned a csuklódra ahhoz, hogy az addig – lehet, hogy inkább egy ékszerre hasonlító – órád megmutassa neked azt, hogy pontosan mennyi az idő.

Persze, hogy remek okosóráink vannak, kattints és engedd, hogy kiválasszon a hozzád illőt!







2023-07-12 14:03