Külső merevlemez kisokos

2023-08-24 18:42
Külső merevlemez kisokos

Mit jelent a külső merevlemez?

A külső merevlemez vagy winchester, ahogyan a neve is mutatja, olyan adattároló vagy adathordozó, amelyik a számítógépen kívül helyezkedik el. Gyakorlatilag egy második, új, mobil winchesterről van szó. A külső merevlemez nagy előnye, hogy nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas, így jól használható tárolóhely-bővítésre is. A külső merevlemez megbízható, gyors adatátvitelt biztosít amellett, hogy ráadásul könnyen magunkkal vihetjük és csatlakoztathatjuk akár egy másik számítógéphez is. Ha tehát nem megoldható vagy nem praktikus a számítógép memóriájának bővítése céljából egy új (belső) winchestert, esetleg akár egy új számítógépet vásárolni, akkor kézenfekvő, gyors, egyszerű áthidaló megoldás lehet a külső merevlemez beszerzése.

Mikor pendrive és mikor külső merevlemez?

A pendrive előnye, hogy rendkívül pici és nagyon könnyen mozgatható. Ha mindössze néhány filmet, egy nagyobb előadás vagy dolgozat anyagát, esetleg a nagymamának megmutatni szánt képek sokaságát szeretnénk egy külső adathordozóra áttenni, mobilizálni, akkor erre a célra tökéletesen megfelel a pendrive is. A külső merevlemezt is használhatjuk ilyen feladatra természetesen, az ő elsődleges feladata mégis a tárolóhely-bővítés, hiszen hatalmas kapacitással rendelkezik. Elsősorban tehát akkor érdemes egy külső merevlemezre áldozni, ha a számítógépünk tárolóhelye túl kicsi. Másodsorban viszont, ha már van egy külső merevlemezünk és könnyen, biztonságosan tudjuk szállítani, akkor természetesen semmi akadálya nincsen annak sem, hogy ezt használjuk mobil adathordozónak is.

Külső merevlemez

Mi a külső merevlemez legfontosabb tulajdonsága?

Amikor merevlemezt választunk, általában egy szempontot szokott mindenki elsődlegesen figyelembe venni. A merevlemez legfontosabb tulajdonsága ugyanis a kapacitás, azaz a rajta tárolható adatok mennyisége. A külső merevlemezek kapacitása jellemzően 500 GB és 4 TB között alakul, de nyilvánvalóan az átlagos, lakossági célra használt külső merevlemezek kapacitása egy ennél szűkebb tartományban mozog, hiszen többnyire nincsen szükség ilyen hatalmas mennyiségű adat tárolására. Fontos, hogy a merevlemez tárolókapacitásának kiválasztása előtt gondoljuk végig, mennyi adat tárolására vagy mozgatására lesz szükségünk és ennek megfelelően válasszuk ki a leginkább reális tárolóhely-mennyiséget. Talán inkább kicsit nagyobb adatmennyiséggel érdemes kalkulálni, de természetesen nem szükséges túl nagy adattárolót sem vásárolni.

Milyen méretű és stílusú külső merevlemezt válasszunk?

A külső merevlemezek másik fontos tulajdonsága a tényleges külső méretük, hiszen ezt is figyelembe kell venni a kiválasztásnál. Gondoljuk végig, mennyi hely lesz majd az íróasztalunkon a számítógép mellett, mekkora külső merevlemezt tudunk majd kényelmesen elhelyezni! Laptopok esetén jellemzően a kicsit kisebb merevlemezeket szoktuk javasolni, de ez nyilvánvalóan függ a rendelkezésre álló helytől és a tárolni kívánt adat mennyiségétől is. Webáruházunkban több különböző színű és stílusú külső merevlemez érhető el. Ha megtehetjük és nem kell egy véresen komoly irodában mutatkoznunk a külső merevlemezünkkel, akkor bátran válasszunk kedves, vidám stílusú, fiatalos színvilágú külső merevlemezt!

Külső merevlemez választás

Válasszon ön is külső merevlemezt kínálatunkból és élvezze a tárolóhely-bővülés élményét, kedve szerint komoly vagy vidám színvilággal társítva!

2023-08-24 18:42