Miért érdemes babamonitort vásárolni?

2020-06-30 18:15
Miért érdemes babamonitort vásárolni?
A babamonitor vagy más néven a bébiőr kiváló eszköz arra, hogy folyamatosan biztonságban tudhassuk a kisgyermekünk. A piacon számos típus érhető el, mindegyik mást és más tud, és persze az árak is eltérőek. Ebben a cikkben megnézzük, miért fontos egy babamonitor, és a HDplanet kínálatában mely modellek rendelhetők meg.

Miért fontos a babamonitor?

A gyermekek nevelésének egyik legnehezebb időszaka, amikor pár nap után hazavihetjük a kicsiket. Ekkor hiába várja az újszülöttet és az édesanyát otthon a frissen elkészített babaszoba, nagyon sok nehézségek kell megoldani nap, mint nap.

A kicsik még keveset tudnak csak enni, ráadásul a szoptatást követően sokszor pelenkát is kell cserélni. Az első hetek így a kisebb megszakításokkal tarkított, de gyakorlatilag egész napos szoptatással és pelenkázással telnek el, a kismama pedig még alvásra is alig talál időt.

Bár a törvények ma már az apának is garantálnak pár szabad napot a gyermeke születése után, ez az időszak koránt sem elegendő a valós segítségnyújtáshoz. Az első időszak után pedig már óhatatlanul eljönnek azok a napok, amikor a család élete elkezd visszatérni a normális kerékvágásba.

Ennek fontos része az otthoni teendők ellátása, főleg egy kisgyermekes háztartásban nagyon sok a feladat. A mosógép gyakorlatilag egyfolytában megy, a friss ruhákat pedig szárítani és vasalni kell. Az otthon maradó anyukának és a munkába járó apukának ennie is kell valamit, ehhez pedig a legtöbb esetben elengedhetetlen a főzés. Ezek a munkák pedig azzal járnak, hogy magára hagyjuk a kicsit, ami főleg a kezdő szülőknél hatalmas stresszt okoz.

Babamonitor

Ilyenkor jönnek jól a babamonitorok, amelyek egyik felét le lehet tenni a kicsihez, a másik felét pedig az anyuka magával viheti, bármerre is jár a házban. Ha a gyerek felébred, és sírni kezd, a babaőr segítségével erről rögtön értesülnek a szülők, és máris lehet orvosolni a problémákat.

Nagy segítség egy ilyen eszköz akkor is, ha valamilyen gond adódna a csöppséggel. A mikrofonon keresztül minden zaj eljut a szülőkhöz, és ha a baba furcsa hangokat hallat, vagy valamilyen rendellenesség tűnik fel, még időben közbe lehet avatkozni. Ez az a biztonság, amely miatt a bébiőrök olyan nagyon kedveltek a friss szülők között.

Babamonitorok a HDplanet kínálatában

HDplanet babaőr kategóriája számos babamonitort tartalmaz, melyek akár több száz méteres hatótávval is rendelkezhetnek. Természetesen ki kell próbálni az eszközöket működés közben is, mert a különféle építőanyagok megnehezíthetik a vételt, de a legtöbb esetben az eszközök arrébb helyezésével orvosolni lehet az ilyen hiányosságokat.

A ceruza- vagy bébi elemmel működő készülékek levehetik a terhet a vállunkról, és úgy kaphatunk információt gyermekünkről, hogy nem zavarjuk pihenését az állandó ajtónyitogatásokkal. A kétirányú hanggal szerelt változatokon keresztül ráadásul meg is nyugtathatjuk a picit, így amennyiben csak rosszat álmodott, tovább pihenhet az anyuka hangját hallva.

A biztonságos működést pedig olyan funkciók támogatják, mint például az alacsony töltöttség riasztás, így az elemek még azelőtt lecserélhetők, hogy végleg lemerülnének.


2020-06-30 18:15