Minden, amit a távirányítókról tudni érdemes!

2023-08-25 14:35
Minden, amit a távirányítókról tudni érdemes!

Távirányítók: TV-től az univerzális távirányítóig – egy helyen

Távirányító akkor kell, ha szeretjük kézben tartani a dolgainkat.

Televízió, garázskapu, légkondicionáló, projektor, robotporszívó, infrafűtés vagy okosotthon tulajdonos?

Elromlott a távkapcsoló?

Vegyen nálunk másikat, vegye kezébe a dolgokat!

Okos, Smart távirányító

Mindenütt jó, de legjobb otthon – vagy az irodában.

Akkor is jó, ha mind a kettő egy helyen van és tombol a home office vagy éppen mindegyik gyerek a családban. Egyszerre mindent egy- két kézben tartani márpedig lehetetlen.

Szerencsétlen háziasszonyok és háziemberek a nagymamát sem hívhatják mindig segítségül, így nem marad más, mint olyan asszisztenciához fordulni, akin nem fog még egy vírus sem kifogni.

Támadnak a robotok vagy inkább segítenek? A kérdés meredek, de a válasz most mindegy, hiszen más megoldás nincsen.

Próbáljuk elhessegetni a tudatunkból a robotos disztópiákat és az idegrendszerünk további károsodásának megakadályozása érdekében használjunk robotizált, távirányítóval működő eszközöket!

Milyen eszközökhöz lehet jó egy univerzális távirányító?

Univerzális távirányító Smart tv-hez

Minden család életét megkönnyíti például a távirányítással működő robotporszívó, de akár csak egy távirányítós redőny, villanykapcsoló vagy garázskapu is óriási segítséget jelenthet.

Bizony, nemcsak a televíziónak, videónak, magnónak, CD- vagy DVD-lejátszónak van távirányítója. Igen, bátorkodunk ezeket, ha kicsit inkább zárójelben is, de mégiscsak megemlíteni, hiszen nemcsak a húszéveseké a világ, ahogy a dalszöveg tartja: bizony, az idősebbeknek, de még a középkorúaknak is bőven akad otthon olyan készüléke, amelytől, érthető okokból, nem szívesen válnak meg.

Így jó hírünk van számukra, hiszen a webáruházunk hatalmas választékában biztosan találnak majd olyat, amelyik visszaadhatja kedvenc eszközeik régi életét!

Akár régi, akár új eszköz tehát, egy univerzális távirányító megnöveli minden kütyü nyugdíj-korhatárát.

A robotok pedig még csak nem is fognak ez ellen tüntetni vagy lázadni, amíg a modern eszközökkel tökéletesen tudjuk őket irányítani.

Hányféle eszköz létezik a TV távirányítón kívül?

A távirányítással működtethető készülékek sokaságának hála, a távirányítóknak is széles a kínálata.

Egy profi és alapos webshopban szinte minden eszköznek van külön kiegészítője.

Ha pedig még sincs, utángyártottból áll rendelkezésünkre jó pár.

Eredeti vagy utángyártott lehet a legjobb megoldás?

Webáruházunk hatalmas kínálatában rengeteg eszköz megtalálható, amelyet a magyar háztartások átlagos igényei alapján igyekeztünk összeállítani.

Közel hatszázféle, különböző méretű és típusú, változatos anyagú és színvilágú távirányító közül választhatunk. Ha csak tehetjük, érdemes kikeresni azt az eredeti kiegészítőt, amelyik leginkább hasonlít a kiváltani kívánt eszközre.

Ha azonban erre nincs lehetőségünk vagy esetleg több eszköz is hiányzik és spórolni szeretnénk, akkor jó megoldás lehet az utángyártott távirányító, hiszen ezek az univerzális készülékek számos különböző típusú készülék helyettesítésére is képesek.

Válasszon tehát hatalmas kínálatunkból akár eredeti, akár utángyártott távirányítót, az irányítás végre visszakerül az ön kezébe!

Élvezze a kényelmet és delegálja, robotizálja az összes feladatot, amit tud, töltsön helyette minél több önfeledt, vidám percet a szeretteivel!

Okos távirányító

Okos Tv távirányítók

Az okoseszközök korát éljük. Szinte bármilyen termékre rábiggyeszthető az „okos” címke, de nem mindegyik érdemli meg, hogy valóban így nevezzék.

Egy tárgy akkor viseli joggal ezt a kitüntető címet, ha olyan új funkciókkal büszkélkedhet a hagyományos változathoz képest, amik használójának életét segítik, egyszerűbbé, komfortosabbá teszik. Erre remek példa az okos távirányító.

A TV távirányítót korábban csupán arra használtuk, hogy a kanapéról való feltápászkodás nélkül tudjuk be- és kikapcsolni készülékünket, szabályozni a hangerejét vagy csatornát váltani, ha nem volt kedvünkre való a műsor.

Egy mai smart távirányító (amilyen például egy Samsung távirányító vagy akár a Sony RMT-TX101E távirányítója) ennél sokkal többre képes.

Számtalan olyan szolgáltatás van, melyek különböző tartalmakat kínálnak: filmeket, zenéket, sporteseményeket, akár élőben követhető, streamelt tartalmakat is, amilyenek a Facebook Live vagy a YouTube szolgáltatásai. Ezek bősége azt is jelenti, hogy az elérés, kiválasztás egyszerűsége, gyorsasága tényleg számít.

Ha az eszköznek több külső, a TV-hez csatlakoztatható készüléket is vezérelnie kell, akkor az sem mindegy, hogyan lehet a csatlakoztatást és a beállításokat megoldani. Az okos távirányító automatikusan megoldja ezeket a feladatokat, nincs szükség sem további alkatrészekre, sem emberi beavatkozásra.

Telefonos alkalmazás távirányításra


Telefonra tanítható távirányító

Amennyiben az eszközt nem akarjuk kézben (vagy a helyét észben) tartani, elegendő, ha letöltünk egy távirányító alkalmazást a mobilunkra.

A távirányító app segítségével az okostelefont használva tudjuk a TV működését szabályozni: bekapcsolni, beállításokat változtatni, műsorok között szörfözni.

Ugyanakkor a két eszköz között kölcsönösnek mondható a kapcsolat, a TV műsora például követhető a telefonon is, a mobillal készített fényképeket, videókat pedig megnézhetjük a TV képernyőjén.

Természetesen a vezérlő alkalmazással nemcsak a TV, hanem az otthonunkban található más okoseszközök is kezelhetők.

A távvezérlő alkalmazás WiFi-n, Bluetooth-on vagy IR-porttal csatlakozik a készülékhez (ez TV, asztali számítógép, laptop, szórakoztatóelektronikai eszköz egyaránt lehet), és lehetővé teszi a mobilon megszokott gyors, könnyen kezelhető navigáció használatát.

Működhet virtuális billentyűzettel, hangvezérléssel, lemásolhatja a gyári terméket, automatikus funkciókat lehet beállítani hozzá, amilyen például a némítás bejövő mobilhívás esetén.

A smart távirányító és a vezérlő app tehát olyan hasznos funkciókkal rendelkezik, melyek információban, lehetőségekben gazdag, de időben gyakran szűkölködő mindennapjainkat megkönnyítik, egyszerűbbé teszik.

Így nem túlzás azt állítani, hogy ezek valóban az okoseszközök sorába illenek.

Miért érdemes akár eredetiből vagy gyáriból, akár utángyártottból újat vásárolni?



Távirányító webáruház és bolt

Bárki számára lehetőség nyílik arra, hogy egy új eszköz segítségével szinte új dimenziók nyíljanak meg az ő és a családja életében. Hiszen immár mások is használhatnak önálló távirányítót, illetve más helyiségekbe is tehető. Ha pedig az eredeti eszközre nem tudunk számítani, akkor is lesz otthon tartalék.

Nem kell különösebben aggódnunk azzal kapcsolatban sem, hogy az utángyártott távirányító megfelelő lesz-e számunkra.

Természetesen, érdemes alaposan átolvasni a leírást, a műszaki paramétereket, a megfelelőségi korlátokat és lehetőségeink szerint minden adatot kikeresni azzal kapcsolatban, hogy a, DVD-, Blu-Ray-, beltéri-, okos TV távirányító vagy pedig bármilyen más hasonló távvezérlő, távkapcsoló vagy távnyomó mennyire lesz kompatibilis az általunk használt készülékkel, illetve mennyire hasonlít a gyári eszközre.

Bár, akkor sem kell félnünk, hogyha a gyári távirányítóra egyáltalán nem hasonlít az utángyártott távirányító. Hiszen, ettől függetlenül a funkcióját tökéletesen elláthatja. Inkább arra próbáljunk figyelni, hogy a leírás alapján a paraméterek és a megfelelőségek mennyire stimmelnek!

Hogyha azonban esetleg mégsem jól döntöttünk volna és a megvásárolt gyári termék, utángyártott vagy univerzális távirányító nem felelne meg esetleg a kívánalmainknak, nem irányítaná tökéletesen a TV készüléket vagy bármilyen más készüléket, akkor sem kell idegeskedni, hiszen a HDplanet webáruházban bárki élhet a 14 napos elállási lehetőséggel, illetve az eszközök típusától függően a gyártók különböző mértékű garanciát is vállalnak az adott termékekre. Ez akár egy év vagy három év is lehet.

Érdemes tehát megőrizni az eszköz épségét és rendeltetés-szerűen használni azt. Jó érzés lehet elgondolkodni azon is, hogy mennyire fantasztikus lehetőségeink is vannak, amelyek meg tudnak nyugtatni bennünket akkor, hogyha egy pár 1000 Ft-os eszközbe való befektetést esetleg túl nagy kockázatnak éreznénk.

HDplanet webáruház ügyfélszolgálata egyébként készséges és mindenben igyekeznek segíteni, igény szerint akár a gyártóval is felveszik a kapcsolatot.

  • Lehetőségünk van kicseréltetni is a távirányítót egy másik típusra
  • Könnyen és gyorsan, háztól házig szolgáltatással működik a csere
  • Kérhetünk tanácsot, segítséget, eligazítást is azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú eszköz lenne az ideális számunkra, illetve esetleg hol rontottuk el a választást.

De természetesen, az első választás előtt is bátran kérjük ki a HDplanet webáruház tapasztalt szakértőinek tanácsait, ha ennek szükségét érezzük és nem találunk meg véletlenül valamilyen információt a temérdek részletes műszaki és esztétikai leírás valamelyikében!

Ha pedig nem szeretnénk kicseréltetni a távvezérlőt, hanem inkább az árát szeretnénk visszakapni, akkor sincsen semmi gond, hiszen ezt is bátran megtehetjük! A webáruház illetékesei mindenféle kötekedés nélkül vissza fogják cserélni a rendeltetés-szerűen kipróbált, sérülésmentes távirányítót.

Akár eredeti, akár utángyártott távirányítót is vásárlunk, ennek további elsöprő előnye az is, hogy rendkívül kedvező áron kapható. Gyakorlatilag már a legolcsóbb gyorsétteremben vagy egy sarki büfében sem kaphatunk egy jobb szendvicset vagy hamburgert egy olcsóbb utángyártott távirányító árából. Így tehát, tulajdonképpen nem jelentenek hatalmas kiadást, nem terhelik meg különösebben egy átlagos család pénztárcáját. Mindenképpen megéri tehát ez a plusz kényelem, hogy több eszköz legyen a családban, több helyiségben legyen vezérlő, könnyebben elérhető legyen, könnyebben kézhez kapható legyen a távirányító és ne okozzon veszekedést, keresgélést, idegeskedést az, hogy hol van.

Semmiképpen sem érdemes tehát azon sokat filozofálni, hogy megéri-e egy ilyen minimális befektetés, hiszen gyakorlatilag ez annyira kis összeg, hogy szinte el is felejtjük, amikor beszaladunk a boltba és ennyivel több pénzt hagyunk ott. Nem is tudunk már egy-két terméket sem venni ilyen olcsón.

Úgyhogy, mindenkinek érdemes kipróbálnia az gyári és az utángyártott eszközök által nyújtott kényelmet, biztonságot és nyugalmat, hiszen ez minden pénzt megér. Hogyha pedig olcsó is, akkor igazából semmi kifogásunk nem lehet az utángyártott eszközök ellen.

A távirányító egyik legnagyobb előnye sajnos egyben a hátrányára is válhat, főleg a kellemetlen, idegesebb napokon, ugyanis egy fogyó eszköz, amelyből soha sincsen elég otthon, hiszen a távkapcsoló könnyen eltűnik, elkallódik, gyakran elfelejtjük már, hogy hová tettük.

Az is könnyen előfordul, hogy a távkapcsolóval vezérelt készülékeket többen is használják, így még nehezebb az, hogy eligazodjunk azzal kapcsolatban, hogy hol találhatjuk meg a szeretett távkapcsolót. Így tehát akár eredeti, akár utángyártott, akár DVD, Blu-Ray vagy bármilyen típusú más távirányítóról is legyen szó, hamar kimehet a fejünkből, hogy hová tettük, de akár könnyen le is ejthetjük, elkoptathatjuk.


2023-08-25 14:35