Kereső: Távirányítók

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

DVD távirányítók

DVD, HDD, Blu-ray távirányítók

Mire kell figyelni a HDD, Blu-ray vagy DVD távirányító rendelésekor?

A televízióhoz csatlakoztatható rögzítő vagy lejátszó eszközök az évek során folyamatosan fejlődtek, előbb a DVD hozta el a teljes estés filmeket hozzánk, melyet a Blu-ray lemez követett. Egy külön kategóriát jelentenek a HDD-vel ellátott berendezések, melyeknél a beszerelt háttértár nagy mennyiségű film vagy zene rögzítését tette lehetővé.

Legyen szó bármelyik eszközről, a működtetésük igencsak nehéz lenne a megfelelő távirányító nélkül. A különféle DVD távirányítók vagy Blu-ray távirányítók azonban előbb-utóbb elhasználódnak, eltörnek vagy elkallódnak, ilyenkor egy pót eszköz rendelésére van szükség.

A DVD távirányítók között böngészve azonban különféle modellekkel találkozhatunk, így érdemes tisztában lenni azzal, hogyan rendelhetjük meg a nekünk megfelelő csere terméket.

DVD, HDD, Blu-ray távirányítók

Melyik a megfelelő DVD távirányító vagy Blu-ray távirányító?

A vadiúj DVD- vagy Blu-ray távirányító megrendelésekor a legfontosabb információ, amit tudnunk kell, az a régi modell típusszáma. Ha megvan a régi DVD távirányító, csak nem működik, akkor ezt a számot könnyedén leolvashatjuk róla. Általában az eszköz előoldalára vagy hátul, az elemtartó rekesz közelébe nyomtatják rá.

A DVD távirányító webshop oldalakon ezt a számot kell megadnunk. A HDplanet DVD távirányítók kategóriaoldal tetején található keresődoboz is erre szolgál. Ebben a gyártó mezőben meg kell adnunk a gyártó nevét, majd az alatta látható típus mezőben a típusszámot. Ezután a Keresés gombra kattintva előbukkannak azok a DVD távirányítók, melyek kompatibilisek a DVD lejátszónkkal vagy felvevőnkkel.

A távirányítók részletes adatlappal is rendelkeznek, elég, ha a nevükre kattintunk a találatok között, és máris láthatjuk az adatokat. A DVD vagy Blu-ray távirányító információknál szerepelnek a részletes tudnivalók, a garanciális időszak megadása, a szállítási információk és a termék bővebb bemutatása. Természetesen a távirányító képe sem hiányozhat.

Az adatlapokból az is kiderül, hogy a DVD távirányító gyári, utángyártott vagy univerzális. A gyári DVD távirányító az eredeti gyártó terméke, rajta szerepel a logója, és a gombkiosztás is teljesen megegyezik azzal a távirányítóval, ami helyett éppen csere modellt rendelünk. Az ilyen modellek nagyon jó minőségűek, s bár áruk kissé magasabb a többi típusnál, a rendeltetésszerű használat során hosszú ideig elvégzik munkájukat.

Az utángyártott DVD távirányító kinézetében pont úgy néz ki, mint az eredeti, de mivel másik cég gyártja, ezért az eredeti logó már nincs rajta. Minőségben szintén kiváló, és árban is olcsóbb, mint egy gyári modell. Akkor érdemes a DVD távirányítók közül ezt választani, ha nem akarjuk megfizetni az originál távirányító felárát vagy az már nem érhető el.

Az univerzális DVD távirányító a jolly joker, hiszen ez a modell általában teljesen másképp néz ki, mint a lecserélni kívánt távirányítónk. Más lehet a gombkiosztása, a színe, a mérete és más jellemzője is, de képes a mi DVD lejátszónk távirányítására is. Akkor érdemes ezt a típust választani, ha a DVD távirányítóból már sem gyári, sem utángyártott nem létezik.

Amennyiben már nincs meg az eredeti távirányító, akkor a DVD berendezés használati utasítása rendszerint tartalmazza a távirányító típusszámát. Alternatívaként felvehetjük a kapcsolatot a HDplanet ügyfélszolgálatával is, ahol a részletek megadása után segíteni tudnak nekünk a megfelelő távirányító megrendelésében.

DVD lejátszó távirányító