Minden, amit a tonerekről tudni érdemes!

2023-08-25 15:06
Minden, amit a tonerekről tudni érdemes!

Sokan kerülhetünk abba a dilemmába, hogy tintasugaras vagy lézernyomtatót válasszunk-e.

A tintasugaras nyomtató ugyanis olcsóbb lehet és már abból is kaphatóak modern változatok.

Sokan pedig ragaszkodnak a viszonylag régebbi, jól bevált tintasugaras nyomtatójukhoz, hiszen évek óta hozza a megbízható nyomtatási minőséget, így igazából semmi értelmét nem látják annak, hogy lecseréljék.

Ha azonban most vásárolunk új nyomtatót, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodni a lézernyomtató vásárlásán.

Mikor érdemes beruházni egy lézernyomtatóba?

Utángyártott toner rendelés


A lézernyomtató elsőre talán nagyobb beruházás lehet, mégis, a talán szubjektív tapasztalatok alapján egy hosszan tartó, magas minőség érhető el a használatával. Ha valóban sokat nyomtatunk, akkor pedig az egyes oldalakra leosztva akár gazdaságosabban is kijöhetünk akkor, ha lézernyomtatót használunk.

Egy lézernyomtatott kép vagy szöveg ráadásul szebb látványnak is tűnhet sokak szemében, ami növelheti akár az eladások értékét, illetve a sikeres üzletkötés valószínűségét is. Ha viszont eldöntöttük, hogy lézernyomtatót választunk, akkor a festék-utánpótlást a toner segítségével kell megoldanunk.

Miben különbözik a tintapatrontól?

Toner rendelés online webáruházból

Bár a köznyelv gyakran összemossa a két szót és egymás szinonimájaként tekint rájuk, fontos tehát megjegyezni, hogy a gyakorlatban nem teljesen keverhetők össze egymással.

Bár mindkettő a nyomtató festék-utánpótlását oldja meg és a külső megjelenésük is hasonlónak tűnhet első látásra, mégis van köztük egy nagyon fontos különbség.

A tintapatron ugyanis, ahogyan a neve is sejtetni engedi, a tintasugaras nyomtatók festékpatronja. A tintapatron szó szerint egy tinta-szerű, folyékony anyagot tartalmaz egy erre a célra kialakított, speciális dobozban.

Míg a toner a lézernyomtatókhoz való, így egy porított formájú anyagot tartalmaz.

Eredeti vagy utángyártott tonert válasszunk?

Ebben az esetben is felmerül az eredeti, illetve az utángyártott formátum kérdése, hiszen mindenki másra esküszik.

Az alapvetés itt is igaz: ha tehetjük, keressük ki a lézernyomtatónk gyártójának, illetve típusának megfelelő tonert, hiszen ez fog a leginkább passzolni a nyomtatónkhoz, így érhető el a tökéletes összhang, a legpontosabb kép.

Amennyiben azonban nem találjuk a tökéletes prototípust, esetleg spórolni szeretnénk és nem feltétlenül fontos a csúcsminőség, akkor megfelelhet egy utángyártott festék-utántöltő is.

Fekete, ciánkék vagy magenta?

Sokan vagyunk a színek megszállottjai, hiszen a világunk színes és bizony a szép, vidám, élénk és bohókás színektől mindannyian jobb kedvre derülhetünk.

Nyilvánvalóan azonban egy végrendeletet vagy egy hitelkérelmet nem túl praktikus ciánkék vagy magenta színnel nyomtatni, ahogyan valószínűleg az egyetemi szakdolgozatot is csak esetleg egy bulin mutogatnánk ilyen színekkel.

Szövegkiemelésre, figyelemfelkeltésre, brosúrákhoz vagy szórólapokhoz viszont jól jöhetnek ezek az extrém megoldások, hiszen frissen tartanak egy hosszú tanulási folyamat során, illetve a szürke egyhangúságban felkelthetik az érdeklődő, leendő vásárló figyelmét.

Toner rendelés

Válasszon ön is kiváló minőségű, tapasztalt szakértők által válogatott tonereink közül és dobja fel a mindennapjait akár egy vidám színvilággal, vagy nyűgözze le az üzleti partnereit tűéles, pontos nyomtatási képpel rendelkező szövegekkel — toner rendelés olcsón, kényelmesen a HDplanet webáruházból!

Milyen márkájú nyomtató tintapatront rendelhetek?

Az alábbi kompatibilis gyártók találhatóak meg a HDplanet kínálatában:

Amennyiben pedig nem találta meg, amit keresett, nézzen szét a tintapatronok között is!


2023-08-25 15:06