Monitor állvány - 5 tipp, hogy nem csak a tévének kell védelem!

2021-02-03 19:12
Monitor állvány - 5 tipp, hogy nem csak a tévének kell védelem!

A tv fali konzolok kapcsán már beszéltünk róla, milyen jó dizájnelem lehet egy lakásban, és arról is szót ejtettünk, érdemes-e házilag foglalkozni az elkészítésével. Egy monitor állvány sokkal inkább praktikus célt szolgál, hiszen nem csak a helytakarékosság, hanem a kényelmes - és nem utolsó sorban az egészséges - számítógépezés a cél.

Nem gondolunk rá

Egy monitor állvány megvásárlására viszonylag ritkán gondol az ember, valahogy a hétköznapokban az a hit él, hogy ez a gamerek, programozók, grafikusok vagy egyéb számítógépes munkát végzők kelléke. Egy tv állványt gyorsabban érez sajátjának az ember, egy monitor állvány viszont kiesik a látótérből. Pedig nem csak hasznos, hanem ránk is megfelelő egészségügyi hatással bír, ráadásul a balesetektől is megóv.

Nincs több kidobott monitor

videómegosztókon számtalan videó terjeng megőrült emberekről - és gyerekekről - akik egy-egy feszült pillanat után a számítógépen töltik ki dühüket. Nyilván a példa eléggé rendhagyó, hiszen nem sokan vezetjük le a feszültségünket azzal, hogy kihajítjuk a laptopot, a PC-t vagy a monitort az erkélyen, de lássuk be, egy monitor állvány legalább a monitort megvédi attól, hogy repüljön. Ez már egy jó tulajdonság.

De ahogy korábban már írtuk, egy megfelelő tv állvány vagy fali konzol a legtöbb otthoni balesettől megvédheti tévénket. Ugyanígy a monitor állvány is biztonságot nyújt, hogy se a gyerek ne sérülhessen meg, se az eszközünk. A legszemfülesebb szülő se védheti ki, hogy a gyerek a másodperc tört része alatt felmásszon az asztalra, vagy egy jó választással pont azt a kábelt rántsa meg, amellyel a monitor azonnal leszáll az asztalról. Ahogy a jól választott tv állvány, úgy a monitor állvány sem lesz elérhető a legkisebbeknek, nem fogja magára rántani azt, és a monitorunk is egészben marad.

Kinek ajánljuk?

Ahogy írtuk, kisgyerekeseknél, ahol mondjuk nem laptopot használnak, hanem asztali számítógépet, ott szinte kötelező elem egy monitor állvány. Vannak azonban olyan munkák, ahol ugyancsak szinte kötelező, hogy legyen monitor állvány. Ha több dolgot csinálunk egyszerre, több adatot figyelünk, sokkal egyszerűbb és átláthatóbb, ha ezt több kijelzőn tesszük. Ilyenkor egy monitor állvány nagy segítség lehet, hogy megfelelően állítsuk be a két - vagy több - kijelzőnket. Grafikusoknak vagy például a tőzsdén dolgozóknak sokban megkönnyíti az életét, ha így tudnak dolgozni.

Monitor állvány

Mit válasszak?

Webshopunkban többféle monitor állvány is megtalálható, legyen az egy vagy dupla karos, vagy sima asztali álló. A választásnál nyilván mérlegelnünk kell azt az összegkeretet, amiben mozoghatunk és természetesen azt, hogy mire van egyáltalán szükségünk, hiszen az árak is ez alapján változnak a tizenpár ezer forinttól egészen a több tízezres kategóriáig.

Miért jó egy monitor állvány?

Sokszor nincs megfelelő talpa az általunk kiválasztott monitornak, esetleg az asztalunk nem megfelelő, hogy a számunkra kényelmes és egészséges szögben vagy távolságból tudjuk nézni a kijelzőt. Ilyenkor jön jól, ha van egy monitor állvány, hiszen ezzel könnyedén be tudjuk állítani a székünkhöz, asztalunkhoz legjobban passzoló magasságot. Így mi is megfelelően tudunk a képernyő elé ülni, hiszen nem mindegy, hogy áll a gerincünk, a vállunk, és milyen szögben és milyen távolságból nézzük a kijelzőt. Hogy elkerüljük a szemkárosodást, vagy a derék, hát vagy gerincbántalmakat, érdemes ilyenekre is figyelni, és beáldozni rá a pénzt.

Ezen már egy sima, asztali monitor állvány is segít. Egy dupla karos monitor állvány viszont a lehetőségek tárháza, főleg ha játékhoz, vagy a szakmánkhoz elengedhetetlen. Azon túl, hogy megfelelően rögzíthető az asztalra, mindkét felét külön tudjuk állítani a számunkra megfelelő irányba és szögbe.

2021-02-03 19:12