Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Aeg távirányítók

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Aeg

Aeg távirányító

 

Az Aeg távirányító még nem olyan népszerű, mint azt minősége és kedvező ár/érték aránya feltételezné. A nagy márkák, mint a Sony, a Panasonic, Grundig folyamatosan megelőzik, ám lassacskán azért mégis bizalmat szerez magának. Az Aeg távirányító nagyon kiváló áron kínál megbízható minőséget, ezért érdemes pótolni az elkallódott, tönkrement darabot és nem kell azonnal egy tanítható vagy egy univerzális távvezérlőre cserélni.

 

Ismerjük meg közelebbről az AEG Aktiengesellschaft vállalatot!

 

Az Aeg távirányító gyártója az AEG Aktiengesellschaft, mely a világ legnagyobb, elektronikai termékeket gyártó cége volt, ám mára a számos nemzetközi, multinacionális vállalat előzte be népszerűségben. 1883-ban Berlinben alapították a céget, tehát komoly múltra tekinthet vissza. Az eredeti neve Deutsche Edison-Gesellchaft für angewandte Elektricitate, azaz Német-Edison-Vállalat az elektromosság alkalmazására. A cégnév később General Electric Company névre változott és elkezdte bevezetni az épületfűtő elektromos berendezéseket, a háztartási elektronika újdonságait, villamosokat, gőzmozdonyokat. Leányvállalatában gépjárműmotorokat is gyártott. A cég a kezdeti felívelés után 1982-ben csődöt jelentett, három évvel később, 1985-ben a Daimler-Benz AG. vásárolta fel, ettől kezdve a felvásárló cég leányvállalatával fúzionálva Németország második legnagyobb elektronikai cégcsoportja lett, csak a Siemens előzte le. Jelenleg egy licenc szerződés értelmében a svéd Elctroluxé a valódi AEG márka.  A cég autógyártással, irodatechnikai felszerelésekkel (például írógép vagy műhelyóra), energiatechnikai berendezésekkel (mint például vízturbina,  magasfeszültségű ipari kapcsoló), repülőgépgyártással, Háztartási gépek gyártásával (vízmelegítő kanna, Perkolator, azaz kávéfőző egy típusa, elektromos tűzhely, vízmelegítő, mosógép), világítástechnikával (például ipari világítótestek), rádió és hangtechnikával (autotelefon, szalagos hangfelvevő) foglalkozott. A vasúti járművel gyártásában is komoly sikereket ért el valamint filmvetítőket is gyártott. Az Aeg távirányító tehát hosszú út eredménye, mely széleskörű tapasztalatot és komoly vállalati hátteret hagyott maga mögött.


Aeg távirányító

 

Az Aeg egy nagy múltra visszatekintő márka, amely hiába nem jön velünk szembe minden második plakáton, attól még jelentős nevet képvisel az elektronikai ipar piacán. Az Aeg távirányító kiváló minőségű kiegészítő eszköz, amelyet érdemes a saját márkáján belül pótolni, amennyiben történne vele valami. Egy távirányítót számos baleset érhet, mivel kisméretű dologról van szó, könnyen elvész vagy keveredik az ember lába alá, esetleg megrágja a házi kedvenc. Az Aeg távirányító áldozatul eshet valaminek, így hiába a kiváló kialakítás és minőségi alapanyagok, az eszköz elromlik. Szerencsére mára már nagyon egyszerűen pótolható egy távirányító is. A webáruházak szinte mindent kínálnak, nem kell elsétálni bizonyos üzletekig, hanem otthonról, az internet segítségével megrendelhető az Aeg távirányító pótlására szolgáló újabb darab.

 

Az Aeg legnevesebb munkatársa

 

Sokan, ha azt olvassák, hogy AEG, nem tudják hová tenni a márkát, de azért szép számmal akadnak olyanok is, akik azonnal be tudják azonosítani a jó minőséget. Az Aeg a világ egyik legismertebb háztartási gép márkája, ami már több mint 128 éve van jelen az elektronikai iparban. Mára nem csupán a háztartási elektronikában jelentős, de a szórakoztatóelektronikai termékek gyártásában is jelen van. Az Aeg eszközök és a hozzájuk tartozó Aeg távirányító, ahogy a háztartási gépeknél megismertük, kiváló minőséget biztosít, elérhető áron. Igaz, hogy a márka leginkább a háztartási elektronika területén vívott ki magának előkelő helyet, de a színvonal a szórakoztatóelektronikai terméknél is az elvárt színvonalat hozza. Az Aeg nem mai márka, a kezdetekhez egészen 1887-ig kell visszatekerni az idő kerekét. A vállalatot az említett évben, Emil Rathenau alapította, először izzólámpák gyártásának és forgalmazásának céljából. Húsz év alatt a cég odáig fejlődött, hogy nem csupán az izzólámpák gyártásában lett élvonalbeli, hanem már háztartási gépeket is gyártott. 1907-ben az Aeg volt az első a háztartási gép gyártók közül, aki felismerte, hogy a gépek megjelenésére is adni kell, mert ez hozza meg a sikert, ezért felfogadták Pether Beherens dizájnert a gépek küllemének megtervezésére. Az Aeg már ekkor rájött arra, hogy a háziasszonyok sokkal inkább keresni fogják azokat a termékeket, melyek egyrészt kiváló minőségük és a folyamatos innováció miatt tökéletes funkcionalitásuk mellett még a konyhájuk díszei is lehetnek. A cég még ma is használatos szlogenje, mely így hangzik : „Perfekt in Form und Funktion”, is Peter Behrens professzortól származik. A professzor nem csak a gépek küllemét álmodta meg, de arculattervezést is végzett a cégnél. Az akkori ipari vállalatoknál az arculattervezés nem csak, hogy nem volt megszokott, de egyáltalán nem jöhetett szóba, így az Aeg ebben is elsőként nyitotta meg a lehetőségek kapuját. Több, mint száz évvel ezelőtt, az Aeg-nél Peter Behrens márkát épített, ami jelen korunk egyik legnagyobb kihívása. Ő volt az első, aki a márkajelzést, a vállalati publikációt és a hirdetési anyagokat egységes formába öntve adta ki. A gyárak megtervezése sem úgy történt, ahogy az más vállalatok esetében szokás volt. Még ma is nagy dolognak számít az, amit a professzor az Aeg munkatársaként a céggel együtt megalkotott. Olyan gyárakat építettek és fejlesztettek, melyeket a dolgozók, a munkatársak igényeihez igazítottak. Az arculattervezés, a logó, a szlogen és minden, ami Aeg Peter Behrens keze alól került ki, így minden a cég filozófiájára épült.

 

Az Aeg története

 

Az Aeg távirányító létrejöttéig nagyon sok lépcsőfokot kellett a cégnek megmásznia. Első körben izzólámpák gyártásával foglalkozott, miután 1887-ben Emil Rathenau megalapította. Húsz évvel később már háztartási eszközöket gyártottak és elsőként alkalmaztak dizájnert, aki a cég egész arculatát, reklámkampányát, szlogenjét megálmodta, megépítette és egy láncra fűzte fel, ezzel egy olyan erős és jelentős, mindenki számára ismert márkát épített fel, amit előtt, és egy ideig utána senki másnak nem sikerült. Ez az úriember Peter Behrens professzor volt. Az Aeg nagyon komolyan figyelt arra, már a kezdet kezdetén, hogy folyamatos fejlesztésekkel állandóan az élen járjanak. 1900-ban az Aeg fejlesztette ki és gyártotta le az első elektromos hajszárítót. Ez száztizenöt évvel ezelőtt történt, bármilyen hihetetlennek hangzik is. A hajszárítót követte az első kompresszoros hűtő, majd pedig az első beépíthető hűtőszekrény 1935-ben. És még mindig nyolcan évvel ezelőtt járunk. 1958-ban az Aeg dobta piacra az első automata mosógépet, aminek hatalmas sikere lett, hiszen a mosás a háziasszonyok rengeteg idejét és energiáját vette el. Az Aeg más harmadszorra lopta be magát a háziasszonyok szívéve, hiszen először az Aeg-től lehetett dizájner által tervezett eszközöket vásárolni, majd elkészült a hajszárító, aztán az automata mosógép is. 1987-ben is hatalmas újítással álltak elő. Ebben az évben mutatta be az Aeg a világ első hőszivattyús szárítógépét és bármilyen hihetetlen is, az első indukciós főzőlapot. Az 1980-as években az Aeg tervezte meg a világ első környezetbarát termékcsaládját is. Ekkoriban egyáltalán nem volt alapkövetelmény az, ami manapság, hogy egy gép energiatakarékos legyen. Sőt, nem hogy nem volt követelmény, de senkinek eszébe nem jutott, csak és kizárólag az Aeg-nek. A cég 1994-óta az Elektrolux csoport része, a háztartási gépek piacán kimagasló eredményeket ér a mai napig tartó töretlen innovációkkal. Nyilvánvaló volt egy ilyen hatalmas és neves cég esetében, hogy a szórakoztatóelektronikai termékek piacára is betörnek. Igaz, e témában nem lettek olyan nevesek, mint a háztartási gépek esetében, de a minőség itt is páratlan. Az Aeg készülék és a hozzá tartozó, vagy az eredeti pótlására alkalmas Aeg távirányító mindig kimagasló minőséget és funkcionalitást lát el, emellett természetesen mind a mai napig tetszetős dizájnnal jön ki a gyárból.