Kereső: Aiwa

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Aiwa távirányítók, Aiwa Tv távirányítók

Megjelenítés:

Aiwa Aiwa távirányító RC-7VT06
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
Aiwa Aiwa távirányító RC-6VT06
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
Aiwa Aiwa távirányító RC-AVT02
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
4 990 Ft

Oldalak:

1
 

Aiwa

Aiwa Tv távirányítók

Az Aiwa távirányító

 

Az Aiwa egy jól ismert, elektronikus termékeket gyártó cég, mely számos különböző szórakoztatóelektronikai készüléket is piacra dobott és dob a mai napig is, így természetesen van Aiwa televízió, zenelejátszó és ezekhez tartozó Aiwa távirányító is, melyet elromlás esetén könnyű pótolni, ugyanis a cég folyamatosan gyárt pótlásra alkalmas eszközöket is. Az Aiwa távirányító különösen jó ár/érték aránnyal rendelkezik, amennyiben a régi eszköz egyáltalán nem javítható vagy egyszerűen nincs meg, eltűnt, a pótlás kevés anyagi ráfordítást igényel és a modern világ alapvető részét képező webáruház segítségével még csak időt és energiát sem vesz el ez a művelet.

 

Néhány szó az Aiwa történetéről

 

Az Aiwa távirányító egy jó minőségű, megfelelő árban kapható, hatékony eszköz, melynek gyártója a régebbi időkben roppant népszerű volt világszerte, és egy kis visszaesés után napjainkban ismét visszakapaszkodik a nagyok közé. Az Aiwa Corporation mára a Sony Corporation leányvállalata, nevét megtartotta. A céget 1951-ben alapították Japánban, akkor még AIKO Denki Sanyo Corporation Ltd. néven. Eredetileg mikrofonok gyártásával indultak, később pedig egyre szélesítették a gyártott audio eszközök körét. 1959-ben megváltoztatták a cég nevét Aiwa Corporation Ltd. –re, nagyjából erre az időre tehető a népszerűsödés kezdete. A sztereo fülhallgatók és egyéb audio eszközök gyártásában hatalmas befolyásra tettek szert, meghódították a piacot és, az 1970-es évektől egészen az 1990-es évekig vezető szerepet töltöttek be a fejhallgatók, hordozható sztereo rendszerek, minicomponent sztereo rendszerek, MiniDisc lejátszók, autó sztereo rendszerek gyártásában. A cég ezeken kívül videomagnót és televíziót is gyártott és értékesített, de a bevételeik nagy részét, megközelítőleg 80%-át az audio rendszerek tették ki, a videolejátszók és televíziókészülékek csupán a fennmaradó 10-15 %-ot adták. A többi bevétel a számítástechnikai eszközök és elektromos páramentesítő eszközök, elektromos légtisztító berendezések gyártásából származott, mivel a cég e téren is kipróbálta magát, bár minden szempontból elhanyagolható kitérőnek számított. A távirányítós készülékek elterjedésével és a televízió egyre nagyobb népszerűsége után az Aiwa kicsit nagyobb hangsúlyt fektetett az ilyen jellegű szórakoztatóelektronikai cikkek gyártására, bár ettől függetlenül a fő csapásvonal a hangtechnika maradt. Az Aiwa televízió és a hozzá tartozó Aiwa távirányító sokáig felettébb keresett márkának számított. A cég a hosszú ideig tartó „nyerő széria”, népszerűség, fejlődés után kellemetlen helyzetbe került. A Sony Corporation már 1982-ben 54,6 %-os részesedést szerzett a cégben, majd 2002-ben az felvásárolta az Aiwa Corporationt, és ma leányvállalataként működteti, de a cégnevet és az Aiwa védjegyet megtartva. Tehát a jelenlegi Aiwa távirányító vagy bármely más, új gyártmányú Aiwa termék valójában a Sony fennhatósága alatt készült.

 

Az Aiwa jelene

 

Míg az Aiwa régebben komoly és keresett márkának számított, addigra ma egy Aiwa távirányító sokakban kétségeket kelt. Vajon tényleg jó lesz? Vajon nem csak egy „kínai ócskaság”? Ezek a kétségek alaptalanok, hiszen komoly és jelentős múltú márkáról van szó, melyet napjainkban már a Sony csoport vett gondozásába. Azonban hiába minden erőfeszítés, Magyarországon nem kap elég reklámot a márka. Külföldön egyre népszerűbb, de nálunk alig ismerni, csupán néhányszor tűnik fel plakátokon és talán egy nem pont mai reklám lehet ismerős a nagyközönség számára, mégpedig a rajzfilmfigurás Aiwa reklám kampány, mely egy ideig folyamatosan szembe jött a metró megállók plakátjain, de máshol nem igazán. Tehát elmondhatjuk, hogy egy Aiwa televízió vagy hifi torony vagy Aiwa távirányító nem azért nem ismert, mert a minősége hagy kívánni valókat maga után, hanem, mert nem fordítanak a reklámozásra nagy energiákat és pénzeket. A Sony, miután 2002-ben megvásárolta az Aiwát, hatalmas összeget fordított arra, hogy visszahelyezze a piedesztára, a teljes márkafelújítást egy nagy múltú, neves és kiváló ügynökségre, a Wieden & Kennedy-re bízta. Az ügynökség az egyik legjobb a szakmában, nem hiába többszörös fesztiválnyertes. A Wieden & Kennedy ezúttal is bizonyított, mert pár hónap alatt a külföldi fiatalok körében újra igen keresett és kedvelt márka lett az Aiwa. Régebben az Aiwa a hifi piacon csak a technikai fejlettségével volt az elsők között, de a mai világban ez nem elég, mert a fiatalok, akik a fő zenehallgató réteg, a „menőséget” is keresik egy márkában. Az Aiwa sokkal közvetlenebb, sokkal érdekesebb, fiatalosabb, „menőbb” reklámokat készített, reklámkampányokat folytatott le és az eszközök megjelenésében is egyre inkább a menőség felé igyekeztek újítani, aminek meg is lett az eredménye. Szóval miután egy kiváló technikai megoldásokkal és kiváló minőséggel rendelkező márka újjáéledt, a Sony megdörzsölhette a kezét, igazán jó befektetésre tett szert. Hiába nem elég felkapott Magyarországon az Aiwa, sokan keresik az Aiwa távirányítókat, mert akadna, akik naprakész ismeretekkel rendelkeznek a technikai világból is és tudják, hogy jó befektetés Aiwa készüléket vásárolni.

 

Új lehetőségek, nagy távlatok

 

A távirányító egy időben hatalmas újdonságnak számított, szenzációnak, manapság pedig már semmi érdekeset nem találunk abban, ha a televíziót, a hifit, a garázskaput vagy a lakásunk fényeit irányíthatjuk egy kis, kézre álló eszközzel, amint például az Aiwa távirányító és számos más ilyen jellegű eszköz is. Nos, az újítás, az innováció egy folyamatosan pörgő jelenség, így nem állhat meg itt a tudomány. Nem is áll, hiszen már tervben van a hangvezérlésű távirányítás is, de most nagyobb realitás van az amerikai kutatók által kifejlesztett távirányító kesztyű elterjedésének. Ezt az eszközt számítógépekhez és okostévékhez lehet hozzákapcsolni és jelenleg a játékok, a sportok és a gyógyászat terén lehetnek nagy előnyei, de nyilván a további fejlesztésekkel ez a paletta is bővülni fog. Az eszköz, az újdonság hatalmas előnye, hogy sokkal pontosabb irányítást tesz lehetővé, mint a billentyűzet, az egér vagy a hagyományos távirányító. A videójátékok, a szerkesztőprogramok esetében például a precizitást segíti elő, de ennek láthatja nagy hasznát az orvostudomány is. Eddig csak az érintőképernyőn volt lehetséges az ilyen mértékű pontos irányítás, ám a kisméretű érintőképernyők esetében is nehéz volt megoldani. Most viszont, hogy nagy képernyőkhöz is hozzá lehet kapcsolni ezt az eszközt, hatalmas távlatok nyílnak meg. A kézmozdulat, melye a kesztyűben teszünk, a számítógép, az okostévé számára érzékelhető, így tökéletes kézírást, rajzolást és tökéletes mozdulatokat tud átemelni a képernyőre. Az eszköz nyílt forráskódú, ami hatalmas előny, hiszen így mindenki azt tehet hozzá, vagy vehet el belőle, amit csak akar és mindenki beállíthatja a számára tökéletes funkciókat tökéletes módon ellátó távirányító kesztyűjét. Ez például nem lehetséges az egyszerű távirányítók esetében, amilyen például az Aiwa távirányító is. A sima távirányítóknál csupán a gombok nyomkodásával érhetünk el bizonyos változásokat, de semmi más nem fog történni. Emellett az eszköz mellett Kaliforniában okosgyűrűkkel is kísérleteznek, amelyek már megint csak egy újabb szintet képviselnek, hiszen sokkal kisebbek, könnyebben használhatóak, ám még sok sok fejlesztés és tesztelés szükséges ahhoz, hogy ezek közül bármelyik is tökéletes működésre legyen képes és az egyszerű ember számára is olyan elérhető legyen, mint egy oksotelefon vagy egy Aiwa távirányító.