Aminosavak

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Aminosavak

BIOTECHUSA AMINOSAVAK

A fehérjéket alkotó aminosavak pótlására válassza a BioTechUSA termékeit, melyek ideális összetételben tartalmazzák az aminosavak több tagját is, és vitaminokkal megtámogatva segítik a mindennapi életben, az edzés vagy sportolás során.

Mik ezek?

Az aminosavak az élethez szükséges alapvető szerves vegyületek, melyek a fehérjék alkotó elemei. Molekulái főként szénből, hidrogénből, oxigénből és nitrogénből épülnek fel. A természetben több mint 500 ismert aminosav fordul elő, melyek különböző osztályokba sorolhatóak. Az emberi szervezetben a fehérjék szerkezetének kialakításában viszont csak 20 vesz részt. Tehát vannak olyan aminosavak, melyeket az emberi szervezet is képes előállítani, másokat a táplálékkal kell bevinnünk.

Miért van szükségünk rájuk?

Az aminosavak részt vesznek a szervezet összes funkciójának a működésében. Az emésztéstől kezdve a májműködésen keresztül a hormontermelésig mindenütt szükség van rájuk. A test szöveteinek kialakítása, a különböző szervek és az izomszövetek felépítése, karbantartása is a feladataik között szerepel. Karban tartják a bőrt, az izmokat, inakat, a hajat, a körmöket. Láthatjuk tehát, hogy az aminosavak az enzimekkel együtt több, nagyon fontos szerepet látnak el egyszerre a szervezetünkben. Az anyagcsere folyamatok és a sejtutánpótlás nélkülözhetetlen résztvevői. Testünk minden egyes sejtjének szüksége van rájuk.

Csoportosításuk

Három nagy csoportba oszthatjuk őket:

  • Nem esszenciális aminosavak, ezeket az emberi szervezet is képes előállítani, ha megfelelő a szerves vegyület ellátás.
  • Félig esszenciális aminosavak, melyeket a test csak részben tud előállítani, mint például a glutamin és az arginin. Megnövekedett igény esetén, mint az edzés vagy a stresszes helyzetek, nem képes elegendő mennyiséget produkálni.
  • Esszenciális aminosavak, melyeket táplálékkal kell bevinnünk a szervezetbe.

Ha kevés van a szervezetünkben

Ha aminosav hiány lép fel a testünkben, akkor azt azonnal megérezzük. Akkor sejtjeink nem tudnak újraépülni, a sebgyógyulás nehézkes, fáradtak leszünk, emésztési problémák léphetnek fel, gyengül az immunrendszer, elindul a sejtek öregedése, allergiás reakciók is kialakulhatnak. A hiányt okozhatja a nagyon stresszes élet, a helytelen táplálkozás, a fehérjeszegény étrend. Épp ezért nem ajánlott a fehérjeszegény diéta senkinek. Idős korban az aminosav mennyisége is csökken a szervezetünkben, ezért is indulnak meg az öregedési folyamatok.

Milyen ételekkel vihetünk be több aminosavat?

Elsősorban állati eredetű élelmiszerekkel, fehér húsokkal, mint például a szárnyasok és a halak. Nem véletlen a testépítők nagy mennyiségű csirkemell fogyasztása. A növények is tartalmaznak bizonyos aminosavakat, de nem mindegyiket, ezért a vegetáriánus életmódot folytatóknak szüksége van étrend-kiegészítőkkel bevinni a hiányzó mennyiséget. Ha nem viszünk be elegendő mennyiségű aminosavat, a szervezet az izomszövetekből vonja el a fontos szervek ellátására szükséges adagot. Érdemes tehát az aminosav táplálék-kiegészítőket akkor is beiktatni a napi rutinba, ha nem sportolunk.

Mit jelent a BCCA?

A BCCA elágazó szénláncú aminosavakat takar. Konkrétan három aminosavból áll: valin, izoleucin és leucin. Az esszenciális aminosavak között külön kategóriát képeznek, de a testünk nem képes előállítani, ezért fontos folyamatosan pótolnunk külső forrásból. Gyakran „izomvédő” aminosavaknak is nevezik őket, mert az izomépítésben mindháromnak nagyon fontos szerepe van. A valin ezen kívül az izmok energiaforrása és a sejtanyagcserében is szerepet vállal. A BCCA-k optimális aránya 2:1:1, ebben a sorrendben: leucin, izoleucin és valin.

A glutamin

A glutamin félig esszenciális aminosav, melyet az emberi szervezet is képes előállítani, de előfordulhat, hogy nem a megfelelő mennyiségben. Így ennek pótlására is szükséges lehet bizonyos körülmények esetén, főleg intenzív hatású, hosszantartó edzés vagy verseny alkalmával.

A kategória termékei

A számos termék az oldalon segítséget tud nyújtani az aminosav pótlásban, ha edzésekre járunk, ha versenyre készülünk, ha nagyobb fizikai igénybevétel előtt állunk, de akkor is érdemes a BioTechUSA aminosav termékei közül választani, ha az egészségünket akarjuk támogatni a dolgos mindennapokban.
Találhatunk itt ízesített vagy ízesítetlen italporokat, praktikus kiszerelésű tablettákat, energia italt megtámogatva egy kis BCCA-val, egy adagos aminosav folyadékot, 22 féle aktív hatóanyaggal felturbózott por állagú készítményt, mely az edzés utáni regenerációban nyújt óriási segítséget.

A BioTechUSA minden terméke biztonságos, gondosan összeválogatott összetevőket tartalmaz, ráadásul az aminosav készítményeket még néhány vitamin ás ásványi anyag hozzáadásával tették még hatékonyabbá.
A B12-vitamin csökkenti a fáradság érzetet és a kimerültséget. A B6-vitamin elősegíti a fehérje- és glikogén anyagcserét. A magnézium a normál izomműködéshez járul hozzá, és megszünteti az izomgörcsöket. A fáradságot is csökkenti. A cink részt vesz a normál fehérjeszintézisben. A jód tartalmú készítmény normalizálja az idegrendszer működését és az anyagcsere-folyamatokat. De a pajzsmirigy hormonjainak is jódra van szüksége.

Kiknek ajánljuk ezeket a termékeket?

Azoknak ajánljuk, akik intenzív edzés előtt, közben és utána szeretnék praktikus, könnyen kezelhető aminosav tartalmú termékekkel feltölteni a szervezetük készleteit. Küzdősportokat űzők számára, testépítők számára, akiknek fontos az izommegtartás és az edzés utáni regeneráció felgyorsítása. De mindazoknak ajánljuk, akiknek fontos az egészséges ép test és lélek.