Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Delton távirányítók

Megjelenítés:

AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft

Oldalak:

1
 

Delton

Delton távirányító

 

A Delton egy megbízható, világszinten ismert márka, melynek hazánkban még nincs akkor vásárló közönsége, mint a sztármárkáknak, pedig a cég komoly eredményeket ért el a távközléstechnika, biztonságtechnika, beléptetőrendszerek gyártásában és forgalmazásában. A cég 1991-ben alakult, azóta folyamatosan nagy erőkkel van jelen a piacon. A Delton távirányító kimondottan jó ár/érték aránnyal rendelkezik, mert egy igazán minőségi termék, megfizethető áron.

 

Delton – megfizethető ár, garantál minőség

 

A Delton márkanév a szakértőknek és tapasztaltaknak egyet jelent a megfizethető minőséggel. A cég nem tekint vissza olyan komoly és nagy múltra, mint például a Grundig, ám ennek ellenére hatalmas fejlesztéseket és folyamatosan szinten tartott, megbízható minőséget képvisel. A szórakoztatóelektronika berkein belül ne ismert annyira, mint amennyire ismert és elismert a riasztórendszerek, biztonságtechnika, műszerek gyártásában, ezért lehet az, hogy egyesek nem fordulnak kellő bizalommal a Delton távirányító felé. A Delton felveszi a versenyt a legismertebb márkákkal is, hosszú élettartamot biztosít a termékeinek, valamint a Delton távirányító a kényelmest és megbízható működést is előtérbe helyezi. Biztonságtechnikai cég lévén nagyon odafigyelnek a precíz munkára, a készülékeik hibaszázalékának minimálisnak vagy épp nullának kell lennie. Ugyanezt az elvet érvényesíti akkor is, mikor épp egy Delton távirányító a szóban forgó termék. A Delton univerzális és tanítható távirányítókat is gyárt, melyek szintén felvehetik a versenyt a népszerűbb márkák eszközeivel. A távirányító egy fontos alkalmatosság, hiszen a szórakoztatóelektronikai berendezéseink nagy része enélkül már nem irányítható. A garázskapu vagy épp a bejára is vezérelhető távirányító segítségével, a Delton ezek gyártásában is jeleskedik. A termékei a következő csoportokba sorolhatók be: riasztórendszerek, megfigyelőrendszerek, tűzjelző rendszerek, beléptetőrendszerek, kaputelefonok, kapuautomatizálás, távközléstechnika, szerelési anyagok, hálózati eszközök, műszerek. Szóval nagyon széles a paletta, így a tapasztalat a komoly mérnöki szakértelem is hozzájárul ahhoz, hogy egy igazán jó minőségű, jól használható és megbízható termék legyen a Delton távirányító.

 

Egy kis távirányító történet

 

A távirányító mai technológiájának története az 1950-es években kezdődött, mikor feltalálták a szilícium chipet és a tranzisztort, mivel ez a két holmi az, ami nélkül nincs infravörös kommunikáció. A távirányító története azonban sokkal előbb kezdődött. Nikla Tesla volt az, aki az első olyan eszközt megépítette, ami képes elektromos eszközöket irányítani távolról is. Igaz ez a holmi még csak rádióhullámmal kommunikált, de az ötlet kétséget kizáróan Tesláé. A következő állomás 1903-ra tehető, mikor Leonardo Torres Quevedo a Párizsi Tudományos Akadémián bemutatta a Telekinót, mely egy olyan robot volt, ami végrehajtotta a rádióhullámokon kapott parancsokat. A parancsokat egy távirányító segítségével küldték neki. A Telekinó nem sokban különbözött Tesla alapötletétől. Quevedo a találmányát Franciaországban Nagy-Britanniában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is szabadalmaztatta. Sokan gondolják, hogy a modern távvezérlés alapjait ezzel Leonardo Torres Quevedo tette le. Bilbao közelében sikeresen partra vezérelt távirányítással egy hajót, majd azon dolgozott, hogy a torpedók irányításába is bevezesse a távirányítót. Érdekesség, hogy a 1932-ben szállt fel az első távirányítású repülőgép. A mai, például a Delton távirányító és a kezdeti eszközök között a kommunikációhoz használt csatorna a nagy különbség. Még nem volt szilícium chip és tranzisztor, így maradt a rádióhullám, ám ez nem bizonyult zavarmentesnek, így később a legjobb megoldásnak az infravörös impulzusokkal való kommunikáció tűnt. Az első távirányítót, mely kimondottan televíziókhoz készült 1950-ben dobta piacra a Zenith Radio. A távirányító a „Lazy Bones” névre hallgatott és még vezetékkel csatlakozott az irányítandó készülékhez. A vezeték nélküli változatra mindössze öt évet kellett várni. 1955-ben Eugene Polley kifejlesztette a „Flashmatic” névre keresztelt távirányítót, melyhez már nem volt szükség vezetékes csatlakozásra. A komplexebb távirányítók 1973-ban kezdtek el megjelenni. Ekkor indította el a BBC a Ceefax teletext szolgáltatást, így szükséges volt egy eszköz, mellyel ki lehetett használni az új lehetőségeket. Az első darabok még nagyon egyszerű beállítási lehetőségekkel rendelkeztek, legtöbbször csak három lehetőséget nyújtottak: előző csatorna, következő csatorna és a hangerő szabályozására alkalmas gombok. A teletext használatára azonban ez nem volt megfelelő, olyan távirányító kellett, melyen 0-tól 9-ig megtalálhatók a számok, mivel a teletext oldalait háromjegyű kódokkal látták el. Ezt követően pedig elindult egy olyan rohamos fejlődés, mely például a Delton távirányítót és a többi gyártó távirányítóját eredményezte.