HDPlanet   »   Számítástechnika   »   Perifériák   »   Egerek

Vezetékes és vezeték nélküli egerek

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Egerek

Vezetékes és vezeték nélküli egerek

Egér, egér, hol bujkálsz? A számítógépes egér hasznos és fontos segítőtárs, amelyet a touchpad és az érintőképernyő méltatlanul háttérbe szorított. Az egér mégsem mellőzhető a pontos, alapos, gyors munkavégzésre vágyók, és játékosok számára sem.

Tudjuk, hogy az új digitális eszközökhöz, mint a laptop és tablet nincs feltétlenül szükség a hagyományos számítógépes egérre, de előreláthatólag még nagyon sokáig a piacon marad, és a számítógépes felhasználók nagy örömére a fejlesztők sem mondtak le róla. Egyre másra jönnek ki az újabb dizájnú, egyre kényelmesebb fogást biztosító ergonomikus egerek. Tehát biztosan nem járt le még az idejük.

De mi alapján válassz közülük?

A legfőbb szempont az egér vásárlásánál, hogy mennyit és mire akarod használni. Ha mindennap a kezedbe kerül, akkor a kézre állás igen fontos szempont lehet. Ha kicsi a kezed, biztosan nem a legrobosztusabb példányt fogod kiválasztani, hanem a légiesebb, kisebb méretű egér fog jobban a kezedre állni. Ha hosszú ujjaid vannak a kicsi egérrel való munka kínszenvedés lesz, válassz az ívelt kialakítású egerek közül!

Szereted hallani a kattintások hangját, mert megnyugtat, hogy biztos működik az egér, vagy jobban szereted a halk működést? Mindkét változatát megtalálod oldalunkon.

Egér választás

Vezetékkel vagy nélküle?

Ahogy billentyűzet, számítógépes egér is kapható vezetékes és vezeték nélküli változatban. Sokan idegenkednek a vezeték nélküli egértől, mert nem érzik a számítógéphez a kötődést, de amikor kipróbálják és megtapasztalják a szabadságot, amit a vezeték nélküliség ad, biztosan ilyet választanak, hiszen megszabadulnak a vezeték összegubancolódásától, a csatlakoztatás minden nyűgétől. De ha te a hagyományos vezetékes egér híve vagy, akkor sincs semmi baj, mert számos típus még mindig ezzel a megoldással készül.

Milyen árkategóriában találhatsz jó egeret?

Általában az egér vásárlásánál is számít az ár. Érdemesebb kicsivel többet rákölteni, ha mindennapos használatra szánod, mert már kisebb árkülönbség is minőségi léptéket jelenthet. Az olcsóbb változat inkább csak tartaléknak ajánlható, vagy ha nagyon kevés igénybevételnek lesz kitéve.

Olcsó egér számítógéphez

Milyen formájú, színű és stílusú legyen az egér?

A formája és a stílusa olyan legyen, hogy kényelmesen lehessen használni akár több órán át is. A közösségi média és az internet világa oly módon beépült az életünkbe, hogy órákon át ott ragadunk a számítógép előtt, ezért a legkényelmesebb egeret válaszd, ha nem akarod görcsbe rándult ujjaidat masszírozni minden este, amikor kikapcsoltad a gépet. A szín tekintetébe pedig válaszd a neked tetszőt, ha otthonra szeretnéd az egeret, ha pedig a munkahelyedre kell egy új egér, a fekete változattal biztosan nem sértesz meg semmilyen szabályt.

Gamerek külön elbírálás alatt?

Manapság a számítógépes játékok iparága többmilliárd dolláros nagyságúvá nőtte ki magát, és a mai gyerekek már lehetséges, hogy nem is azon gondolkodnak, hogy Youtube-erek legyenek-e, hanem sokkal inkább azon, hogy e-sportolók.

Ennek az iparágnak köszönhetően mindig is külön fejlesztettek egereket és billentyűzeteket a nagyipari játékosoknak, de ez a jövőben még inkább trenddé fog alakulni. Ahogyan az autósportok is hatnak az autóiparra teljes egészében, úgy az e-sport is visszahat a számítástechnikai eszközök fejlesztésére. Már ma is kaphatók olyan egerek, amik kifejezetten azoknak lettek kialakítva, akik naponta 14-16 órát is játszanak, és a győzelmük múlhat azon, hogy például az egérgomb érzékenysége az ő kezükhöz passzol-e, vagy, hogy az egér súlya grammra annyi-e amennyit ők megszoktak.

Ezért egy laikus felhasználó számára furcsa lehet egy-egy egér formája, bonyolultsága, tartozékainak furcsaságai, de ez már nem is a jövő, hanem a jelen. Túlságosan sok felhasználó küzd az egérhasználat miatt különböző ízületi és ínhüvely problémáktól, tehát eljön az az idő is, amikor mindenki gamer-egeret vesz majd magának, ha nem akar belerokkanni a szkrollozásba.

Gamer eger

Plusz egy

Akár számítógépen, akár laptopon dolgozol a legtöbbet, vagy ha nagy játékos is vagy, érdemes talonban tartani egy egeret hozzá, mert bármikor jöhet olyan pillanat, amikor a gyorsaság számít, és könnyebb az egérrel navigálni, mint a laptop görgetős megoldásával.