Tv, projektor és mikrohullámú sütő fali konzolok

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 
2
 
Következő »

Fali konzolok

A televízió lassan évszázados múltra tekint vissza. Nem sokkal fiatalabb a TV-k elhelyezésének problémája sem. Az ideális megoldást jelentő univerzális TV konzol megjelenését a laposabb és főleg a könnyebb TV-k elterjedése tette lehetővé. A TV fali konzol tökéletes elhelyezést biztosít lényegében minden mai TV számára, legyen szó otthoni vagy vendéglátóipari használatról.

 

Mára annyira alapvetővé vált a TV fali konzol, hogy el is feledtük, mennyire problémás volt régen a készülékek helyének megtalálása. A TV-k sokáig tekintélyes méretű, és a képátmérő növekedésével egyre nagyobb tömegű dobozok voltak, amelyek elhelyezése sok gondot okozott tulajdonosaiknak. Átlagos méretű polcokon el sem fértek, a könnyebb bútorlapok pedig nem bírták el őket, így szekrénysorok közepén, esetleg komódok tetején terpeszkedtek, bár az évek során készültek kifejezetten erre a célra készült masszív TV állványok is. A fali TV konzol 20-30 évvel ezelőtt jellemzően egy nagy teherbírású vaspolc volt, amely elbírta a készülék jelentős súlyát. A technológia rohamos fejlődésének hála a TV-k ma már sokkal könnyebbek múltbéli őseiknél, így az elhelyezésükre szolgáló fali konzol ma már csupán néhány könnyű alkatrész, amelyet sok esetben teljesen el is fed a méretes képernyő. A TV-k és monitorok optimális rögzítésében elterjedt a karos fali konzol, amely sok esetben azt is biztosítja, hogy a készülék dönthető és forgatható legyen. A karos fali konzol akár több képernyő felhelyezésére is alkalmas lehet, illetve könnyebbé teszi a TV igazán ideális elhelyezését.

 

A fali TV konzol elterjedésében nem csak a készülékek súlyának és térfogatának csökkenése, hanem egy szintén nagy múltra visszatekintő találmány, a távirányító is fontos szerepet játszott. Könnyű belátni, hogy egy magasra felszerelt készülék beállításait, irányítását távirányító nélkül sokszor csak bajosan, kényelmetlenül lehet megoldani.

 

A fali TV konzol sokféle kivitelben készül, bizonyos adottságok azonban az összes fali konzol esetében jellemzőek. Minden korszerű TV fali konzol alacsony öntömegű, kis helyigényű, falra vagy plafonra rögzíthető, egyszerűen üzembe helyezhető eszköz. A legegyszerűbb kivitelű konzol nem sokban különbözik egy egyszerű, könnyű polctól, míg az igazán összetett típusok dönthetőek és forgathatóak. Emellett nem csak falra, de a mennyezetre is rögzíthetőek. Az asztalra, pultra helyezhető darabok teherbírása is jelentősen nagyobb, mint egy átlagos képernyő tömege, jellemzően 6-10 kilogramm, egy komolyabb fali TV konzol azonban akár 50-60 kilogramm terhet is biztosan megtart.

 

A tv fali konzol ideális „bútordarab” albérletek kicsi szobáiba, mivel egy TV állványhoz képest nem foglal el helyet a szoba alapterületéből. Szintén ideális költözködési szempontból is. Az albérletben lakók jelentős része többször vált lakást, melyek közt a bútorok és személyes holmik szállítása rendkívül energiaigényes, valamint esetenként költséges. Egy fali konzol belefér egy nagyobb táskába, autó hátsó ülésére vagy lényegében bárki a két kezében is átviheti A-ból B-be. Viszonylag kicsi, aránylag könnyű, és többször használatos, azaz akár egy életen át viheti magával tulajdonosa az egyszeri befektetésként megvásárolt fali konzolt aktuális lakhelyére. Van ennél praktikusabb TV tartó megoldás?

 

Távirányító és TV konzol webáruházunkban TV fali konzolok minden igényt kielégítő választékát találja, legyen az akár egyszerű monitorpolc, asztali konzol, vagy nagy teherbírású karos fali konzol. Minden fali konzol esetében 3 éves garanciát vállalunk.