Fehérjék

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Fehérjék

Fehérje (protein)

Diétázik, sportol, esetleg izmosodni, formásodni, karcsúsodni szeretne?

A fehérjék segítenek az ideális mennyiségű izomtömeg elérésében, hatékonyabb zsírbontás mellett. Válassza a kiváló minőségű, elérhető árú protein porokat a Scitec-től és a BioTechUSA-tól!

MIBEN SEGÍT A PROTEINFOGYASZTÁS?

Sokan azt gondolják, hogy a fehérjeporokra csak az intenzíven sportolóknak, versenysportolóknak lehet szükségük, pedig igazából mindannyiunknak érdemes pótolni ezeket a tápanyagokat. Bár azok, akik bármilyen okból nagy teljesítmény elérésére kényszerülnek, valóban kiemelt jelentőséget tulajdoníthatnak ennek. Ezek a készítmények ugyanis segítenek formásodni, veszíteni a zsírtömegből, az ideális mértékű izomtömeg fennmaradása, esetleges növelése mellett. Ha viszont nem feltétlenül sportolunk versenyszerűen, csupán gyakran érezzük magunkat fáradtnak és kimerültnek, úgy érezzük, nagyon könnyen feljönnek és fent is maradnak rajtunk a kilók, szintén érdemes elgondolkodni ezen a problémán és a fehérje porok alkalmazásán. Ha a mindennapjainkban eleget mozgunk, úgymond rohanó, túlhajszolt életmódot élünk, esetleg nem jut elég időnk kiegyensúlyozottan táplálkozni, akkor is segíthetnek ezek a protein készítmények abban, hogy kicsit visszanyerjük az erőnket, energiánkat, vitalitásunkat.

MIRE JÓ A FEHÉRJE TURMIX?

A fehérje turmix fogyasztása elengedhetetlen a tökéletes izomépítésben, pontosabban az izomrostok regenerációjában. Ezek az aminosavak segítenek abban, hogy a testünk az edzés miatt jelentkező stressz után helyre tudjon állni, regenerálódni tudjon, illetve fel tudjon készülni a következő edzésre. Így, mintegy mellékhatásként, a fehérjepor az izomtömeg-növelést is elősegítheti. A protein turmix ugyanis segít megelőzni az izomvesztést, ezzel pedig a képzeletbeli mérleg nyelve megbillen, és a zsírvesztés nőhet meg helyette.

A fehérjék ugyanis aminosavakból állnak, amelyek különböző hosszúságú láncolatokat alkotnak. Minél hosszabb egy aminosav lánc, annál lassabban szívódik fel. Ez azért fontos, mert a céltól és a fogyasztás időpontjától függően más-más felszívódású fehérje turmixot érdemes fogyasztanunk.

Lefekvés előtt például lassú felszívódású protein porokat érdemes fogyasztanunk, hiszen alvás közben regenerálódik leginkább a szervezetünk és az izmaink, míg edzés után és reggel gyorsabb felszívódású fehérjére van szükségünk, ugyanis ekkor a raktáraink ki vannak ürülve, ezáltal gyors utánpótlásra van szükségük.

Így érhető el egy csinosabb, formásabb testkép, amelytől minden bizonyára vonzóbbnak érezhetjük majd magunkat és az önbizalmunk is megnőhet általa. A tónusos, feszes izomzat elérésével pedig kisebb eséllyel lesz a fogyás után petyhüdt, ráncos, lógó a bőrünk, kevésbé kellemetlen látványt nyújthat majd a nagyobb súlyveszteség. Végeredményül pedig vonzó, arányosan izmos, karcsú és feszes, formás testnek örvendhetünk.

Ráadásul édességnek sem utolsó, hiszen a modern készítmények ma már rendkívül finom ízesítéssel készülnek, így ha bármikor megkívánunk a nap során egy kis édességet, a különböző protein shakekkel összeköthetjük a kellemest a hasznossal!

Protein por

MIRE ÜGYELJÜNK A FOGYASZTÁS SORÁN? HOGYAN ADAGOLJUK A FEHÉRJE SHAKET?

Nagyon fontos tehát a fehérje turmix előírásszerű, rendszeres, de nem túladagolt fogyasztása, természetesen a kiegyensúlyozott, változatos, egészséges táplálkozás, illetve az átgondolt, rendszeres, de nem túl megerőltető edzés, mozgás mellett. A fehérjeporokból legfeljebb naponta kettőt szabad inni, nagyobb gyermekeknek pedig napi egy adagot: ezt az adagolást tehát nem ajánlott túllépni. A fehérje turmixokat vízzel célszerű hígítani. Ha betartjuk a dobozon ajánlott hígítási mennyiséget, akkor egy harmonikus íz-élményt érhetünk el. Az egyik fehérje italt érdemes reggel, ébredés után közvetlenül meginni, hiszen ekkor lehet a szervezetünk leginkább kiéhezve az aminosavakra. A második adagot pedig edzés után javasoljuk elfogyasztani, hasonló okok miatt.

MELYEK A SCITEC FEHÉRJE LEGKEDVELTEBB FAJTÁI?

Amikor a Scitec Nutrition híres készítményei közül ki kell emelnünk néhányat, bizony nehéz választani. Pontosan ezért rendelkezünk széles termékpalettával, így aki Scitec fehérjét szeretne fogyasztani, az biztosan megtalálja a hozzá legjobban illő terméket.

A fehérjékről – így a Scitec termékeiről is – elmondható, hogy a legtöbb korosztály számára fogyasztható, biztonságos termékek.

MELYEK A BIOTECHUSA FEHÉRJE LEGKEDVELTEBB FAJTÁI?

Nehéz választani, amikor a BioTechUSA híres készítményei közül szeretnénk néhányat kiemelni. Nem véletlen, hogy széles termékpalettával rendelkezünk ez esetben is, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és a lehetőségeinek legjobban megfelelőt. A fehérjék a legtöbb korosztály számára fogyasztható, biztonságos termékek. Az Iso Whey Zero megfelelő lehet diétázóknak, hiszen cukormentes, továbbá tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják.

Biotech fehérje

A Micellar Casein is laktóz-, glutén- és cukormentes, lassú felszívódású fehérje, így a fogyasztását főleg az esti órákban ajánljuk.

Fehérje shake

A Beef Protein egy állati fehérjéből, pontosabban marhából származó fehérje peptid formula. Könnyen emészthető, alacsony zsírtartalmú, paleo diétával is összeegyeztethető.

Fehérje turmix

KIKNEK AJÁNLJUK, ÉS KIKNEK NEM AJÁNLJUK A PROTEIN POROKAT?

A turmixok fogyasztása a kiegyensúlyozott táplálkozás részét kellene, hogy képezze, bár azt is le kell írnunk, hogy bármilyen krónikus betegségben is szenvedünk, mindig érdemes kikérni, ahogyan ez esetben is, a háziorvosunk, kezelőorvosunk tanácsát. Tipikusan ilyen helyzet lehet például a súlyos vesebetegség, ahol gondot okozhat a nem megfelelő lebontás. Magas vérnyomásban szenvedőknek, illetve kismamáknak is érdemes kicsit óvatosan bánni a porokkal. Alapvetően a legnagyobb gond a nem megfelelő, nem kiegyensúlyozott táplálkozás szokott lenni, vagyis, jelen esetben leginkább az, hogy valaki túl sok mesterséges anyagot visz be a szervezetébe. Mindig érdemes tehát arra törekedni, hogy lehetőleg minél több tápanyagot vigyünk be természetes úton, lehetőség szerint szilárd ételek fogyasztásával. Ekkor sokkal kisebb annak a valószínűsége, hogy ezek a fehérjepor-készítmények túlságosan megterhelik a szervezetünket és gondot fog okozni a nem megfelelő mértékű lebontás. Hiába szuperek tehát a termékek, mindig le kell írnunk és el is kell mondanunk, hogy sajnos nem tudják tökéletesen kiváltani az egészséges életmódot és a kiegyensúlyozott táplálkozást.

FEHÉRJEPOROK FOGYASZTÁSA SPECIÁLIS ESETEKBEN

Tipikus, gyakran ismételt kérdés szokott lenni, hogy fogyaszthatunk-e fehérjeporokat akkor, ha vegánok vagyunk, mennyire állati eredetűek ezek a termékek – melyik termék állati fehérje? Ha ön vegán, akkor önnek a növényi fehérjéket ajánljuk. A tej-, tejfehérje- vagy laktózérzékenyeknek pedig léteznek speciális fehérje shakek a kínálatunkban.

A fehérjéket a biológiai értékük (BV) szerint szokták osztályozni – minél nagyobb egy proteinfajta biológiai értéke, annál nagyobb hatékonysággal szívódik fel. Alapvetően az állati fehérjék jóval nagyobb hatékonyságúak, mint a növényi fehérjék, hiszen sokkal jobban felszívódnak. Ám ez nem jelenti azt, hogy a növényi eredetű fehérjék rosszak lennének – csupán kevésbé hatékony a felszívódásuk.

Mindig érdemes alaposan átolvasni a termékek leírását, gond vagy dilemma felmerülése esetén pedig ne habozzunk kérdezni sem az egyes termékek alatti fórum-felületen.

Döntsön ön is felelősen! Válasszon fehérje-italport a Scitec Nutrition vagy a BioTech USA méltán világhírű, közkedvelt, kedvező árú termékei közül és élvezze az erős, energikus, izmos, formás test élményét!