Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Grundig távirányítók

Megjelenítés:

AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 990 Ft
5 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 4 990 Ft
6 990 Ft
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 3 990 Ft
5 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
AKCIÓ! 3 990 Ft
5 990 Ft
AKCIÓ! 3 990 Ft
5 990 Ft

Oldalak:

1
 
2
 
Következő »

Grundig

Grundig távirányító

 

 

A Grundig egy patinás márka, az a típus, ami nem „sztár”, de sok esetben nagyobb elismertségnek örvend, mint az aktuális trend márkái. Régóta van a piacon, sokrétű, számtalan különböző elektronikai eszköz gyártásával foglalkozik, a tapasztalat, és a széles látásmód, a folyamatos innováció biztosítja, hogy mindig az aktuális igényeket kielégítő, a legújabb technológiával készülő és működő, kiváló minőségű és hosszú élettartamú eszközöket biztosítson.

 

Így működik a televízió távirányítója

 

Legyen az Grundig távirányító, vagy valami no name márkájú távkapcsoló, a televíziók, különböző lejátszó berendezések általában egy bizonyos működéstípusú távirányítóval szabályozhatók. Ez a típus a fény által történő kommunikációt használja, pontosabban infravörös fénnyel kommunikál. A távirányítás szakértői próbálkoztak hang alapú kommunikációval is, azonban ez csak akkor lett volna kivitelezhető, ha az ember által nem hallható, tehát 20 Hz alatti vagy épp 20 Hz feletti tartományban gondolkodnak. Ennek számos hátránya lenne, mert hiába nem halljuk mi, emberek, az állatok számára roppant kellemetlen lehet, ha ők pont olyan fajhoz tartoznak, amely ezt érzékelni képes és a számtalan háztartásból egyszerre áramlik kifelé a számukra fülsüketítő zaj. Emellett a távirányítás sem biztos, hogy tökéletes és zavarmentes működésű lenne, mert az ultrahangok is visszaverődhetnek és torzulhatnak. Többek közt ezért lett az általánosan elfogadott és használt kommunikációs csatorna az infravörös tartományban mozgó fény. Az infravörös egy olyan fényhullámhossz-tartomány, mely szemel nem látható, vörös alatti, 650 nm-es. Nagyon hatékony, stabil és zavarmentes működést biztosít, jelen tudásunknak és lehetőségeinknek ez jelenti a legjobb, legkönnyebben kivitelezhető és elfogadható áron kínálható megoldást. A működése nagyon egyszerű, akár Grundig távirányító, akár valamely más márka eszköze van a kezünkben, ugyanaz fog történni. A holmi kódolt parancsokat sugároz ki fényimpulzusok segítségével. A távirányítóban infravörös LED dióda a jelsugárzó, ebből lehet egy vagy több is. A készülékben, amit vezérelni akarunk, egy vevőegységet építenek be, melyet szűrővel láttak el. Ez a szűrő kiküszöböli a látható fényt és csak az infravöröset engedi be. A szűrő a foto-dióda vagyis a foto-tranzisztor elé van betéve. Ehhez kapcsolódik a feldolgozó egység, ami értelmezi a fény impulzusokat, elfordítja parancsokká, amiket a vezérlőegység már képes megérteni és végrehajtja az utasításban foglalt parancsot. Manapság, az újabb készülékekben a vevőegység már egy kis félvezető, ami önmaga leválasztja a fogadott jelből az impulzusokat, és digitális impulzusok formájában adja le azokat. Nagyon komolyan fejlődő és bonyolultnak hangzó, de valójában roppant egyszerű technikáról van itt szó, mely nem zavar be a környezetünkbe, ugyanakkor megbízhatóan és hatékonyan működik.

 

Max Grundig, a márkateremtő

 

A Grundig egy ismert és elismert márka, mely nagyon komoly múltra tekint vissza. Megalapítója, egy német műszerész, Max Grundig, 1908. május 7-én született Nürnbergben. Grundignak nem kezdődött túl rózsásan az élete, édesapja korán elhunyt, így anyja egyedül nevelte őt és négy testvérét. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a fiúknak nagyon hamar önállósodni kellett. Grundig nem kallódott el, mint oly sok, nehéz helyzetben lévő fiatal és elektroműszerész oklevelet szerzett. 1930-ban, tanulmányait befejezve Fürth városába költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett, mely rádiók forgalmazásával foglalkozott. Grundig tehetséges volt és kitartó, ezért vállalkozása virágzott, olyannyira, hogy nyolc 1938-ra már egymillió márkás forgalom lebonyolításán volt túl. A második világháború sokak számára a karrier, a vállalkozások végét jelentette, de Grundignak nem. Ekkor tört csak igazán magasra. A megszálló szövetségesek szigorúan ellenőrizték és szabályozták a rádiógyártást, az ahhoz szükséges felszerelések drágák és sokszor szinte beszerezhetetlenek voltak. Grundig, mivel elektroműszerész tudással és gyakorlattal rendelkezett, elkezdett csövek nélkül rádiót gyártani. Ezek voltak az úgynevezett „csináld magad” Heinzelmann rádiók. Nagytételben dobta piacra ezeket, melyek nem tartalmazták a csöveket. A csöveket meg lehetett vásárolni, szintén az ő vállalkozásából, melyet Radio-Vertrieb Fürth néven működtetett. Jól gondolta Grundig, hatalmas igény támadt a rádiókra és csövekre, így 1947-ben óriási gyártócsarnoka volt a városban. A következő évben megalapította a Grundig Werke GmbH-t, mellyel újabb magasságokba tört. Az 50-es években ez volt a legnagyobb európai rádiógyártó. A külföldi terjeszkedés 1960-ra következett be, Észak-Írországban alapította első leányvállalatát, majd szépen sorban Portugália, Olaszország, Franciaország jött. 1979 után a cég árai olyannyira a magasba szöktek és megjelentek mások is a piacon, jobb árakkal, hogy a cég virágkorának vége szakadt. 1984-ben Max Grundig átadta a cég vezetését a holland Philips cégnek és visszavonult az üzleti életből. A Grundig távirányító tehát egy nagyon hosszú és rakétaként ívelő pályafutás egyenes eredménye, hatalmas háttértapasztalattal, komoly fejlesztési háttérrel és magas minőségi elvárásokkal.

 

Grundig és a XXI. század

 

Az ezredforduló hatalmas változásokat hozott, 2000-től 2010-ig olyan gyökeres átalakulás látható a szórakoztatóelektronika és egyéb elektronikai készülékek piacán, hogy azt leírni is nehéz Lenne. Ez természetesen magával hozta egyenesen azt is, hogy azok a vállalatok, melyek nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel, a látótávolságba kerülő újabb és újabb lehetőségekkel, elbuknak, lemaradnak és vagy tönkre mennek vagy profilt váltanak. Egyértelműen láthatjuk, hogy grundig fenn maradt a vízen, mivel számos termékük kapható és egyre újabbakkal állnak elő. A Grundig távirányító piacán is folyamatos a fejlődés, rengeteg minőségi darab lát napvilágot és nem csak kötelezően az egyre újabb televíziók mellé, hanem az univerzális és tanítható holmik is jelen vannak. A cég azonban egy nagyobb hullámvölgybe jutott, mely nem sok jót ígért, de végül sikerült kikecmeregni belőle. Sok más márkánál ez nem így történt. A Thomson például szintén kimászott a gödörből, de már nem sikerült olyan magasra másznia, mint a Grundignak, mivel rossz döntést hozva olyan termékeket kezdett gyártani, melyre nem volt piaci igény. Ez a termék a projectoros televízió volt, amit manapság sem keresnek, nemhogy még néhány évvel ezelőtt. A Thomson ekkor inkább kiegészítőket, set-top boxokat, távirányítókat, fülhallgatókat és hasonlókat kezdett el gyártani, hogy ne kelljen lehúzni a rolót. A Grundig is hasonló jövő elé nézett egy rövidebb időszakban. A céget egy török cég vásárolta meg, mely többek között a BEKO márkát is magáénak tudhatja. Egy ideig nem volt konkrétan látható üzleti cél, legalábbis úgy tűnt, viszont mára kiderült, a török vezetés újra vissza akarja állítani a patinás német márkanév régi nagyságát. A Grundig most nem tartozik az élvonalba, inkább a második vonalban helyezkedik el, ám a bemutatókon folyamatosan hatalmas standokkal rukkol elő és a fejlesztést is komolyan veszik, emiatt nem elképzelhetetlen, hogy felküzdi magát az élvonalba. Nagyon ráálltak az LCD televíziók gyártására, így természetesen a Grundig távirányító is nagy számban van jelen a piacon. A márkanév nem csak televíziókon, távirányítókon, de háztartási eszközökön és audioeszközökön is szerepel, minden téren fejlesztések folynak és fel akarják venni a versenyt a top márkákkal. A Grundig távirányító, függetlenül attól, hogy a cég visszacsúszott a második vonalba, nem veszített minőségéből.