Kereső: Hyundai

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Hyundai távirányítók, Hyundai Tv távirányítók

Megjelenítés:

Vestel RC2440 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
Vestel RC1205 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Orion RC1900 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Orion RC3900, RC3902 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
JVC RC4800 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 990 Ft
4 990 Ft
Vestel RCT10 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft
Toshiba RC4995 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
Blaupunkt Univerzális távirányító UCT-028
Univerzális Tv távirányító
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft
AKCIÓ! 5 990 Ft
7 990 Ft
Orion RC1910 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
AKCIÓ! 3 690 Ft
4 990 Ft

Oldalak:

1
 

Hyundai

Hyundai Tv távirányítók

Hyundai távirányító

 

Ha Hyundai, akkor valószínűleg mindenkinek az autók jutnak eszébe. A cég valóban a járműiparban tevékenykedik leginkább egy kicsi egyéb palettát is elénk tart, számos elektronikai terméket dob piacra, olyat, mint például a Hyundai távirányító. Nagy, neves márka, remek ár/érték aránnyal, széles választékkal és megbízható minőséggel.

 

Egy kis Hyundai cégtörténet

 

A Hyundai távirányító létrejöttéig hosszú út vezetett. A céget 1967-ben alapították Szöulban, Hyundai Motor Company néven. Dél-Korea legnagyobb autógyártójának számít és világszinten is elismert. A céget Csong Dzsujong alapította, aki egy befolyásos koreai üzletember volt. Az autók, melyeket legyártottak, eleinte a Fordtól megvásárolt Licence alapján készültek el. Az első önálló autómodelljük 1976-ban jött ki, Pony névre keresztelve. A Ponyt-t a Torinói Autószalonon mutatták be. Az 1990-es években a cég felvásárolta a Kia-t és megnyitotta az Ulszanban működő gyártelepet, mely a világ legnagyobb autógyártó telepének minősült nagyon sokáig. Az első saját gépjármű, a Pony a cég első exportra készített modellje, melyet legelőször Ecuadorba szállítottak. Mára 193 országban van jelen, az Egyesült Államokban már 1985-ben megjelent és az első három évben a Hyundai számított a legkelendőbb ázsiai márkának. Európában csak 1995-ben kezdhette meg a térhódítást, de azóta töretlenül jelen van a legjobbak között. A Hyundai csoport a világon a legnagyobb profitot termelő járműgyártó vállalatcsoport, 2010-ben a negyedik helyen végzett az eladott autók számát tekintve. Innen nézve igen meglepő, hogy Hyundai távirányító is megtalálható a piacon. A cég igyekszik terjeszkedni, növekedni, ez pedig nyilvánvalóan azzal is jár, hogy más területeken is felfedezik a lehetőségeiket, majd pedig kiaknázzák azokat. A mai világ minden tekintetben a könyörtelen verseny világa, így egymástól akár teljesen eltérő területen való jelenlét is szükséges lehet ahhoz, hogy egy vállalkozás, egy kezdeményezés vagy bármi, életben maradjon, pláne növekedjen. A Hyundai nem skatulyázta be magát, ezért a Hyundai autó mellett megtalálható a Hyundai távirányító is.

 

Érdekességek a távirányító régmúltjából

 

A távirányító készítés hajnalán még nem lehetett például Panasonic vagy Hyundai távirányítóról beszélni, létezett egy típus és ennyi. A technika fejlődése elindult és rohamosan haladt előre, így az első távirányítók kezdetlegessége nem sokáig maradt az elérhető plafon. Az első vezeték nélküli távirányító a Flash-matic névre hallgatott és nem úgy volt használatos, ahogy a mai, jól bevált kis távszabályzók. A Flash-matic-kel a televíziókészülék különböző sarkait kellett eltalálni ahhoz, hogy a kívánt szabályozás végbemenjen. Ha kikapcsolni vagy bekapcsolni, vagy csatornát váltani, esetleg hangerőt szabályozni akart a tulajdonos, akkor egyik másik, harmadik, negyedik sarkot kellett célba venni a távirányító fénysugarával, és ha nem volt tökéletes a célzás, nem történt az ég adta egy világon semmi sem. Manapság elképzelhetetlen, hogy nagyon célozni kellene, vagy egyáltalán foglalkozni kellene. Szerencsére volt némi segítség a célzáshoz, mivel a kis készülék fénysugara a látható tartományba esett, így ha nem sikerült elsőre, akkor lehetett vele pásztázni, míg a megfelelő helyre elért. A fény meglehetősen látványos volt, a sci-fi filmek zöld lézerfegyvereinek fényéhez hasonló fénycsíkot küldött a televízió felé. Számtalan hiányossága között említendő még az is, hogy napsütésben még ennyire sem működött, előfordult olyan is, hogy egész egyszerűen magától váltogatta a csatornákat. Ezt egy kissé jobb, használhatóbb eszköz váltotta, melyet az ember kedvelhetett, de azok az állatok, melyek érzékenyek voltak az ultrahangra, valószínűleg nem kedvelték. Az új eszközt a Zenith cég dobta piacra, Space Commander fantázianevű eszközt, mely már ultrahangos parancsokat közvetített. Az eszköz négy gombbal rendelkezett. Az ultrahang nem bizonyult megfelelő megoldásnak, jött a rádiótávirányítás, melyet elsőként Nikola Tesla ötlött ki és alkotott meg. A mai távirányítók közül a játékok, modellek, garázskapuk távirányítói rádióhullámokkal kommunikálnak, de a jelenlegi távirányítók, mint például a Hyundai távirányító is, már igen régóta lézerfénnyel közvetítik a parancsokat. Célozni nem kell, a gombok száma egyre több, a funkciók is megszaporodtak.