Kreatinok

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Kreatinok

KREATINOK

Erőre és energiára lenne szüksége az edzések során? Segítené az izommunkát, az izmok megfelelő összehúzódását? Kreatinok széles választékban, többféle kiszerelésben, csomagolásban és ízesítésben, önmagában vagy hozzáadott hasznos anyagokkal.

A kreatinról már sokan hallottak többnyire, és azt is tudják, hogy mennyire hasznos a testépítésben, az edzések hatékonyságának elősegítésében.

Mi a kreatin?

A kreatin egy magas nitrogén tartalmú szerves vegyület, amely természetes formában is jelen van a szervezetünkben. A vegyület segít, hogy az edzés során elegendő energiához jussunk, továbbá segíti az izmok egészséges mértékű, rendszeres összehúzódását és elernyedését. Ha olyan élelmiszert keresünk, amelyikben természetes formában előfordul, akkor leginkább a húsok között kell keresgélnünk. Más aminosavakból is előállíthatja egyébként a szervezet. Ilyen aminosavak lehetnek például az metionin, az arginin vagy a glicin. Ez a mennyiség azonban általában nem lesz elég akkor, ha komolyan gondoljuk az edzést és egy mindennapos, kemény edzéstervet iktatunk be.

Így működik

A szervezetünkben levő kreatin legnagyobb része az izomsejtekben fordul elő, így a segítségével célzottan érhetjük el az izomműködés javítását. A kreatin speciális jellegének köszönhetően új energiaegységeket képes létrehozni. A kreatin ugyanis ATP-t (adenozin-trifoszfát) hoz létre, ez pedig a szervezetünk elsődleges energiaforrása. Minél több van belőle tehát a testünkben, annál tartósabban fogjuk bírni az edzést, annál jobban bírjuk majd a terhelést és annál intenzívebben tudjuk majd megmozgatni a nagyobb izomcsoportokat.

Kinek ajánljuk az utánpótlást?

Az utánpótlás elsősorban azoknak ajánlott, akik keményen, intenzíven edzenek, azaz nem mérsékelt vagy alacsony intenzitású edzéstervet követnek. Ide tartozhat mindenki, aki versenyszerűen sportol: élsportolók, testépítők, atléták, erősportolók. Ha tehát nagy intenzitású, sorozatos, rövid mozgásformákat folytat, akkor önnek is javasolt ez a rendkívül népszerű termék.

Hogyan adagoljuk?

Mivel a hozzászokás esetlegesen emésztési problémákat okozhat egyeseknél, ezért azt javasoljuk, hogy egy kis adaggal próbáljuk ki, mennyire bírja a gyomrunk. Ha jól bírjuk, akkor akár érdemes lehet nagyobb adaggal is kezdeni, ma már ugyanis nem divatos az az elképzelés, hogy a kreatinnal először csak feltölteni érdemes és utána kell átállni a nagyobb adagokra. Ha azonban nehezen viseli a gyomrunk a nagyobb adagokat, akkor ajánlatos ez a verzió, azaz kisebb adagokkal kezdeni, mintegy hozzászoktatni a szervezetünket, majd pedig átállni a nagyobb adagokra fokozatosan. A kreatin monohidrát formáját tehát akár két-három hónapra elosztva is fogyaszthatjuk, átlagosan tíz grammos adagokban. Ha azonban jól bírja a szervezetünk, akkor kezdhetünk a korábban megszokott adagolással, azaz a feltöltéssel, amely a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az első öt-hét napban napi húsz gramm kreatint fogyasztunk és csak később állunk át a napi tíz grammra. A legmodernebb termékek esetében azonban, amikor más segédanyag is kerül a kreatin mellé, a fogyasztási ajánlás módosulhat.

Milyen termékeket forgalmazunk?

Egyik legnépszerűbb termékünk a kategóriában a BioTechUSA Creatine Monohydrate. Ahogyan a neve is utal rá, kreatin monohidrátot tartalmaz, ízesítés nélkül. Az ízesítés nélküliség előnye, hogy a termék jól keverhető más porokkal, például fehérjékkel vagy zsírégető porokkal, hiszen az összhatás nem egy kellemetlen íz-élmény lesz.

A fogyasztása nem ajánlott tizennyolc éves kor alatt, illetve várandós és szoptató anyáknak sem. A mikrolizált kreatin monohidrát por kapható kipróbálásra szánt kis kiszerelésben, illetve gazdaságos, nagyobb kiszerelésben is, igényeink szerint dobozos vagy zacskós, utántöltő jellegű változatban is.

A Crea Zero többfázisú kreatin formulát tartalmaz. Az összetett teljesítményfokozó italpor cukormentes, édesítőszerrel készül, így nemcsak a fogyásban segít, de a cukrot nehezen tolerálók is fogyaszthatják. A hozzáadott B6 vitamin segít az edzéssel és a fogyókúrával gyakran együtt járó fáradtság és kifáradás kiküszöbölésében. Ez a termék pezsgőtabletta formájában is elérhető.

A Tri Creatine Malate egy almasavval kiegészített kreatin por, ízesítés nélkül. A három molekulából álló vegyületből tiszta kreatin szabadul fel.

A Creatine ph-X90 kapszula egy pufferelt kreatin tartalmú kapszula. Sokaknak ugyanis könnyebb egy kapszulát lenyelni, mint a port kimérni, adagolni. Ugyanilyen a Creatine ph-x210, csak ez a termék nagyobb mennyiségű, 3000 mg kreatint tartalmaz.

A BioTechUSA CreaTor 120 kapszula négy féle kreatint tartalmaz, hozzáadott vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal. Tartalma: mikronizált kreatin-monohidrát, pufferelt kreatin-monohidrát, kreatin-citrát, kreatin-piruvát, L-leucin, L-tirozin, L-citrullin, L-arginin, B6-vitamin, niacin. A könnyen emészthető, kompakt kapszula immár koffeinmentes is.

A CreaTrans háromféle kreatin vegyületre épülő 5-féle aminosavat tartalmaz, valamint egy vitamin-komplexum, illetve különféle ásványi anyagok is gazdagítják a modern kreatin-transzport rendszert. A készítmény tehát magas funkcionális aminosav-tartalommal rendelkezik, kizárólag összetett szénhidrátokat tartalmaz, illetve hozzáadott cukor nélkül készült. A hozzáadott B6 és B12 vitaminok pedig segítik az anyagcsere folyamatait és csökkentik a kifáradást.

Erősödjön, töltődjön fel erővel, energiával és egészséggel a kreatin segítségével!