Mikrohullámú sütő tartók

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Mikrohullámú tartó

Mikrohullámú sütő konzol 

A mikrohullámú sütő tartó a modern konyha jellegzetes, ugyanakkor alig észrevehető kelléke. A mikrosütő megjelenésével szinte egy időben keletkezett igény a tárolására szolgáló állványra, tartóra is, melyek között komplett szekrények éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a tv konzol mintájára készült, falra szerelhető mikrohullámú sütő tartó megoldások.

Néhány kivételtől eltekintve a konyhafelszerelés különböző elemei vagy a konyhaszekrényekben, vagy a pulton foglalnak helyet, illetve önmagukban állnak a padlón. A tányérok, edények, poharak, kések, kanalak és konyhai kisgépek rendszerint a szekrényekben, fiókokban rejtőznek, míg a méretesebb tárgyak, mint a hűtőszekrények és tűzhelyek önmagukban állnak, és nagyobb helyet kívánnak magukban. Az első mikrohullámú sütők boldog tulajdonosai készülékeiket többnyire a konyhapultokon vagy a hűtőszekrények, fagyasztók tetején helyezték el. Az esetek többségében egyik sem bizonyult túl jó megoldásnak. A pulton kevés hely maradt, a magasabb fagyasztók tetején kényelmetlenül magasra kellett nyúlni használatukhoz, ráadásul rontották a hűtőszekrények szellőzését is. A mikrohullámú sütő tartó ezekre a problémákra ad olcsó és egyszerű megoldást. A falra szerelhető mikrohullámú sütő tartó létjogosultságát a mikrosütők használati módja is indokolja, hiszen naponta többször használt eszközről van szó, amelynek kinyíló ajtaja számottevő szabad helyet igényel.

A legelső mikrosütő 1947-ben készült el, és nagyobb volt, mint egy kombihűtő. 1,8 méteres magasságával és 340 kilogrammjával aligha válhatott volna a háztartások alapvető berendezésévé, főleg, hogy fogyasztása meghaladta a 3000 W-ot. Folyamatos fejlesztések után az első lakossági felhasználásra szánt, megfizethető – bár így is drága – gépek 1965-ben jelentek meg az elektronikai áruházak polcain, és körülbelül velük egy időben találták ki a mikrohullámú sütő tartó megoldásokat is.

 A falra szerelhető mikrohullámú sütő konzol előnyei

A mikrohullámú sütő tartó egyszerű, könnyű, tartós, szinte bárhová gyorsan felszerelhető, valamint a lehető legkevesebb helyet foglalva gondoskodik a mára alapvetővé vált, ámde szükségszerűen méretes konyhai készülék ideális elhelyezéséről. A TV-k és a mikrohullámú sütők hasonlóan nagy, ugyanakkor még mindig kezelhető helyigénye és használatuk gyakorisága teszi érthetővé a fali TV konzol és az univerzális mikrohullámú sütő fali tartó elterjedését. Ám ahogy a televíziók, úgy a mikrohullámú sütők sem egyformák. Ahogy számos TV konzol, úgy a legtöbb falra szerelhető mikrohullámú sütő tartó is variálható méretű, univerzális tartó. Elemeinek egymástól való távolsága a felhasználó igényeitől függ, az állítható karok hossza a faltól való távolságot szabályozza. A mikrohullámú sütő tartó konzolok teherbírása rendszerint 30-35 kg, amely bőven elegendő a készülékek stabil megtartásához. Színük a vásárlói igényekhez és a mikrohullámú sütők színéhez alkalmazkodva többnyire fehér, ritkábban fekete, netán fémszínű.

A falra szerelhető mikrohullámú sütő tartó, bár elsősorban mikrohullámú sütők ideális elhelyezésére szolgál, természetesen más célokra is használható. Kis helyigénye, csekély tömege és könnyű felszerelhetősége univerzális fali konzollá teszi, amelyen a mikrohullámú sütőn kívül, vagy akár helyett egyéb tárgyak is elhelyezhetők. Hasonló méretű TV, rádió, laptop, esetleg virágtartó elhelyezésére egyaránt ötletes és célszerű eszköz lehet az univerzális mikrohullámú sütő tartó konzol.

Távirányítóés TV konzol webáruházunk folyamatosan bővülő kínálatában falra szerelhető mikrohullámú sütő tartó konzolok is több változatban, több éves garanciával rendelhetők meg. Bár a mikrohullámú sütőkhöz kifejlesztett távirányító főleg a Távol-Keleten népszerű ötlet, már létezik olyan érintőképernyős eszköz, ami bizonyos mikrosütők távolról történő szabályozására szolgál. Ha ennek haszna egyelőre megkérdőjelezhető is, a mikrohullámú fali tartó létjogosultságához aligha fér kétség.