Mikrohullámú tartók

Megjelenítés:

Mikrohullámú tartó

Mikrohullámú tartó - tárolja mikróját a falra szerelve!


A második világháború után a bombázások miatt rengeteg panel lakást húztak fel, s ebben az időben csak azt nézték a tervezők, hogy minél több embernek tudjanak lakásokat építeni, így nem a praktikus helykihasználáson vagy a tágas kialakításon volt a hangsúly, hanem a mennyiségen.


Így a legtöbb panelnek annyira kicsi konyhája van, hogy a háziasszonyoknak igen sok gondot okoz a mai technológiai vívmányoknak köszönhető elektronikai berendezések tárolása. A legtöbb konyhában már található a sütőn és a hűtőn kívül mosogatógép, mikrohullámú sütő, grillező, de van aki a mosógépét is a konyhában tárolja, a szárítóról pedig ne is beszéljünk.


Persze a legtöbb ilyen szerkezetnek hagytak némi helyet a gyártók, viszont mikrohullámú sütője 1986-ban még csak az USA-ban élők 25%-ának volt, így ha belegondolunk, mire ideért a nyugati technológia, eltelt néhány évtized, így a régen épült lakásoknak esélye sem volt felvenni a versenyt helykihasználás szempontból.


Sokan emiatt a hűtő vagy a fagyasztó tetejére teszik a mikrójukat, pedig sem a mikrónak sem a hűtőnek nem jó, ha a tetején tárolunk valamit, hiszen aki becsületesen elolvassa a használati útmutatókat, tudja, hogy a gyártók azt javasolják, hogy semmit sem szabad tárolni a hűtő vagy a mikró tetején, hiszen a mikró használat közben felmelegszik, mely károsíthatja az alatta lévő hűtőt vagy fagyasztót.


Így kiváló megoldást nyújthat egy falra szerelhető mikrohullámú tartó, mert így nem kell a hűtő vagy fagyasztó meghibásodása miatt aggódni, illetve ha eddig a mikrót a konyhapulton vagy az asztalon tárolta, máris több helye lesz az ételek elkészítésére, tárolására vagy tálalására.


Mivel a mikrohullámú tartók stabil acélszerkezetűek, így nem kell attól félni, hogy leszakadnának, hiszen ezeket a konzolokat kifejezetten mikrókra tervezik a gyártók. Mivel rengeteg féle mikró kapható a piacon, így a legtöbb mikrohullámú tartónak a vízszintes karja csúsztatható, így könnyen be lehet állítani a megfelelő méretet, mely stabilan tudja a falon rögzíteni a mikrót.


Továbbá ha elég magasra helyezi fel a mikrohullámú tartót, így a kisgyermekek nem tudják összetapogatni, vagy ragacsos kézzel a gombokat vagy kapcsolókat nyomogatni, így biztonságosan lehet használni úgy is gyermek mellett, hogy még sincs elzárva. Hiszen ki akarná a kamrába tenni a mikróját, majd minden használatkor kicipelni és bevinni, csakhogy a gyerkőc ne tudja telepakolni a játékaival, és esetleg beindítani, ami egyben a játék tönkretételét, illetve a mikró meghibásodását okozná.


Így nemcsak a praktikus helykihasználás, hanem a kisgyermekek védelme érdekében is hasznos megoldást nyújt a mikrohullámú tartó, mely még esztétikai szempontból is dobni tud egyet a konyha kinézetén, hiszen bármi, amit a falra lehet rögzíteni egy modernt és stílusos atmoszférát eredményez.


Rendeljen Ön is mikrohullámú tartót, s élvezze a helytakarékos megoldás nyújtotta lehetőségeket, hogy ételei elkészítéséhez és tálalásához még több helyet tudjon hasznosan felhasználni.