Kereső: Orion

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Orion távirányítók, Orion Tv távirányítók

Megjelenítés:

Vestel RC2440 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Orion RC2100 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Orion RC1900 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC3900, RC3902 távirányító
starstarstarstarstar5 (2)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC1912 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC-Q Távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Vestel RC1050 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Orion 2040, RC2040 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Orion Orion távirányító PR106
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Philips Philips távirányító RC7507
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Philips Philips távirányító RC8205
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
JVC JVC távirányító RM-C1223
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Vestel RCT10 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Vestel RC2050 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Vestel Vestel RC4875 Tv távirányító
Gyári Tv távirányító
3 990 Ft
Orion Orion távirányító TM3602 PIP-es
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Orion Orion távirányító RC-R01
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
5 760 Ft
Orion RC1910 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft

Oldalak:

1
 

Orion

Ezért olyan népszerű az Orion tv távirányító

Ha jó minőségű távirányítóra van szükséged a tévékészülékedhez, akkor nem feltétlenül szükséges, hogy a világhírű márkák termékeiből válassz. Az Orion a kevésbé reklámozott cégek közé tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy az általa kínált műszaki cikkek nem tudják teljesíteni az elvárásokat. Egy kicsi, de ugyanakkor minőségi márkáról van szó, amely rendkívül fontosnak tartja a precíz munkavégzést és vásárlók magas színvonalú kiszolgálását. Ha Orion tv távirányítót vásárolsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy a pénzedért cserébe egy megbízható terméket kapsz, melynek előnyeit hosszú időn keresztül kiélvezheted. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rendkívül nagy népszerűségnek örvend ez a típusú távirányító. Ez nem meglepő azt tekintve, hogy a magas minőséghez kedvező ár is társul. 

Amennyiben az Orion tv távirányítóra esik a választásod, akkor nem kell túl mélyre nyúlnod a pénztárcádban, ami igen kedvező a családi költségvetés tekintetében. A műszaki cikkek általában nagyon drágák, de persze érthető, ha nem szeretnél csillagászati összegeket kiadni egy-egy vásárlás során. Az Orion márka hiánypótló szerepet tölt be és a világhírű gyártók termékei mellett egy másik alternatívát kínál. Bár a neve kevésbé ismert, de ez nem azt jelenti, hogy egy új cégről van szó. Sőt, sokáig az egyik legkeresettebb márka volt a piacon, egészen addig, amíg meg nem jelentek a multinacionális cégek. 

Az Orion tv távirányítók az alapkategóriás termékek közé tartoznak, melyeken belül megkülönböztetünk komolyabb, univerzális és sokrétű modelleket is. A luxus igényeket ugyan nem tudják kiszolgálni, ugyanakkor a könnyű kezelhetőség mindenképpen mellettük szól. Egy Orion tv távirányítót még a nagy szülők is örömmel forgatják a kezükben, hiszen nem jelent számukra gondot a használata. Ha körülnézel a webáruházunkban, akkor láthatod, hogy mi igen széles választékban kínáljuk a különböző márkájú és árkialakítású távirányítókat. Az, hogy melyik a legideálisabb választás, sok mindentől függ, de mindenek előtt az egyéni igények, elképzelések a mérvadóak. 


Orion távirányító

 

Az Orion márka hazánk egyik leggyakoribban vásárolt elektronikai márkája. Minősége jó, ára pedig igen jutányos, ezért sokan döntenek amellett, hogy egy Orion televíziót vagy DVD lejátszót vásárolnak. Természetesen ezekhez az eszközökhöz Orion távirányító is tartozik, mely szintén a jó minőségének köszönheti, hogy elromlása esetén ismét ezt a típust keresik, és nem egy univerzális vagy tanítható eszközt. Régóta ismert márka, még a nagymama és nagypapa is jól ismerik, hiszen régebben még ennél is nagyobb volt a népszerűsége.

 

Az is lehet jó, ami nem sztár márka

 

Szerencsére mára már kezdenek rájönni az emberek, hogy a kimagasló minőséget nyújtó, mondjuk úgy sztár márkák mellett a kevésbé reklámozott és nem annyira világhírű márkák termékei is hozhatják az elvárt minőséget és extrákat. Persze vannak még olyanok, akik kitartanak egy-egy, általuk, vagy a környezetük által kizárólagosított márkánál, gyártónál, ám idővel ők is rá fognak jönni, hogy ettől még a kisebb gyártók és kevésbé ismert márkák sem feltétlenül tartoznak az ócskaság kategóriájába. Az Orion is egy ilyen kicsi, de minőségi márka, ami már igen régóta jelen van a piacon. A televízió gyártás hazai hajnalán már ott volt és sokáig tartotta magát a legkeresettebb márkák között, míg a külföldi, az egész világot meghódító multinacionális cégek ki nem szorították jól megérdemelt helyéről. A gyártás természetesen sok változáson ment keresztül, ahogy a cég is, így a márkatörtének igencsak szerteágazó és változatos, de egy valami nem változott. Az Orion távirányító pótolható darab, de nem feltétlenül más márkák eszközeivel, hanem nyugodt szívvel szintén Orion távirányító beszerzésével.

Miért gondolják sokan, hogy ha valamit nem látnak naponta a televízióban harsogó reklámokban, vagy a metróban kiragasztott plakátokon, újságok hirdetései között, akkor az már nem is elég igényes? Nos, ezt teszi a reklám. Nagy hírveréssel a legkisebb márkából is sztárt lehet faragni és ennek nem feltétlenül van köze a minőséghez. Nyilván sokat tesz a dologhoz, ha a reklámozott eszközben a fellelkesített vásárlók a későbbiekben nem csalódnak. Ha mégis csalódnának a kínált, sőt tukmált termékben, ami legyen a példa kedvéért egy Orion távirányító vagy épp DVD-lejátszó, akkor másodszorra már hiába ajánlanánk nekik, a reklám egyszeri kampánynak lenne csak jó. Azonban akkor, ha a különböző márkák termékei között nincs minőségbeli különbség, a reklám bármeddig megállja a helyét és eléri a célját. Az Orion csöndesebb márka, nincs nagyon megreklámozva, de aki vásárolt már belőle, nem csalódott. A készülékekhez, mint mindig, alaptartozékként jár a távirányító. Valószínűleg senkinek sem kell ecsetelni, mennyi módon tönkre tud menni még a legjobb minőségű is, így az Orion távirányító is kényes a rátaposásra vagy az itóka ráfolyására. Ha nem javítható már, akkor cserélni kell. Számol univerzális és tanítható távirányító létezik, akár az Orion márkán belül is, de megvannak azok a típusok is, melyek a bizonyos elektronikai eszközökhöz tartoznak, így mindegyik darab lényegében ugyanolyannal pótolható, vagy egy nagyon hasonlóval, ami bizonyos, egymástól nem igazán eltérő berendezésekhez készült pótló eszköz.

 

Orion, a Magyar márkák fényes csillaga

 

Az Orion márkát mindenki ismeri, de csak kevesen tudják a történetét. Az Oriont gyártó vállalat több előddel dicsekedhet, melyek közül a legelsőt 1913-ban alapította egy bécsi izzólámpa gyártó, Kremeneczky János. Tehát a kezdetek egészen régre nyúlnak vissza az izzógyártáshoz és hatalmas utat kellett megtenni, hogy eljussunk odáig, hogy kézbe vehető legyen egy Orion távirányító. Az első vállalkozásnak a neve Magyar Wolframlámpagyár volt és a Váci úton kezdte meg működését. Mikor az Egyesült Izzó 1917-ben betársult, átnevezték Magyar Wolframlámpagyár Kremeneczky János Rt. –re. Kremeneczky egy másik céget is alapított 1922-ben, melynek egy külön épületet is felépített a Váci Út 99. szám alatt. 1924-ben átkeresztelték az új vállalatot Orion Villamossági Rt.-re, majd 1926-ban, miután első cégétől visszavásárolta a részvényeket, egyesítette a két vállalatot Magyar Wolframlámpa Kremeneczky János Rt. néven. 1925-ben kezdődött el az Orion márkanév élete. Ekkor még nyilván nem lehetett Orion távirányítóról beszélni, hiszen a távirányítóhoz szükséges alapokat, mint a tranzisztor és szilícium chip csak az 1950-es években sikerült kifejleszteni. Az első gyártmányok leginkább rádiólámpák, rádiócsövek és egész készülékek voltak. Rövid idő alatt külföldön is ismertté és keresetté vált az Orion márka és 1930-re már ott tartott, hogy napi szinten átlagosan 50 Orion rádiót adtak el. Kremeneczky Jánosnak pénzügyi gondjai támadtak, így részvényeit eladta az Egyesült Izzónak, mely a hatalmasnak számító tőkeerejével és a régóta tágított piaci kapcsolataival meglódította az Orion márka szekerét. Ettől fogva a termékek legnagyobb százaléka külföldön talált gazdára. A néprádiónak nevezett holmik gyártását 1939-ben kezdték meg és egészen 1954-ig folyamatosan gyártották is. Ez volt a gyár legnagyobb szériában készített áruja. Nagyon komoly tény, hogy 1942-ben a világ rádióexportjának 25%-30%-át az Orion adta és külföldi országokban is elkezdték Orion licenc alapján gyártani a rádiókat. A háború nem okozott jelentős károkat, csak egy újraszervezésre volt szükség. Az Orion fejlesztette ki és gyártotta le az első magyar tévéket, 1968-ban az első színes tévé piacra dobása is az Orionnak köszönhető. Ma is készülnek Orion márkanévvel ellátott készülékek, leginkább exportra Magyarországon, de már nem magyar tulajdonú a vállalat.

 

 

 

Alaptávirányítók vs extra távkapcsoló berendezések

 

Ha a távirányítóra gondolunk, manapság a legtöbbünknek egy hosszúkás, lekerekített végű vagy téglalap alakú, sokgombos holmi jut eszünkbe. A nagyiknak inkább a széles, négyzetre hasonlító alakú eszköz ugrik be még régről. Mire is való? Csatornák közötti váltásra, hangerő szabályozásra, a képernyő fényerejének beállítására, a DVD lemez lejátszásának elindítására, felvétel elindítására, a projector képei közötti váltogatásra stb stb. Nos, léteznek az alaptávirányítókon kívül olyan távkapcsolók is, melyek nem csak egyszerűen univerzálisak, de az egész házban, legyen akár több hálószobás, a fényszabályozástól kezdve a televíziók és a zenelejátszók, valamint sok más elektromos eszköz irányítására alkalmasak „egyszemélyben”. Az Orion távirányítói még az alapkategóriába tartoznak, melyen belül azért elkülöníthetők a komolyabb, univerzális, vagy sokrétű darabok is, ám az előbb említett luxus távkapcsolók már extra igények kielégítésére vannak kitalálva, nem sorozatgyártottak és még a felső középosztály számára is túl drága holmik, valamint roppant mód feleslegesek. Az egyik legkiválóbb és leginkább extra luxus kategóriába tartozó távirányítót a Sonos fejlesztette ki. Például az Orion távirányító, ahogy sok más távkapcsoló, fél kézzel is könnyen használható, de az említett luxusholmi nem. Egyrészt mérete, másrészt alakja, harmadrészt bonyolult kezelése miatt kétkezes művelet volt a vele való szabályozás. ez a készülék egy iPod-hoz hasonló, kör alakot formázó távirányító volt, színes kijelzővel, wi-fi csatlakozóval és nem utolsó sorban hat számjegyű árral. Azért volt olyan iszonyúan különleges, mert a rendszerben lévő összes zenét ismerte, könnyen lehetett böngészni a zenék között. Ja, igen, egy egyébként egy zenerendszerhez készült. Az egész lakás összes zenelejátszóját lehetett irányítani ezzel az egy távirányítóval. Jelenleg is kaphatók ilyen jellegű, sőt még ennél korszerűbb, érintőképernyős, Android applikációkkal ellátott irányító eszközök, de már százezer forint alatt elérhetők. Az Orion távirányító nem tud ilyesmiket, ám miért lenne szükségünk arra, hogy olyan helyiségben irányítsuk a zenét, fényeket, televízióadást, amelyben nem is tartózkodunk? Egy egyszerű, de jó minőségű távirányító minden olyan helyzetet megold, ami valóban megoldandó lehet.

 

Távirányító tároló – fölösleges kacat?

 

A távirányító hajlamos elkallódni, eltűnni a kanapé réseiben, a díszpárnák mögött, fotel alatt és hajlamos olyan helyet „tartózkodni”, ahol rálépnek, ráülnek, leesik, és még sorolhatnánk. Ezek elkerülése egyszerű lenne, ám mivel már több, mint húsz éve a távirányító olyan alapvetőségnek számít, mint a papír zsebkendő, elfeledkeznek az emberek arról, hogy valójában vigyázni kellene rá. Jó megoldás, ha kijelölnek neki egy fix helyet, ahol mindig lennie kell, mikor épp nincs használatban, például az Orion távirányító legyen az Orion televízión. A legtöbb esetben viszont elfelejtik oda visszatenni. Pláne a gyerekek, akiket ez a dolog aztán, érthető okokból kifolyólag, végképp nem érdekel. Kapható már nagyon régóta olyan, hogy távirányító tároló. Némelyik ezek közül úgy néz ki, mint egy irattartó vagy épp fürdőszobai rendszerező. Lehetnek műanyagból, fémből, de fából és rattan vagy rattanszerű anyagból is. Számtalan méret, kivitel, megjelenés található meg közöttük. Nem túl népszerű holmi, mert sokan azt gondolják, hogy teljesen felesleges, pedig nem az. Ha ennek a tároló alkalmatosságnak találnak egy megfelelő helyet, ami eléggé szem előtt van, de mégis félreeső annyira, hogy ne legyen útban, akkor már van motiváció és emlékeztető arra, hogy ha nem használják a távirányítót, akkor visszateszik a helyére, nem pedig ott ejtik ki a kezükből, ahol épp már nem kell. A szokásokat formálni lehet és a szokások megteremtésével az ember személyisége is változik. Hogy hogyan jön mindez a távirányítóhoz? Úgy, hogy ha a távirányító tartót megveszik, helyet találnak neki, az emlékeztetni fogja őket arra, hogy a távirányítóra is vigyázni kell, annak is megvan a helye. Mire kikopna az újdonság varázsa, a dolog már szokássá válik, így elkerülhető, hogy a távirányító a nem rendeltetésszerű használatból fakadóan idő előtt tönkre menjen. Az ilyen holmikban ráadásul jól rendszerezhetőek a távirányítók. Ez nagyon jól jön arra az esetre, ha van több is. Például Orion távirányító a tévéhez, Grundig a zenelejátszóhoz, sőt, fényerő szabályozó kis távkapcsolónk is van. Az ezekhez tartozó elemeket éppen olyan jól el lehet itt tárolni, így az elemcsere is pillanatok kérdése csupán.