Kereső: Panasonic

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Panasonic távirányítók, Panasonic Tv távirányítók

Megjelenítés:

Panasonic Panasonic távirányító EUR7651110
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Panasonic Panasonic RC48127 Tv távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Panasonic Panasonic UCT-045 univerzális Tv távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Univerzális Tv távirányító
3 990 Ft
3 990 Ft
Panasonic Panasonic RM-D920 univerzális Tv távirányító
starstarstarstarstar5 (2)
Univerzális Tv távirányító
3 990 Ft
Panasonic Panasonic távirányító EUR7635040
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Panasonic Panasonic távirányító EUR501310
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Vestel RC1205 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
4 430 Ft
Panasonic Panasonic távirányító EUR7628010
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Panasonic Panasonic távirányító N2QAYB000485
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
2 990 Ft
4 080 Ft
Panasonic Panasonic távirányító EUR511851
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Panasonic Panasonic távirányító EUR511310
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Panasonic Panasonic távirányító EUR511300
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Orion RC1912 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Panasonic Panasonic távirányító TNQ8E461-2
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
3 990 Ft
Panasonic Panasonic távirányító N2QAJB000124
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Panasonic Panasonic távirányító TNQ2636
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Panasonic Panasonic távirányító N2QAYB000350
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft

Oldalak:

1
 

Panasonic

Panasonic távirányító

 

 

A Panasonic egy világszerte ismert és elismert márkanév, mely a szórakoztató elektronika berkeiben a legnépszerűbb, de más jellegű elektronikai berendezések gyártásában is élen járó. A Panasonic távirányítók nem csupán a Panasonic televíziók, hi-fi tornyok, lejátszó berendezések vagy egyéb holmik távkapcsolóinak pótlására, helyettesítésére alkalmasak, hanem számos univerzális vagy tanítható darab is a kínálat részét képezi. A Panasonic sokak számára egyet jelent a kiváló minőséggel.

 

Az első távirányítók

 

A Panasonic viszonylag hamar felvette a rohamosan fejlődő gyártók és a rohamosan változó piac ritmusát, és nem maradt hátrányban a többi, élvonalbeli gyártóval szemben. A Panasonic távirányítók régóta nagyon keresett eszközök, a vásárlók igen nagy része kimondottan ezt a márkát részesíti előnyben. A mai távirányítók döbbenetesen bonyolult, ugyanakkor bizonyos szempontból döbbenetesen egyszerű holmik, nem úgy, mint a régi, sőt, a legelső darabok, ahol ez a bonyolult-egyszerű párosítás pont fordítva volt jelen. De tudunk-e egyáltalán valamit ezekről az eszközökről? Nézzük az első alkalmatosságot, ami a kiindulópontot jelenti!

Nikola Tesla, szerb-amerikai feltaláló az első név, akit meg kell említeni. Tesla amúgy is számtalan más, szinte már misztikus dologgal hozható kapcsolatba és komoly szerepet játszott az emberiség technikai fejlődésében, messze megelőzve ezzel saját korának legnagyobb tudósait és mérnökeit is. Ő volt az is, aki a mai távirányító elődjének tekinthető eszközt feltalálta és összeállította, mégpedig 1898-ban. Ez azért olyan nagyon érdekes, mert ahhoz, hogy a mai távirányítók létezhessenek, az 1950-es években fel kellett találni és ki kellett fejleszteni a szilícium chipet és a tranzisztort. Na de mire eljutottunk odáig, hogy infravörös fénnyel kommunikáljuk szándékunkat a távirányító segítségével, számos más megoldás látott napvilágot. Tesla csupán csak a módszert alkotta meg. Az USA szabadalmi hivatala bejegyezte a szerkentyűjét a 613 809-es számon. A távvezérlő eredeti neve pedig „Method of Apparatus Controlling Mechanism of Moving Vehicle or Vehicles”, mely annyit tesz, hogy „ mozgó jármű vagy járművek működését vezérlő szerkezet működése”. Egy elektromos kiállításon mutatta be először a technológiát 1898-ban a Madison Square Gardennél. Egy hajón mutatta be, hogyan működik a rádióhullámok által való vezérlés. Ez messze nem úgy nézett ki, mint például egy mai Panasonic távirányító, de az ötlet, a módszer a mai távirányítók alapjául szolgált. A hajót Tesla Teleautomaton névre keresztelte és lényegében ez az egész olyan volt, mint amilyenek a mostani távirányítós játékok.

 

A Panasonic távirányító gyártója

 

Az egykori Matsushita Electric Industrial Co. japán elektromos eszközök és kiegészítőik gyártásával foglalkozik. Leginkább a szórakoztatóelektronikai cikkeikről ismeretesek, ezen a területen hatalmas sikereket értek el. Ez a cég volt annak az elődje, melyet ma Panasonic Corporation néven ismerünk. A márkanév japánul nem pont úgy hangzik, ahogy azt a világ ismeri, hanem így: Panasonikku.

A cég, azaz a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. alapítója Konosuke Matshushita volt, aki 1918-ban hozta létre a vállalatot. Először a kornak megfelelően csupán nagyon egyszerű holmik gyártásával foglalkoztak, mint például a biciklilámpák, csatlakozók, kétutas aljzatok. A folyamatos fejlesztés és a kiváló mérnöki munka meghozta az eredményét, a cég 1933-ra már 200-nál is több terméktípus gyártásával uralta a piacot, ekkor még nem nemzetközi szinten. A Panasonic márka 1955-ben született meg, ezzel indult meg a világ felé való terjeszkedés, ám csupán a márkanév megszületése utáni negyedik évben, 1959-ben. A cég fejlődése, terjeszkedése töretlen volt és mindmáig is az maradt. A fejlesztésben és gyártásban egyaránt élenjáró vállalatról van szó, melynek olyan hírnevű márkát és az az mögött rejlő terméket sikerül napról napra piacra dobnia, mely folyamatosan életben tartja a Panasonic mítoszt. A távirányítók, gyártása terén is élen jár. A Panasonic távirányító egy széles körben keresett, nagy megbecsülésnek örvendő termék, melynek annak ellenére, hogy ilyen nívós márkanevet visel, az ár/ érték aránya nem túlzó, sokkal inkább tökéletes. A Panasonic távirányító megfizethető áron kínál évtizedes múltú szakértelemre épülő megbízhatóságot és hosszú élettartamot az eszköznek. A cég csaknem 350 000 alkalmazottat tart el, a termékek száma pedig már bőven eléri a tizenöt ezret is. a Céget 2008. október 1-től nevezik Panasonic Corporation-nak. A Panasonic termékeket Japánban Nationalnak hívták, de a cég már 2010-ben befejezte a névváltoztatást, sőt minden olyan vállalatának nevét is lecserélte, melyben a National vagy a Matsushita szerepelt. A Panasonic távirányító tehát tényleg Panasonic gyártmány már 2008-tól, tehát az addig a köztudatban tévesen Panasonicnak hitt gyártó mára valóban Panasonic lett. A névváltoztatás oka könnyen lehet, hogy itt keresendő, hiszen a cég erről az egyről lett világhírű és szó akkor is nagyot üt, ha csak egy Panasonic távirányító az éppen szóban forgó tárgy.

 

Mit gyárt még a Panasonic?

 

A Panasonic távirányító egy kimagaslóan jó minőségű termék, de a cég emellett hatalmas mennyiségű más típusú elektronikai eszközt és kiegészítőt is gyárt. A Panasonic Corporation élenjáró a plazmatelevíziók, LCD panelek, DVD- és BlueRay-lejátszók, de ezek mellett a videokamerák, fényképezőgépek, hangfelvevő eszközök, házimozik, vetítőeszközök, MP3 lejátszók, MP 4 lejátszók, fül-és fejhallgatók, mikrofonok és még sorolhatnánk a mindenféle kiegészítőket és szórakoztatóelektronikai termékeket, melyek gyártásában élenjáró. A Panasonic távirányítók között rengeteg különböző típust található meg, minden eszköz távirányítójának pótlására lehetőséget nyújt, emellett a más gyártók bizonyos eszközeihez is megfelelő lehet, főleg az univerzális típusok. A Panasonic háztartási gépeket, porszívókat, mikrohullámú sütőket, borotvákat, epillátorokat is gyárt, de ezekről csak másodsorban híres. A polcokon Panasonic elemek, kapható Panasonic laptop, sztereoberendezés és hasonlók, melyek szlogenje a reklámokból már jól ismert, megkapóan csengő „Ideas for Life”.

A cég marketingpolitikája a második világháború után megváltozott, nevet is váltottak és belevágtak a japán televíziózásba. Amint létrejött a világháló, a Panasonic és leányvállalatai nem késlekedtek létrehozni szinte azonnal saját honlapjukat, mely azóta is működik. Ahogy fejlődött a technika, úgy fejlődtek a Panasonic termékei is, soha egy lábnyomnyi lemaradásuk nem volt, inkább sok esetben olyasmivel rukkoltak elő, ami már előre mutat nem csak követi az aktuális lehetőségeket. A vállalat székhelye jelenleg Oszakában található. Pénzügyi szempontból nagyon jól áll a cég, részvényeit jegyzik Oszakában, Tokióban, Nagoyában valamint a New York-i tőzsdén (NYSE: PC) is. A magyarországi leányvállalat 1994-ben jött létre, mikoris a Panasonic Magyarország Kft nevet kapta. 2007-ben aztán átnevezték Panasonic South-East Europe Kft.-re (PSEE), de újabb névváltoztatás jött 2010-ben, mikor Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep lett. A fióktelep tíz ország értékesítési feladatait látja, tulajdonképpen regionális központ, mely irodatechnikai és szórakoztatóelektronikai termékeke forgalmazásával foglalkozik. A munkatársai száma meghaladja a százat, így jelentős munkahelyteremtő is.