Kereső: Philips

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Philips távirányítók, Philips Tv távirányítók

Megjelenítés:

3 990 Ft
Philips Philips távirányító RC4401/01
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Vestel RC2440 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
Philips Philips távirányító RC2835/01
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Philips Philips távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Philips Philips távirányító SAA3010T
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Philips 3010 BP6 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
2 990 Ft
2 290 Ft
3 990 Ft
Philips Philips távirányító RC19335009/01
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
3 990 Ft
Philips Philips távirányító RP520, RC2592
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Philips Philips távirányító RC7954
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
4 080 Ft
Philips Philips távirányító RC2033602/01
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
3 990 Ft
Philips Philips távirányító RC25184
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
Philips Philips távirányító RC2591/01
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
Philips Philips távirányító RC2813802/01, 313923822061
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft

Oldalak:

1
 
2
 
Következő »

Philips

Philips távirányító

 

A Philips távirányító minőségét és megbízhatóságát mi sem támasztja alá jobban, mint a nagy múltra visszatekintő, a piacon jelentős népszerűségnek és megbecsültségnek örvendő cég maga. A Philips márka mindenki számára ismert, szerte a világon, ahol komoly technika szükséges, gyakran a Philips márkanév köszön vissza a felsorakoztatott eszközökről.  A jó minőségű távirányító nagy megkönnyebbülés egy háztartásban, hiszen ha állandóan a baj van vele vagy gyorsan meríti az elemet, esetleg kipotyognak a gombjai, máris lőttek a kényelmes esti tévézésnek.

 

Egy kis Philips történet

 

A mára világszinten népszerűvé vált multinacionális nagyvállalat igen kicsiben kezdődött, családi vállalkozás gyanánt, mikor Gerard Philips és apja, Frederik Philips megalapította 1891-ben a Philips és Társa céget Hollandiában, pontosabban Eindhovenben. Valószínűleg ekkor még nem is sejtették, hogy még egy olyan kicsi eszköz is, mint a Philips távirányító, milyen hatalmas népszerűségnek fog örvendeni százhúsz évvel később. A másik fiú, Gerard testvére, Anton Philips tehetséges üzletember volt, 1895-ben csatlakozott a családi bizniszhez . Ekkoriban a Philips még csak izzókat gyártott, de már akkor meghódította külföldet is. Anton Philips munkássága révén jelentős növekedés következett be, egyre keresettebb lett a cég terméke Európa más országaiban is. A világháború számos, mai nagy cégnek igen jót tett. 1914-ben létrehozták a vállalat saját kutatólaboratóriumát, amely hamar eredményeket is produkált. A Philips a röntgen és a rádiótechnológia terén vezetett be jelentős újításokat első ízben, ám a kutatóintézet munkatársai szinte ezzel egyidőben elkezdték kifejleszteni a háztartási elektronikai termékek széles skáláját.  A kutatóintézet talán az első lépés volt az úton, mely az izzógyártástól a különféle, legkorszerűbb elektronikai eszközök, többek között a kiváló minőségű Philips távirányító létrejöttéhez vezetett. Ha korszakokra akarjuk bontani a Philips történetét, akkor nyolc külön korszakot említhetünk meg ezidáig. Először az izzógyártás, aztán a röntgen és rádió terén behozott innovációk, majd a televíziók és elektromos kiskészülékek, a kompakt audio kazetta, a képi és hangrögzítés terén elért eredmények korszaka, a CD, DVD, és a jelen korunk szinte nyomon követhetetlen fejlődése a korszakhatárok.  A Philips távirányító nem azonnal a televízió gyártás kezdetén jelent meg, hiszen előbb fel kellett találni a szilícium chipet és a tranzisztort, de amint ezek megvoltak, a Philips már gyártani is kezdte az eszközöket és elindult a fejlesztés. A távirányítók terén kisebb lehetőségek vannak az újításokra, hiszen az eszközök egy konkrét funkciót látnak el, konkrétan azt, hogy egy vagy több eszközt vezérelnek. Az eszközök nagy általánosságban a szórakoztatóelektronika témaköréből kerülnek ki, így a csatornaváltás, az indítás, kikapcsolás, fényerő, kontraszt, felvevés, lejátszás és hasonló lehetőségek közül lehet válogatni.

 

A Philips profilja

 

A Philips távirányító egy aprócska termék, mely nagy segítséget jelent a háztartásban, ám a cég profilja olyan szinten szerteágazó, hogy a Philips távirányító szinte elhanyagolhatóvá zsugorodik a nagy egészben. A Philips több üzletágban is érdekelt, számos különböző elektronikai berendezést fejleszt, gyárt le és dob piacra. A különböző üzletágak legtöbbjében a legjelentősebb vállalatnak számít és szinte mindenhol elsőszámú gyártó, fejlesztő. A folyamatos fejlesztések, a mérnöki munka erős színvonala és az a hatalmas tapasztalat, mely a Philips sajátja, még az olyan aprónak számító eszközöknél is kiváló minőséget és megbízhatóságot eredményez, mint amilyen a Philips távirányító. A cég jelen van az egészségügyi gépek gyártásának iparában, valamint magában a Healthcare üzletágban is. A világítástechnika terén töretlenül élenjáró vállalat, mely világelső abban is, hogy az energiatakarékosságra való átállásra ösztönzi a többi vállalatot és a magánszemélyeket is. Az életminőség javításában is nagy szerepet vállal, mert igyekszik olyan eszközöket gyártani és azokat folyamatosan fejleszteni, melyek megkönnyítik, hatékonyabbá teszik a különböző kötelező tevékenységeket, legyen szó akár csak egy egyszerű borotválkozásról vagy hajszárításról. Az egészség és wellness, a háztartási eszközök és a szépségápolás terén is jelentős céget világszerte megbecsültség övezi, folyamatosan nyer el rangos díjakat, folyamatosan rukkol elő olyan megoldásokkal, olyan fejlesztésekkel, melyek elsőként a Philips mérnökeinek, munkatársainak jutottak eszébe. A szórakoztatóelektronika terén a Philips számtalanszor utasítja maga mögé a többi, szintén jelentős gyártót, így nyilvánvaló lehet, hogy a Philips távirányító, legyen az helyettesítő távirányító vagy univerzális darab, mindig a legújabb fejlesztések eredménye, megbízható, minőségi termék.

 

Távirányító fajták

 

Ha azt mondjuk, hogy távirányító, akkor nem csak egytípusú eszközt értünk alatta. Számos különböző formája, típusa létezik, melyek más-más funkciók ellátására alkalmasak. A távirányító mára a lapvető eszközzé vált, számtalan tevékenység elképzelhetetlen nélküle. A világítástechnikában, a biztonsági rendszereknél és a szórakoztatóelektronikában is a termékek igen jelentős része távirányítóval szabályozható. Ha a kezünkbe veszünk egy ilyen eszközt, a példának okáért legyen mondjuk egy Philips távirányító, akkor a legtöbb esetben meg tudjuk állapítani, hogy milyen jellegű távirányítóról van szó, milyen működési elven alapszik és mihez tartozik. Ám néha nem biztos, hogy eltaláljuk, ugyanis az átlagos „sima” távirányítókhoz nagyon hasonlítanak a tanítható vagy az univerzális darabok. Sőt, tulajdonképpen ugyanúgy néznek ki, csupán a funkciójuk tér el kissé. A tanítható távirányító lényege, hogy általában egy bizonyos darab helyettesítésére, pótlására való, be lehet tanítani neki az adott eszköz által igényelt infravörös kommunikációt, így tökéletesen lehet vele irányítani mondjuk a televíziót. A Philips televízióhoz Philips távirányító dukál, ám ha az elveszett vagy tönkre ment, akkor egy tanítható darabbal könnyen helyettesíthető. A tanítható távirányító betanítható más eszköz irányítására is, de a legtöbb esetben aktuálisan csak egy berendezéshez használható. Az univerzális távirányító ezzel szemben egyszerre több elektronikai berendezés irányítására is alkalmas.  Úgy néz ki a dolog, hogy a távirányítóba be kell ütni az adott eszköz bizonyos kódját használat előtt, és akkor a távirányító olyan infravörös jelzéseket fog leadni, melyek az adott kódú eszköz számára érthetők. Ha ezt követően beütjük egy másik berendezés kódját, akkor a távirányító ahhoz fog passzolni. A rádióhullámos távirányítók általában játékokhoz, modellekhez tartoznak, ilyen például a távirányítók kisautók kommunikációja vagy épp a benzines versenymodelleké is. A garázskapu, kertkapu vagy távirányítós árnyékoló berendezés szintén rádióhullámos távirányítóval működik. A fényerő, szín szabályozására többféle lehetőség is van. Vannak szintén a rádióhullámos távirányítású rendszerek, de itt ugyanúgy előfordul az infravörös kommunikáció is. Infravörössel kommunikál a kamerák, projectorok, fényképezők és hasonló eszközök távirányítója is.

 

Miért fontos az elem minősége?

 

A távirányítók, legyen szó bármelyik típusról energiaforrás nélkül nem működnek. A Philips távirányító például szinte mindegyik, kiváló darab, ám azt még a világhírű Philips vállalatnak sem sikerült megoldani a kutatólaboratóriumában, hogy olyan távirányítót hozzon létre, aminek nincs szüksége akkura vagy elemre. A legmegszokottabb dolog, hogy a távirányítónk elemmel működik, általában ceruzaelemmel vagy a hagyományos, vagy az eggyel kisebb fajtából. Az elemek minősége minden eszköz esetében sarkalatos pont. Az ócska no name elemek sokkal kevesebbet bírnak és sokkal nagyobb a savkifolyás kockázata, mint a drágább, valóban minőségi elemeknél. Az elektronikai cégek legtöbbje saját elemet is a piacra dobott már, de vannak kimondottan olyan vállalatok is, melyek az elemeik miatt lettek világszerte híresek, nem is kell sokat gondolkodni, hogy beugorjon legalább egy ilyen.

Tulajdonképpen manapság a legnagyobb gondot az okozza, hogy ha egy elem pillanatok alatt lemerül. Az olcsóbb fajták összecsapott, alacsony teljesítményű holmik, így akár azt is tapasztalhatjuk, hogy egy hét átlagos használat után már hiába nyomjuk a gombot, nem történik semmi. Na, ilyenkor jön a távirányító gombjának erőteljes nyomisztrálása, ami aztán se nem hasznos, se nem tesz jót a távirányítónak, még akkor sem, ha éppenséggel egy kiváló minőségű, masszív Philips távirányító az „illető”. A helyzet az, hogy nevetséges, de ilyen közvetett módon is tud kárt okozni a nem jó minőségű elem. A jó minőség drágább általában, de nem megfizethetetlen. Érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni, így sokáig nem kell elemproblémákkal küzdeni. A távirányító általában kettő elemmel működik, jó minőségű elem esetén fél évet is elvan anélkül, hogy cserélni kellene az energiaforrását. Sokan azt gondolják, hogy jó megoldás, ha a merülő elemet melegítik. Ezzel valóban el lehet érni egy kis pluszt, de sokkal nagyobb kárt lehet tenni vele, mint amennyi hasznos nyerhető. Nem jó megoldás. Érdemes viszont tölthető elemeket vásárolni, bár ezektől sem szabad több éves élettartamot várni. A tölthető elemek közül a nem elég jó minőségű darabok nagyon gyorsan hajlamosak a kiszáradásra és akkor a plusz pénz, amit a tölthetőség miatt kérnek el érte, elvész, nulla haszonnal. Egy jó minőségű, például Philips távirányító megérdemli a minőségi energiaforrást.