Power bank

Megjelenítés:

Power bank

Power bank, vésztöltő

A power bank, vésztöltő szavaink manapság sokat használt kifejezések, de sokan vannak, akiknek ezidáig nem volt ilyen eszközökre szükségük. A power bank, vésztöltő, vagy hordozható energiatároló tulajdonképpen a mai kor ceruzaeleme.

Az energiafelhasználás mindig fontos volt az ember életében, de annak mobilitása csak az 1800-as években kezdődött. Amikor a nyolcvanas, kilencvenes években a walkman még zabálta a ceruzaelemet, egy francia fizikus már rég feltalálta az akkumulátort. Habár az akkumulátornak ma legalább olyan sok fajtája létezik, mint az elemeknek, a fejlődés nem állt meg és végül egészen a Power Bankig jutottunk.

A power bank forradalmi változást hozott az életünkbe

A vésztöltő feltalálása óta sok minden megváltozott. "Háló? Itt a mikrohullámú sütő. Az üzenetrögzítő sajnos meglépett a kazettás magnóval, így most én kezelem az üzeneteket. A sípszó után hagyjon üzenetet!” – Valaha jót mosolyogtunk az ilyen típusú hangfelvételeken, míg ma már okostelefonunk vezérel minden kütyüt a lakáson innen és túl. Okostelefonjainkat akkumulátorok működtetik, melyet naponta tölteni kell. Ha azonban távolabb kerülünk az energiaforrásainktól, a Power Bank kisegít a bajból.

Power bank a gyors töltéshez

Mi a különbség a Power Bank és a vésztöltő között?

Semmi. A Power Bank és a vésztöltő ugyanaz. Nevezhetnénk mobil energiahordozónak, vagy hordozható energiaforrásnak is.

Pontosan mi az a power bank, vésztöltő?

A Power Bank, más néven vésztöltő egy hordozható dobozka, ami energiát tárol. Olyan, mint egy elem, vagy mint egy akksi. Elektromos árammal tölthető fel, így pl. ha a telefonunk lemerül, a Power Bank vésztartalékot biztosít! A vésztöltőt csatlakoztatjuk a telefonra és az feltölti rá a szükséges energiát.

Power bank, vésztöltő olcsón

Ha az akkumulátor egy büfékocsi, akkor a vésztöltő az áru

A könnyebb érthetőség kedvéért kezdjük elölről. Egy kiadós túra után éhesek vagyunk. A távolban meglátjuk a "büfé” feliratot, ezért utolsó erőnket összeszedve valahogy eljutunk az áhított büfékocsihoz, de az zárva van. Ha van olyan szerencsénk, hogy perceken belül kinyit a kocsi, akkor lesz hamburger, de ha nem, akkor sajnos ugrott a hideg sör és a virsli is.

Power Bank, ill. vésztöltő típusok

A Power Bankokat elsősorban tárkapacitásuk alapján különböztetjük meg. Minél több milliamper (mAh) kapacitású vésztöltőt vásárolunk, annál többször lehetséges a róla tölthető készülékeinket feltölteni. Hogy mit, mennyiszer és mennyi idő alatt lehet feltölteni egy Power Bankról, az függ mind a Power Bank kapacitásától, mind pedig a feltölteni kívánt készülék kapacitásától. További különbségeket az USB, azaz a csatlakoztathatóság méretében találunk, valamint terméktől függően vannak olyan vésztöltők, amelyek zseblámpának használható LED izzóval vannak felszerelve, ill. termékeink között WiFi csatlakozású darabok is találhatók.

Power bank kiválasztása

A Power Bankok kapacitása

Azt a kérdést, hogy hányszor lehet egy Power Bankkal feltölteni pl. egy okostelefont, csak a telefon kapacitásának ismeretében lehet megválaszolni. Minden más kütyüvel ugyanez a helyzet, aminek tölthető az akkumulátora és amihez csatlakoztatható a vésztöltő.

Mihez használható Power Bank?

A Power Bankok sok mindenhez csatlakoztathatók, de vásárláskor figyelembe kell venni mind a vésztöltő, mind a készülékek csatlakoztathatóságát is! Termékeink adatlapján feltüntettük, milyen eszközökhöz használhatóak a Power Bankok és azt is, hogy milyen kapacitásúak.

Ne feledjük, hogy "az éremnek mindig két oldala van”, vagyis vásárláskor mind a készülék, mind pedig a vésztöltő paramétereit ismernünk kell!