Kereső: Tv távirányítók

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Sagem Tv távirányítók

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Tv távirányítók

Sagem távirányító

 

A Sagem márka jelenleg a mobiltelefonok piacán lehet nagyon ismerős, de a telekommunikációs eszközök és szórakoztatóelektronikai termékek mellett számtalan mást is gyárt és dob piacra. A Sagem távirányító kimagasló minőségével nyerte el a felhasználók bizalmát, jelenleg is nagyon keresett termék, de ez a múltban sem volt másként. A Sagem elég sajátos, könnyű megismerni a termékeit már első ránézésre is.

 

A Sagem magyarországi története

 

A Sagem távirányító a világ szinte minden országában kapható termék. A Sagem számos országban jelen van, nézzük, Magyarországon hogyan alakult a vállalat története. A történet 1968-ban kezdődött, mikor a Sagemcom koaxiális kábeleket szállított a magyar Kábel Művek számára. 1974 és 1982 között a Sagem adta a hazai Posta számára a TELEX technológiát, ezzel egyidőben, 1981 és 1982 között a magyar Telefongyár megrendelésére leszállították a PCM technológiát és a megvalósítást is vállalták. 1986-ban elkészítették az első optikai gerinchálózatot Budapesten, a következő évben, 1987-ben megalapították magyar mérnökök a Syncon Távközléstechnikai Hálózatot, 1988 és 1989 között a Sagem megvalósított a „Post FAX” projectet, 1989-ben megjelent az első digitális megoldás a fővárosunkban. A Sat és a Syncon 1991-ben megállapodott egymással, a következő évben pedig a Sagem 52%-os tulajdonjogot szerzett a Synconban. 1995-ben névváltoztatás történik a Synconnál, SAT Magyarország Elektronikai Kft névre keresztelik át, melyben 100%-is tulajdonjoga a Sagem Group kezébe kerül. 1995-ben szintén 100%-is Sagem tulajdonjoggal megalapul egy második vállalat, a TREL Hálózatépítő Kft. A SAT Magyarország közreműködésével 1996-ban elindul az első SDH project Budapesten. A Sagem és a SAT 1998-ban összeolvad, nevét Sagem Magyarország Elektronikai Kft-re változtatják. 1999-ban a Sagem elindítja az első magyarországi fix GSM terminál projectet. Az ezredforduló következik, mikoris a Sagem úgy döntött, hogy az új évezredet a vállalat üzleti szerepvállalásának teljeskörű újragondolásával indítja. Ebbe beletartozik a cég újraszervezése és egy merőben új stratégia kidolgozása, megvalósítása is. Az új stratégia igen egyszerű volt, két nem túl bonyolult dologra épült. Az egyik dolog a lokálisan elérhető termékek palettájának bővítése, a másik dolog pedig, hogy a termékek piacra dobása mellett növelni kell a szolgáltatások mértékét, körét, mely jelentős hozzáadott értéket jelent. 2002-ben a Sagem megvásárolta a Philips fax üzletágát, így megkezdte Magyarországon is a Sagem és a Philips faxkészülékek értékesítését nagykereskedelmi hálózatoknak. 2003-ban a Sagem a magyarországi székhelyet átköltöztette a főváros Újpesti részén található Tél utcába, így egy épületbe került a műszaki, a logisztikai és az adminisztratív részleg.

 

A Sagem magyarországi tevékenysége és mérföldkövei a közelmúltból

 

Mint a világ számtalan országában, úgy Magyarországon, Magyarországról is elérhető termék például a Sagem távirányító. A cég már igen régóta jelen van hazánkban és nagymértékben hozzájárult az elektronikai ipar fejlődéséhez. A közelmúlt Sagem történelmét kezdjük 2004-ben. Az említett évben a Sagem elkezdte bővíteni jelenlétét, kiterjesztette a Magyarországgal határos országokra is. Ebben az évben a CYA, a ciprusi távközlési szolgáltató a Sagem ügyfelévé vált és visszatérő ügyfele is maradt a jövőben. A ciprusi vállalat 3G hálózatokhoz való mikrohullámú rendszerek szállítására írt ki tendert, melyet a Sagem el is nyert. Ez volt az első jelentős nemzetközi project. Emellett, még mindig 2004-ben több rendszerintegrációs projectet is levezényelt a cég. A Budapest Airport fénytechnika vezérlő rendszerek, az autópálya üzemi hírközlési rendszerek és a Kelet-Nyugati Metróvonal, azaz a 2-es metró üzemi hírközlési rendszer rekonstrukcióját végezte a cég. 2005-ben egyesült a Sagem SA és a SNECMA, melyből létrejött a Safran csoport, melynek a Sagem Communication is tagja és ez a Sagem Communication lett ebben az évben a Sagem Mgyarország Kft. 100%-os tulajdonosa.  2006-ban a Sagem Magyarország Kft szállította a készenléti szervek részére a TETRA terminálokat és az azokhoz kapcsolódó speciális megoldásokat. A következő évben, 2007-ben ismét költözés történt, a székhely átkerült a Montevideo utcába. 2008-ban a Sagem anyavállalat többségi tulajdonát egy amerikai pénzügyi befektető, a The Groes Group szerezte meg. 2009-ben a magyar leányvállalat, újabb regionális feladatot lát el, mégpedig az Orenge mobilkommunikációs hálózat műszaki fejlesztését és az üzemeltetés támogatását. 2010-ben a Sagem Communivations SAS nevet változtat, ez lett a Sagemcom SAS, a magyarországi leányvállalat pedig 2010 március 25-én Sagemcom Magyarország Elektronikai Kft nevet kapta, az új tulajdonos pedig a Sagemcom Energy & Telecom. 2011-ben a tulajdonviszonyokban áll be ismét változás, a Sagemcom cégcsoportban a The Carlyle Group nemzetközi vagyonkezelő szerez többségi tulajdont. Ez a cégtörténet röviden, ám az elektronikai fejlesztések története ennél sokkal bonyolultabb és változatosabb, no meg mozgalmasabb volt. A cég a folyamatos fejlesztések következtében számos területen még mindig az élvonalat képviseli. A Sagem távirányító tehát egy olyan termék, mely hatalmas cégháttérrel jön a világra.

 

Érdekes távirányítók

 

Roppant sok, különféle vicces, vagy meghökkentő termék kerül ki az üzletek polcaira vagy kerül be a webáruházak kínálatába. A távirányítók is megihlették már jónéhányszor a kreatív gyártókat, így jött létre olyan eszköz, mint a plüssállatba épített távirányító, vagy a vízálló távirányító, miniatűr távirányító, hatalmas méretű távirányító és még sorolhatnánk. Most nézzük, csak úgy a szórakozás kedvéért, milyen hajmeresztő vagy olykor vicces, esetleg hatékony megoldásokkal próbálkoztak már.

Az egyik komoly érdekesség a foci szerelmesinek készült távirányító, ami aztán távolról sem hasonlít a megszokott darabokra, tehát nem úgy néz ki, mint például egy Sagem távirányító. A focitávirányító lényegében football labda, ami belül olyan érzékelőkkel van ellátva, mint a távkapcsolók és szintén infravörös impulzusokkal kommunikál. Egy közepes méretű labdát kell elképzelni, fekete-fehér színezettel, ahogy az a focilabdánál lenni szokott. A különbség annyi, hogy a holmi nem bőrből van, és nem lehet vele focizni vagy dobálózni, mert hiába puha és rugalmas, attól még egy finom kis eszközről van szó, melynek érintkezői szétcsúszhatnak akár egy eséstől is. A focilabdán a kis sokszögek szolgálnak gombok gyanánt. Középen található a ki és bekapcsoló gomb, körülötte pedig a hangerő szabályozók, a csatornaváltó gombok és a némító. Nem túl bonyolult eszköz, de egy focimeccshez épp ideális. Egy nagyobb férfikézben pont elfér, de akár kétkezes használata sem okozhat gondot, mert nagyon vicces.

Egy másik érdekes ötlet a plüssállatba épített távirányító. Olyan ez, mint egy gyerekeknek szánt játék, pedig valójában egy komplett távirányító, csak éppen egy kiskutya vagy bagoly, esetleg nyuszika hasába van beépítve.

Az édesszájúak számára biztos komoly kísértést jelent az az eszköz, melyet csokitávirányító névre kereszteltek. Lényegében egy tábla csokoládéra hasonlít, a csokoládékockák szolgálnak a távirányító gombjaiként. Nem egy kényelmes fogású darab, de legalább elég nagy ahhoz, hogy ne tudjon olyan könnyen eltűnni, mint a szokványos darabok és nagyon mókásan néz ki. Természetesen univerzális, így bárkinek használható. Nem Sagem távirányító, a komoly cégek ritkán rukkolnak elő ilyen dolgokkal, náluk inkább a hatékonyság, megbízhatóság és funkcionalitás a lényeg, ezt követi az esztétikus megjelenés, ami nem tolódik el a vicces vagy őrült irányokba.

 

Elromlott távirányító javításaházilag

 

Tekintve, hogy a távirányító egy kényes kis eszköz, legyen az bármilyen, például Sagem távirányító, könnyű vele rosszul bánni. A nem megfelelő használat, a helytelen tárolás következtében tönkremehet teljesen, vagy jobb esetben javítható marad. Sokan szeretnek otthon barkácsolni, így abban az esetben, ha a gombok nyomkodása nem vezet eredményre, sokan egyszerűen „szétkapják” és megpróbálják felderíteni a probléma forrását abban a reményben, hogy majd meg tudják javítani a kis eszközt. Néhány esetben siker koronázza a merész és önbizalomban hiányt nem szenvedő próbálkozást, de nagyon sokszor előfordul, hogy a távirányító soha többé nem lesz használható, vagy pedig szerelőhöz kell vinni. Azt meg kell jegyezni, mert érdemes vele tisztában lenni, hogy amennyiben még él a garancia a termékre, az otthoni szerelgetés miatt ez elvész. Szóval egyértelmű, hogy a garanciás távirányítókat nem szabad otthon szétszedni, hanem azonnal vissza kell vinni javításra. Persze ez csak abban az esetben lehetséges, ha a hibát nem valami egyértelműen olyan dolog okozta, aminek nem szabadott volna megtörténnie. Például nem tartozik a garanciába, ha a kutya megrágta vagy éppen beleesett a vízbe. Ha már nincs garancia, akkor is érdemesebb egy hozzáértőhöz fordulni, de ha mégis szét kell szedni otthon, akkor legalább nagyon óvatosan és finoman bánjunk vele. Vannak olyan darabok, melyeket csavarozni kell és vannak szétpattinthatók is. Sajnos sokszor előfordul, hogy valaki szét akarja szedni, de ehelyett sikerül széttörni a külső műanyag borítást. Meg kell nézni, hogy az elemek alatt van-e csavar, mert sokszor ezek a dolgok rejtve vannak. Ha a távirányító külső borítás kettévehető, akkor nagyon óvatosan kell széthúzni. A legjobb, ha a felső része, melyen a gombok is találhatók, az asztalon pihen és óvatosan leemeljük a felsőt. Azonban meg kell figyelni, milyen típusú eszközről van szó, mert sok távirányítónál pont fordítva kell eljárni. A felső rész a könnyen levehető, mert ahhoz nem kapcsolódik semmi. Nagyon kell vigyázni, nehogy megszakadjon valami vagy letörjön. Sokszor előfordul, hogy az érintkezők kivezetője szakadt le, azt vissza lehet forrasztani, így a probléma megoldódott, ha csak a szétszerelés közben nem okoztunk valami mást, amit már nem tudunk magunktól megjavítani.