Kereső: Sharp

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Sharp távirányítók, Sharp Tv távirányítók

Megjelenítés:

Sharp Sharp távirányító GA608WJSA
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító G0756
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sharp Sharp távirányító G1065SA
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sharp Sharp távirányító GA520WJSA
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 490 Ft
Sharp Sharp távirányító R0764
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sharp Sharp távirányító GJ210
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító RC1548
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
5 990 Ft
Sharp Sharp távirányító GJ220
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
3 990 Ft
Orion RC3900, RC3902 távirányító
starstarstarstarstar5 (2)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC1912 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító GB074WJSA
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító RC1101
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sharp RC4937 3D távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító SP1943CE
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sharp Sharp távirányító GA323WJSA
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító GA290WJSA
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Vestel RC5117 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Blaupunkt Univerzális távirányító UCT-028
Univerzális Tv távirányító
3 990 Ft
5 990 Ft
Orion RC1910 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Blaupunkt Blaupunkt UNF/RMC/0002 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sharp Sharp távirányító GA074WJSA
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft

Oldalak:

1
 

Sharp

Sharp távirányító

 

A Sharp távirányító igazán különleges eszköz. A Sharp egy nagy múltú, patinás cég, mely az elektronikai ipar elitjébe tartozik és jelenleg kiváló minőségű, luxustelevíziókat és személyi számítógépeket gyárt, bár a számítógépek terén inkább a monitorok gyártásában élenjáró. A Sharp szinte minden területen kipróbálta már magát, amire lehetőség van az elektronikai iparon belül. Számos vállalkozása zsákutcába futott, ám néhány fő vezérszálat megtartva, bizonyos területeken a legkiválóbb minőséget képviselve az élen jár. Gyártott és gyárt telekommunikációs eszközöket is, mint például okostelefonokat, valamint irodaszereket is a televíziókon és monitorokon kívül. A Sharp televízió alapvető tartozéka a Sharp távirányító, mely minőségi eszköz ugyan, de ahogy a távirányítók mindegyike, úgy ez sem bírja ha rálépnek vagy állandóan leesik. Szerencsre, ha pótolni szükséges, akkor ez könnyen megoldható. Néhány kattintás, a webáuház felületén otthonról és máris megoldódott a probléma.

 

A Sharp távirányító gyártójának története

 

A Sharp mindenki számára egy jól ismert és elismert márkanév, mely a telekommunikáció, az irodaszerek és irodatechnika, valamint a szórakoztatóelektronika berkeiben tett szert nagy megbecsültségre. A cég története a régmúltba nyúlik vissza, megalapítás több, mint száz évvel ezelőtt történt, Tokióban. A céget egészen pontosan 1912-ben alapította Tokuji Hayakawa. A Sharp távirányító vagy Sharp telefon ekkor még elképzelhetetlen, futurisztikus viccnek számíthatott, még senki sem gondolta, hogy ideáig fog fejlődni a technika, mint ahol ma tart. Ekkoriban a lehetőségek még korlátozottak voltak bizonyos szempontból, ám más szempontból kimondottan sok lehetőséget tartogatott a kor, ugyanis ekkor még hatalmas mérföldköveket lehetett letenni. A cég először egy kis fémfeldolgozó üzemnek indult, de már ekkor is úgy állt a munkához Tokuji Hayakawa, hogy tudta, nincs más út a siker felé, csak a folyamatos innováció, legyen szó akármilyen jellegű végről, akármilyen jellegű tevékenységről. Hayakawa nem volt egy egyszerű ember, már nagyon fiatalon eredményeket tett le az asztalra. Még csak tizennyolc éves volt, mikor egy jelentős szabadalmat jegyzett be, mégpedig egy övkapcsot, melynek még nevet is adtak, mégpedig a „Tokubijo” övcsat néven emlegették. A Sharp egy valóban nagyon kicsi vállalkozásként indult, csupán három alkalmazottal és mindössze 50 yen kezdőtőkével. A kisvállalkozás folyamatosan növekedett. A növekedést a folyamatos fejlesztések, újítások és a megbízható üzleti stratégia tette lehetővé, mozdította elő. Tokuji Hayakawa 1915-ben egy forradalmian új terméket talált felt, mégpedig a világ első mechanikus töltőceruzáját. Ezt a töltőceruzát az „Ever Sharp Pencil”, azaz „Mindig Hegyes Ceruza” fantázianévvel látták el. Mérföldkőnek számított és a mai napig az egész világon kapható és használt eszköz ez az 1915-ös találmány. Természetesen a Sharp távirányító létrejöttéig még mindig nagyon sokat kellett várni, annál is inkább, mert a technikai lehetőségek csak sokkal később tették lehetővé, hogy egyáltalán gondoljanak is hasonlóra. Mindaddig, míg nem létezett a chip, számos dolog, mely ma már alapvetőnek számít, akkor még elképzelhetetlen volt. Egyébként ez a mindig hegyes ceruza adta a cég nevét és a mai napig is ez jelképezi a folyamatos innovációt és magát a Sharpot.

 

Fémfeldolgozástól a Sharp távirányítóig

 

Ha csak kronologikusan soroljuk fel a Sharp tevékenységét, akkor is nagyon beszédes a folyamatos fejlődés, az innováció, mely magát a céget és annak filozófiáját jellemzi. A megalapítástól eltelt, több, mint 103 éves múlt, melyre a Sharp visszatekint újdonságokban, mérföldkövekben gazdag. A Cég mindig az élen járt, és jelenleg is az elit kategóriát képezi, de megfizethető áron. Nézzük hát, hogy a kezdetektől, hogyan jutottunk el addig, hogy Sharp televízió és Sharp távirányító, no meg hasonló eszközök álljanak a rendelkezésünkre! Az első fontos dátum az 1912, mikoris Tokuji Hayakawa megalapította cégét, mely csak egy háromfős, minimális tőkés fémfeldolgozó vállalkozás volt. Három év múlva, a sikeresen működő cég vezetője, Hayakawa feltalálta, kifejlesztette és legyártotta a világ első mechanikus ceruzáját, mely a cég örök érvnyű jelképe lett. Ez volt a mindig hegyes ceruza, azaz Ever Sharp Pencil, melyből a cégnév is ered. A vállalat folyamatosan fejlődött, egyre több tevékenységi körrel rendelkezett. A következő nagyon fontos dátum 1962, mikor a Sharp elkezdi a mikrohullámú sütők gyártását. Nem kellet egy év sem a következő mérföldkőig. 1963-ban a Sharp már szilikon alapú félvezetőket és napelemeket gyártott tömeggyártásban. Rá egy évre, 1964-ben, a Sharp, a filozófiájának megfelelően ismét hatalmas innovációt hajtott végre, mert kifejlesztette és legyártotta a világ első hordozható asztali számológépét, melyet Compet-nek neveztek el. 1969-ben kifejlesztették a magas integráltságú chipet (ELSI), majd az ilyen chipekkel ellátott zsebszámológépeket kezdték el gyártani. 1973-ban a Sharp fejlesztette ki a világ első COS technológiájú LCD kijelzőjét, melyeket szintén számológépekben használtak. Manapság a japán műholdak 90%-án Sharp gyártmányú napelem található. Az első alkalom, mikor a Sharp napelemeit használták műholdon, 1976-ban jött el. 1981-ben kifejlesztették a világ legtartósabb lézed diódáját, 1982-ben bemutatták az első olyan számítógépet, mely egyben televízió is volt.1988-ban megalkották a világ első 14 hüvelykes LCD síkképernyőjét, 1990-ben kifejlesztették a világ első színes faxkészülékét,  1992-ben bemutatták a világ első színes LCD képernyős videókameráját, 199-ban a professzionális használatra való menedzserkalkulátort 1998-tól a notebookok és számítógépek is gyártásba és fejlesztés alá kerültek, 2000-től légtisztítókat is gyártanak, a jelenben pedig a televíziógyártás és fejlesztés területén megállíthatatlanok. A Sharp távirányító tehát egy folyamatosan fejlődő cég kiváló terméke, melyet érdemes márkán belül pótolni.