Kereső: Sony

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Sony távirányítók, Sony Tv távirányítók

Megjelenítés:

Sony Sony RM-L1351 univerzális Tv távirányító
starstarstarstarstar5 (2)
Univerzális Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED007
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-934
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sony Sony távirányító RM-EA006
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sony Sony távirányító RM-839
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED053
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED054
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED040
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
4 080 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED020
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-887
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED013
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED047
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-656A
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sony Sony távirányító RM-869
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Sony Sony távirányító RM-YD102
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony WEGA univerzális Tv távirányító
Univerzális Tv távirányító
3 490 Ft
8 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED009
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-YD026
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-952
Utángyártott Tv távirányító
2 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-827
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
4 430 Ft
Sony Sony távirányító RM-YD041
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED058
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED052
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-ED016
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-953
Utángyártott Tv távirányító
2 990 Ft

Oldalak:

1
 
2
 
Következő »

Sony

Sony távirányító

 

 

A Sony manapság a legújabb, „legmenőbb” okostelefonok fejlesztéséről híres, de ha megnézzük a háztartások elektromos berendezéseit, kevés olyat fogunk találni, ahol nincs legalább egy Sony készülék. A Sony távirányító is népszerű termék, de nem csak szórakoztatóelektronikai holmikat gyárt a cég, hanem nagyon széles a paletta, amin válogatni lehet. Még elemeket is kapni Sony márkából, bá ez annyira mégsem meglepő, hiszen minden elektronikai cikkeket gyártó cég, piacra dobta már a saját elemeit is.

 

Néhány szó a Sony Corporation-ről

 

A Sony távirányító gyártója a Sony Corporation, mely a világ elsőszámú médiakonglomerátumának számít. A Sony Group, mint oly sok más nagy mára esetében egy hatalmas, összefoglaló hálózat, melynek vezető cége a Sony Corporation. A vállalatot 1946-ban, Tokióban alapította Masaru Ibuka és Akio Morita. Ibuka mérnők, Morita fizikus volt, ők ketten eleinte egy elektromos berendezéseket javító céget kívántak létrehozni, majd alig egy kis idő elteltével megpróbálkoztak a saját termékek gyártásával is. A vállalat neve Tokyo Tsushin Kogyo KK., azaz Tokyo Telecommunications Engineering Corporation volt. Kicsi, jelentéktelen cégnek számítottak egészen 1954-ig, mikoris megkapták az engedélyt az Amerikában feltalált tranzisztorok gyártására. A cég ekkor indult el azon az úton, mely a mai állapotokhoz vezetett, tehát, hogy mikor a kezünkben van egy Sony távirányító, akkor tudjuk, hogy a televízió vagy lejátszó, vagy épp projector olyan tökéletes és élményt nyújtó eszköz, amit csak kapni lehet. A cég 1954 májusában készítette el az első tranzisztort, majd egy évvel később piacra dobták az első tranzisztoros rádiót, immár Sony márkanévvel ellátva. Ettől a ponttól kezdve a Japán cégek nem voltak képesek lépést tartani a Sony-val, a folyamatos fejlesztések és az elektronikus termékek piacának uralása sokáig jellemezte a céget. Napjainkban, mikor már nem csupán a szigetországra terjed ki „hatalmuk”, hanem világszintű, multinacionális vállalat lett, a Sony nem veszített erejéből, a legjobbak között, az élen menetel, folyamatosan fejleszt és egyre csak újabb, mégjobb, mégnagyobb vagy épp mégkisebb termékeket kínál. A Sony gyártotta le a világon az első CD-játszót, 1982-ben, az első fogyasztói videókamerát 1983-ban és hozzá köthető az első digitális VTR is, 1985-ös dátummal.

 

Ikonikus Sony termékek

 

A távirányító egy egyszerű, szokványos elektronikai kiegészítő termék, még akkor is, ha a szóban forgó darab egy kiváló minőségű Sony távirányító. A Sony mindig is nagy gondot fordított arra, hogy a termékek megjelenése valamilyen formában kimagasló, feltűnő, egyedi legyen. Akio Morita, az egyik cégalapító volt az, aki mindig is hangsúlyozta, hogy a Sony termékeknek mindig már messziről felismerhetőnek kell lennie. Valószínűleg már akkoriban, a kezdetekkor messzebb vágyott vállalatával, mint Japán határai, lehet, hogy emiatt is helyezett akkora hangsúlyt a felismerhetőségre.  Mára nem csupán az eszközök külsejéről felismerhető azonnal, hogy Sony termékről van szó, hanem  a funkciók, a menü és az élményszerzés előtérbe helyezése is árulkodó. Mára a vállalat olyan jelentős eredményeket ért el, hogy számtalan ikonikussá vált terméket dobtak piacra, melyekről mindenki tudja, szerte a világon, hogy Sony. Ilyen például a legismertebb konzol, melyet PlayStation névvel láttak el. Ha PlayStation, akkor Sony. 1994-ben dobták piacra a PlyStationt, majd a PlayStation 2-t 2000-ben. Ezt egy hosszabb szünet követte, de 2004-ben már kapható volt az első handheld Sony konzol, a Play Station Portable. 2006-ban megjelent a hetedik generációs PlayStation 3, majd 2013-ban piacra dobták a Play Station 4-et. 2015 tavaszán a Sony programozókat kezdett el keresgélni a PlayStation 5-höz. A PS  tagadhatatlanul mítoszteremtő. De itt van az okostelefonok piacán az Xperia, mely egy olyan széria, amit folyamatosan megújítanak, egyre újabb verziók kerülnek a polcokra és a kezekbe. A Xperia hatalmas sikert ért el világszerte, mert a Sony jellemzője, az élményhalmozás itt is magasra tör. Képi és hangminőségben szinte verhetetlen eszköz. A televíziók terén a Bravia volt a nagy dobás, a reklám is ütősre sikerült és az eladások száma is döbbenetes volt. Ezekhez a készülékekhez kiváló Sony távirányító tartozik, de szerencsére az univerzális távirányítók szerelmesinek sem kell a külön távirányítót használni. A laptop piacon a Vaio készülékekkel a Sony szintén ikonikus holmit hozott létre.

 

Távirányító javítása házilag

 

A távirányító, még ha épp egy Sony távirányító is a szóban forgó darab, könnyen sérül. Nem lehet mindig mindenre odafigyelni, így leverhetjük, ráléphetünk, rápakolhatunk, ráülhetünk, vagy gyerek veszi „kezelésbe”, esetleg a kutya gondolja prímán megcsócsálható falatnak. A legtöbb leesés és „kínzás” nem okoz nagy bajt, de bőven van példa arra is, hogy az incidenst követően a kis holmi már nem akar működni. Ilyenkor három megoldás jöhet szóba. Kidobjuk és újat veszünk, vagy ez az utolsó csepp a pohárban és beruházunk egy univerzális darabra (ami egyébként szintén lehet Sony távirányító vagy Thomson vagy szinte bármilyen, mert majdnem minden gyártó készít ilyen darabokat is.) vagy szervizbe visszük, vagy pedig megpróbáljuk mi magunk megjavítani. Ez utóbbi esetében nagyon megoszlanak a vélemények. Nyilván, ha új darabról van szó, akkor a garancia él, de sikerül szétszedni, a garancia elvész. Érdemes-e ilyesmivel próbálkozni? Attól függ. Aki tudja, hogyan kell egy távirányítót szakszerűen megjavítani, valószínűleg a kisebb bajokon segíthet. Aki viszont, csak gondola, hogy belenéz, aztán lesz, ami lesz, az könnyen garanciát és eszközt is veszít. Nézzük, hogyan lehet óvatosan megbütykölni, ha már mindenképpen ezt a megoldást választjuk. Első körben olyan terepen szereljünk, ahol sem a háziállat, sem a mama, sem a gyerek nem fog felfordulást okozni, lenyelni a nem neki való darabkákat stb. A munkaterületen legyen kéznél csavarhúzó, forrasztó és kis tálka, amibe a csavart tesszük, mert az állandóan elkallódik. Az első lépés, hogy kivesszük az elemeket. A távirányítók nagy része csavarozva van, de akad egy-két kivétel is, ezeket elég szétpattintani. A műanyag könnyen sérül, ezért semmiképpen nem szabad feszegetni. Sok esetben a csavar az elemek alatt található, így ha kivettük az energiaforrást, már csavarhatjuk is kifelé. Ha sikerül levenni a hátlapot, akkor az eszköz könnyen szétborulhat. Van benne egy panel, amire minden rá van forrasztva és elöl ennek érintkezőihez nyomódik a gomb. A tetején található a LED, ami az infravörös jelzéseket adja, így kommunikál például a televízióval. Ügyelni kell, hogy ezek a holmik ne csússzanak szét és ne sérüljenek. Sokszor történik, hogy egy forrasztás szakad meg, ez esetben egyszerűen csak vissza kell forrasztani azt, ami levált. Lehetőleg kevés cinnel. Ha ez megvolt, össze is szerelhetjük a távirányítót. Ennél bonyolultabb műveletekhez szakember kell, különben igencsak kétesélyes a művelet, legyen szó egy no name márkáról vagy legyen az egy Sony távirányító.