Kereső: Telefunken

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Telefunken távirányítók, Telefunken Tv távirányítók

Megjelenítés:

Funai RC4848 Gyári távirányító
Gyári Tv távirányító
6 490 Ft
Telefunken RC-D3-02 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC1900 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC3900, RC3902 távirányító
starstarstarstarstar5 (2)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Orion RC1912 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Funai RC4848 távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Sharp RC4937 3D távirányító
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Toshiba RC4995 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft
Vestel Vestel RC4875 Tv távirányító
Gyári Tv távirányító
3 990 Ft
Orion Orion távirányító TM3602 PIP-es
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
Thomson Thomson távirányító RCT3003
Utángyártott Tv távirányító
3 490 Ft
5 970 Ft
Orion RC1910 távirányító
starstarstarstarstar5 (1)
Utángyártott Tv távirányító
3 990 Ft

Oldalak:

1
 

Telefunken

Telefunken távirányító

 

A Telefunken egy igen népszerű és már régóta töretlen jelentőségre szert tett márka, mely több mint százéves múltra tekint vissza. A Telefunken távirányító tehát egy olyan eszköz, ami mögött tapasztalat, fejlesztések sora, patinás vállalat, patinás filozófia áll. A Telefunken eszközök népszerűsége nem véletlen, hiszen meglepően jó ár/érték arányuk azt jelenti, hogy megfizethető, pénztárcabarát áron egy olyan termékhez jut hozzá a vásárló, ami hosszú élettartamú, kiváló kialakítású és a távirányítókhoz képest nagyon jó strapabíró képességű. A Telefunken távirányító nem okoz csalódást, a Telefunken eszközökhöz, ha pótlás szükséges, érdemes márkán belül maradni. A távirányítók esetleges pótlása manapság már nem idő és energiaigényes feladat. Nem kell elsétálni, elutózni a márkaboltba vagy hipermarketbe, és megrendeltetni a kívánt eszközt, hanem otthon ülve, az internet segítségével elérhető minden a webáruházak kínálatából.

 

Mit tudunk a Telefunkenről?

 

A Telefunken távirányító gyártója, a német Telefunken cég, melyet 1903-ban alapítottak, rádiós és televíziós technika készítésére. Az eredeti felállás szerint a Telefunken üzleti szövetségben állt a Siemens és az AEG cégekkel. 1941-ben az üzleti szövetségben változás állt be, mert a Siemens kilépett. A Telefunken számos dologban volt világelső, az egyik legfontosabb és legnagyobb „dobásuk” 1911-ben történt, mikor Nikola Tesla segítségével a Telefunken cég mérnökeinek sikerült vezeték nélküli kapcsolatot létrehozni a németországi Nauen városa és New York között. Ez egy hatalmas lépés volt, ám ekkor még sejteni sem lehetett, hogy hamarosan majd vezeték nélkül fogjuk irányítani akár a plazmatévénket, akár a 3D élményt nyújtó hatalmas képernyőnket. Egyébként Nikola Tesla készítette el az első vezeték nélküli távirányítót, amivel egy hajót irányított, bár ez még nem infravörös fénnyel kommunikált, hanem csupán rádióhullámmal. A Telefunken abban is egyedülállót alkotott, hogy a cégnél fejlesztette ki a PAL televíziós rendszert Walter Bruch. A II. világháborúban a Telefunken radarokat gyártott, olyat, mint például a „Würtzburg”-radar. Ez a rendszer, mely szinte mindenki számára ismert, a világon mindenhol elterjedt, csupán csak Amerikában nem. A Telefunken egészen 1967-ig önállóan működött és jelentős hírnévre tett szert, ám valahogy mégsem sikerült kialakítani egy önálló nagy cégcsoportot, ami megáll a saját lábán. 1967-ben még mindig üzleti szövetségben állt az AEG-gel, ami akkora már jelentős befolyásra tett szert és egyre növekvő, megkerülhetetlen céggé nőtte ki magát a folyamatos innovációkkal, melyek számos világelsőséget jelentettek a cég számára. Ebben az évben, azaz 1967-ben a Telefunken beleolvadt az AEG-be és a közös vállalat ettől kezdve AEG-Telefunken néven működött. Mikor az AEG-et felvásárolta 1985-ben a Daimler, a cégnévből törölte a Telefunkent, ám márkanévként továbbra is megtartotta és tekintve, hogy a mai napig létezik olyan, hogy Telefunken távirányító, mind a mai napig használja is. Lényegében komoly háttér és jelentős technikai fejlettség és tapasztalat áll a Telefunken távirányító mögött, főleg, hogy a folyamatosan újításairól híres AEG is képbe került. A Telefunken távirányító tehát egy kiváló minőségű eszköz.

 

Jellemző távirányító balesetek

 

A távirányító egy kisméretű eszköz, ami nagyon könnyen elkallódik, vagy olyan helyre kerül, ahol például ráléphetünk. A legtöbb esetben nem fordítunk kellő figyelmet a távirányító helyes tárolására, sőt még a helyes használatára sem. Ez valószínűleg azért van így, mert már már túlságosan megszoktuk, hogy az életünk alapvető része, szinte „jár” a kényelmünk elősegítéséhez. A távirányító, legyen az valami egyszerűbb, no name márka, vagy valami népszerűbb és minőségibb darab, mint például a Telefunken távirányító, nem arra lett tervezve, hogy strapás körülmények között is működjön. Már csak azért sem, mert a lakás nem egy nehéz terep. Azonban a távirányítókkal mégis sokszor történik baleset, aminek következtében használhatatlanná válnak. Ezeket a kellemetlen eseményeket el lehet kerülni, ha kijelölünk egy helyet a távirányító számára és igyekszünk mindig visszatenni oda, valamint nem hagyjuk, hogy lessen, nem hagyjuk olyan helyen, ahol kisgyerekek vagy a kutya elérheti. Előbbiek előszeretettel nyomkodják a gombokat és a legkisebbek meg is kóstolják, mint minden mást, utóbbiak pedig néha olyat is megrágnak, amire nem is gondolnánk. Vagy csak elviszi és elássa, bár ez azért a nagyon ritka esetek közé sorolható. Mi történhet még egy távirányítóval? Legyen az akármilyen márkájú, típusú eszköz, ha kellő magasságból leesik, a belső része tönkre mehet, vagy akár az egész szétesik. Általában nem szokott darabjaira hullani egy-egy „háztartási leeséstől”, de előfordulhat. A távirányító belső része nagyon kényes, finom szerkezet, ezért a sok vagy nagy rázkódástól megszakadhat benne valami és máris nem reagál a televízió vagy a hifi vagy bármi más, amihez tartozik, a nyomkodásra. Ez még a jobbik eset, mert ilyenkor a távirányító még javítható. Sokan szétszerelik otthon, megkeresik a hibát és néha csak egy egyszerű kis forrasztó segítségével ki is javítják azt. Azonban annak, aki nem jártas az ilyenfajta szerelésekben, nem ajánlott otthoni „maszekolással” a javítással próbálkozni. Ráadásul, ha szétszereljük az eszközt, akkor a garancia is elvész. A távirányító, így természetesen a Telefunken távirányító is könnyen pótolható, ha már javításra nincs lehetőség. A webáruházak terjedésével manapság már elég egy-két percet és néhány kattintást áldozni a beszerzésre, de természetesen az a legjobb megoldás, ha vigyázunk a holmijainkra.

 

A távirányító, mint megkerülhetetlen eszköz

 

Már elég régóta megfigyelhető, hogy a lehető legtöbb eszközt távirányítós vezérléssel is ellátják. Eleinte csupán a televíziókat lehetett egyszerű távirányítókkal vezérelni, de a lehetőségek egyre bővültek, ma már az sem számít érdekességnek, ha egy ház teljes világítását vagy a jacuzzi-t irányíthatjuk egy kis távkapcsoló segítségével. A gyerekek számára a távirányítós autók, távirányítós robotok, repülők már nem számítanak különlegességnek, hiszen könnyű hozzájutni és alapvető játék. Az első távirányítható eszköz Nikola Tesla nevéhez fűződik. Ő egy hajót készített el, melyhez egy rádióhullámokkal kommunikáló távirányítót alkotott meg. Igaz, hogy a mai távirányítók jellemzően infravörös impulzusokkal kommunikálnak, de azéért az elv maga Tesla nevéhez fűzhető. A későbbiekben egy újabb távirányítható „játék” kavart port, majd miután felfedezték a szilíciumban rejlő lehetőségeket és megalkották az első szilícium chipet, majd a tranzisztort, a távirányítás hatalmas, megállíthatatlan fejlődésnek indult. Jelenleg el sem tudjuk képzelni, mennyire más lenne a napi rutin, ha nem lenne távirányító az életünkben. Apró eszköz és valószínűleg sosem jut eszünkbe, hogy nélküle nehezebb lenne a dolgunk, pedig így van. Mindegy milyen típusról vagy márkáról van szó, például egy Telefunken távirányító is olyannyira az életünk részévé válhat, hogy alapvetőségként kezelve észre sem vesszük, mannyit segít. Igaz, a televízió vagy a hifi vagy a DVD lejátszó, beltéri egység irányítása nem életfeltétel, ha este, a kemény munka után leülve a televízió elé nem lenne a kezünkben egy olyan eszköz, amellyel anélkül tudnánk vezérelni az eszközt, hogy állandóan felkeljünk a kényelmes fotelünkből, bizony nagyon megéreznénk a hiányát. Igaz ez számos más távirányítóra is. A távirányítható garázskapu, vagy kertkapu szintén alapvetővé vált sokak számára. Az autóból nem kell kiszállni, kinyitni a kaput, majd visszaülni, behajtani, és végül kétkezi munkával becsukni a kaput. A hangulatvilágítás is sokkal kellemesebb úgy, ha nem kell odasétálni például a falon található fényerő szabályozóhoz, hanem a kanapén ülve csak meg kell nyomni a kis távirányító gombját és máris mérséklődik a fény vagy épp a világítás színét is megváltoztathatjuk. A távirányító már befészkelte magát sok más területre is.