Kereső: Távirányítók

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Házimozi távirányítók

Házimozi távirányítók

Hogyan történik a házimozi távirányító pótlása?

A házimozi rendszerünk csak akkor látja el tökéletesen a feladatát, ha kényelmesen, a hozzá kapott távirányítóval is irányítható. Erre csak akkor jövünk rá, amikor a távirányító nem működik, eltörik vagy elveszik. Az is előfordulhat, hogy a házimozit valahonnan használtan kaptuk, és nagyon zavaró, ha ez a fontos kiegészítő már nincs meg.

A házimozi távirányító pótlása ma már nem okoz nehézséget, köszönhetően a távirányító webshopok hatalmas kínálatának. Pár dolgot azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy kiválaszthassuk a nekünk megfelelő típust.

Házimozi távirányítók

Mire kell figyelni a házimozi távirányító megrendelésekor?

A házimozi távirányító rendelésekor a legfontosabb, hogy megtudjuk a korábbi távirányító típusszámát. Ennek segítségével be tudjuk szeretni a pót darabot, amelyet a futár már rövid időn belül házhoz is szállít.

Ha megvan a régi távirányító, akkor könnyen megtudhatjuk a szükséges adatokat, mivel a típusszámot a gyártó általában ráírja az eszközre az előoldalon vagy hátul, az elemtartó melletti területen. Ha nincs meg, akkor a házimozi rendszer használati utasítása is segíthet. Végső soron, az olyan házimozi távirányító webshopok, mint a HDplanet ügyfélszolgálata is kiderítheti, melyik modellre van szükségünk.

A csere távirányító kiválasztásakor meg kell nyitni a megfelelő kategóriaoldalt, ez a HDplanet esetében a Házimozi távirányítók. Itt felül látható a keresődoboz, ahol a Gyártó mezőbe kell beleírni a gyártó nevét. A Típus mezőbe pedig a régi távirányítóról lemásolt vagy máshonnan megszerzett típusszámot. Ezután a Keresés gombra kattintva már láthatjuk, mely modellek alkalmasak a régi házimozi távirányító kiváltására.

A találati listán megjelenő termékekre kattintva megnyílik az adott távirányító adatlapja. Ezen látható a képe, a garancia, a szállítási információk és a modell részletes bemutatása. Az is megtudható innen, hogy a házimozi távirányító gyári, utángyártott vagy univerzális-e.

A gyári házimozi távirányító ugyanannak a cégnek a terméke, aki a házimozi rendszerünket készítette. Ők azért pont azért gyártottak le ilyen modelleket, hogy az esetleges csere esetén lehessen hova fordulni. Az ilyen termékek jó minőségűek, s bár áruk a többi típusnál kissé magasabb, hosszú ideig jól működnek.

Az utángyártott házimozi távirányító gombkiosztásában, méretében és kinézetében teljesen megegyezik a gyári távirányítóval, de mivel más cég gyártotta, ezért nem szerepel rajta az eredeti gyártó logója. Az ilyen modellek jó minőségűek, tartósak, és kiváló alternatívát jelenthetnek a sokszor kicsit magasabb árú gyári termékekkel szemben. Az is sokszor előfordul, hogy az eredeti vállalat már nem készít csere távirányítót a berendezéseihez, ilyenkor az utángyártott változat egy jó megoldás lehet.

Az univerzális házimozi távirányító kinézete eltér az általunk pótolni kívánt távirányítótól, sokszor a színe és a mérete is más, nem beszélve a gombok elhelyezéséről. Viszont a megérkezése után rögtön irányítani tudja a házimozi rendszerünket, és nincs szükség különféle beállítások elvégzésére. Ez a típus akkor jön jól, amikor a házimozinkhoz már sem gyári, sem utángyártott távirányító nem érhető el.

Házimozi távirányító rendelés