Fali konzol Pécsre

A HDplanet.eu szívén viseli a kultúra városa lakóinak lehető legjobb kiszolgálását, hiszen a kultúrának csak akkor hódolhatunk igazán, ha semmilyen zavaró tényező sem akadályozza ezt. Ennek érdekében a pécsi lakosoknak az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

          1.       a nálunk megrendelt fali konzolokat akár már másnap házhoz szállítjuk egész Pécs területén

          2.       a kínálatunkban található konzolok a bolti ár töredékéért érhetőek el, kiváló minőségben

          3.       megbízunk termékeinkben, így a máshol megszokott 1 év garanciával szemben mi 3 év garanciát vállalunk

De miért jó a fali konzol?

A fali konzol használatával elkerülhető, hogy nagyképernyős televíziónkat egy arra alkalmatlan helyen kelljen tárolni. Egy konzolra függesztett televízió sokkal modernebbé teszi a nappalit, s a felszabaduló helyet újra birtokba lehet venni. Önnek is zsúfolt a szobája? A fali konzol a lehető legjobb megoldás a problémára!

A fali konzol használatát azonban a balesetvédelem is indokolja. Tudta, hogy csupán az USÁ-ban évente 17000 gyerek sérül meg a televíziókkal kapcsolatos balesetek miatt (forrás: http://www.today.com/health/falling-tvs-send-child-er-every-30-minutes-6C10679996)? Ráadásul épp a legkisebbek vannak kitéve a veszélynek, a nagyobb testvérek könnyebben ugranak el a veszély elől.

A gyermekek gyakran sérülnek meg attól, hogy magukra rántják a televíziót, vagy betörik annak kijelzőjét, illetve egész egyszerűen ráugranak a tévére, mert előtte épp ezt látták egy mesében. Az amerikai Fogyasztási Cikkek Biztonsági Tanácsa által kiadott ajánlás kifejezetten ajánlja a fali konzolok használatát a gyermekes családok részére, hiszen egy felfüggesztett televízióval elkerülhetőek a fentebb említett leggyakoribb balesetek!

Hogyan válasszon fali konzolt?

A megfelelő fali konzol kiválasztásához először meg kell határozni a tévé típusát, ugyanis nem minden konzol illeszkedik az összes tévé típusra. A HDPlanet.eu kínálatát kategóriákra osztottuk, így Ön első lépésben kiválaszthatja, milyen típusú tévéhez keres fali konzolt:

            ·         itt találhatóak a plazma tévékhez gyártott fali konzolok: fali konzol plazma tévékhez

            ·         itt találhatóak az LCD tévékhez készült fali konzolok: fali konzol LCD tévékhez

            ·         itt pedig a LED tévékhez készült fali konzolok találhatóak meg: fali konzol LED tévékhez

A megfelelő típus kiválasztása után meg kell határozni a televízió VESA méretét, illetve meg kell tudni vagy mérni a televízió kijelzőjének átmérőjét és a készülék súlyát.

VESA méret

A VESA egy szabvány, melyet a Video Electronics Standards Association nevű szórakoztatóelektronikai eszközökkel foglalkozó szövetség adott ki, s segítségével szabványosították a televíziók és a hozzájuk köthető eszközök méretezését.

A laposképernyős televíziók a fali konzol VESA lapján, vagy más néven VESA tartóján keresztül csatlakoznak a fali konzolhoz, itt kerül a hátlap hozzácsavarozásra a tartóhoz. A csavarok a tévé hátulján található furatokba illeszkednek, ezen furatok közötti távolság adja meg a tévé VESA méretét.

Tekintse meg az alábbi képet, mely további segítséget nyújt! A furatok közötti vízszintes távolság adja a VESA méret első tagját, míg a furatok közötti függőleges távolság a második tagot adja meg. Így ha az Ön tévéjén a furatok közötti vízszintes távolság 200 mm, a függőleges pedig 100 mm, akkor a VESA mérete VESA 200x100 mm lesz. A fali konzolok adatlapján feltüntetésre került, milyen VESA méretű tévékhez illeszkednek, így Önnek könnyű lesz a választás. Arra figyeljen, hogy mindig a furatok közepétől mérje a távolságokat!

Átmérő és súly

A megfelelő konzol kiválasztásához fontos még a televízió képernyőjének átmérője és a készülés súlya.

A képernyő átmérője hüvelykben (pl. 38”) vagy centiméterben kerül megadásra. Egy hüvelyk egyenlő 2,54 cm-rel, így 38” = 96,52 cm. A fali konzolok adatlapján az is mindig feltüntetésre kerül, hogy milyen kijelző tartományhoz használhatóak, pl. 25,4-102 cm-es tévékhez.

A televízió súlya azért fontos, mert minden konzol rendelkezik egy maximális terhelhetőségi értékkel. Ezt az értéket nem szabad túllépni, mert a gyártó nem garantálja, hogy a megadott értéknél nehezebb tévéket is elbírja a konzol. A maximális terhelhetőség is feltüntetésre került a konzolok adatlapján (pl: Max. terhelhetőség: 20 kg).

Másnapi házhozszállítás Pécs városában

Ahogy már említettük, a kiterjesztett garancián és a kiváló árakon kívül másnapi házhozszállítást is kínálunk a Pécsieknek. Így Ön akár már másnak kézhez veheti a kiválasztott fali konzolt, nem kell rá napokat várnia!

A másnapi házhozszállítás feltétele, hogy a rendelés munkanapokon 13 óráig beérkezzen. A 13 óra után beérkező rendeléseket az azután következő munkanapon kézbesítjük, így Ön ekkor sem veszít túl sok időt, fali konzolját a lehető legrövidebb időn belül használatba veheti!

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, forduljon bizalommal szakértő csapatunkhoz! Segítünk kiválasztani az Ön televíziójának megfelelő fali konzolt, s a vásárlás közben felmerülő kérdésekre is választ adunk. Sok éves szórakoztatóelektronikai tapasztalatunk és a HDPlanet.eu hűséges vásárlói a garancia a minőségi kiszolgálásra!