Merevlemez házak, dokkolók

Megjelenítés:

Merevlemez házak, dokkolók

Merevlemez ház, dokkoló

Külső winchesterként használná a belső winchesterét? Megsérült a számítógép, de megmentené az adatokat? Merevlemez ház vagy dokkoló áthidalja az akadályokat. Kattintson és rendelje meg most házhozszállítással webáruházunkból!

Mi az a merevlemez ház?

A merevlemez ház elsődleges célja az, hogy egy belső winchestert külső winchesterként is használhassuk. Erre akkor lehet szükségünk, amikor valamilyen okból mobilizálnunk kell a merevlemezt. Például, ha egy másik gépen – tipikusan laptopon, ahol nem olyan egyszerű kicserélni egy winchestert – kell az adatokat használnunk, például előadáshoz, tárgyaláshoz vagy konferenciához. Régebbi típusú, kisebb teherbírású számítógép jobban tolerálhat egy új merevlemezt akkor, ha azt inkább külső merevlemezként használjuk és nem belsőként. Így tulajdonképpen meghosszabbíthatjuk egy régi számítógép élettartamát. Laptopoknál, notebook-oknál pedig a merevlemez cseréje, a bővítés jelenthet gondot, itt a merevlemez ház segítségével egy esetlegesen már meglévő belső winchestert alakíthatunk át kedvező áron egy jól működő háttértár-bővítő eszközzé. Bármilyen olyan esetben gondolkodhatunk tehát a merevlemez ház megvásárlásán, amikor külső winchester-re lenne szükségünk. A merevlemez dokkolóval pedig akár több ilyen winchester háttértárát is kihasználhatjuk akár egyetlen gép bővítésére is.

Hogyan használjuk külső winchesterként egy belső winchesterrel?

A winchester ház használata nagyon egyszerű. A belső winchestert egyszerűen csak bele kell tenni és máris elértük, hogy az egy tökéletesen funkcionáló külső merevlemez lehessen. Az így összeállított külső merevlemez pedig könnyen és gyorsan csatlakoztatható a számítógéphez, szükség esetén pedig akár ugyanilyen könnyen és gyorsan le is választható, akár vissza is alakítható eredeti rendeltetésének megfelelően.

Hogyan használhatjuk adatmentésre?

A merevlemez ház akkor is jó szolgálatot tehet, ha a számítógépünk megsérült, viszont a winchesteren lévő adatok megmaradtak. Így a winchester tovább használható külső merevlemezként egy másik számítógéphez csatlakoztatva, az adataink pedig megmenekültek és ismét biztonságban tudhatjuk őket.

Mikor ajánljuk a dokkolóállomást?

A dokkoló vagy dokkolóállomás akár több merevlemez ház feladatait is ellátja egyszerre, hiszen szükség szerint akár több belső winchestert is beletehetünk, amelyeket pedig egy mozdulattal, egységként csatlakoztathatunk a számítógépünkhöz. Figyeljünk a paraméterekre, hogy a winchesterek biztosan beleférjenek a dokkolóállomásba, hiszen csak így érhetjük el a tökéletes kényelmet és felhasználói élményt!

Milyen tulajdonságai lehetnek kifejezetten vonzóak?

A remek hőelvezetési tulajdonságokat bizonyára minden felhasználó értékelni fogja, hiszen azért egy vagy több merevlemez, különösen külső merevlemezként használva sajnos hajlamos lehet a túlmelegedésre. Mi erre is gondoltunk, így önnek már emiatt nem kell aggódnia. A karcsú, stílusos kialakítású alumínium ház ugyanis garantálja a tökéletes hőelvezetést. Fontos szempont lehet még a kiemelkedő tartósság, hiszen ezek a házak és dokkolók nagy terhelésnek lehetnek kitéve. Azonban biztosíthatjuk önt arról, hogy jól bírják a strapát és nem fognak túl könnyűnek találtatni. Hacsak nem a tényleges súlyukra gondolunk, hiszen arra is törekedtünk, hogy a winchester házak kis súlyúak és könnyen szállíthatók legyenek.

Válasszon ön is merevlemez házat vagy dokkolóállomást az igényeinek és a lehetőségeinek megfelelően és tudja kiemelt biztonságban munkáját és adatait!