A Roomie Remote univerzális távirányítóvá változtatja az okostelefont

2014-06-30 21:18

Egy applikáció és egy ügyes kiegészítő segítségével univerzális távirányító lehet iOS-os okostelefonunkból. A Roomie Remote elnevezésű alkalmazással a tévé mellett a DVD-lejátszót, a házimozit, a Blu-ray-lejátszót, projektort, videokamerát, audioberendezést, médialejátszót, sőt, még a világítást és a légkondit is vezérelhetjük. Az applikációt csak telepítenünk kell a mobilra, illetve beszerezni egy kis kiegészítőt a Roomie Store-ból, amely a Wi-Fi-jelet infravörös fénnyé alakítja – hiszen a hagyományos távirányítók ezzel működnek. Ezután nem kell különféle távirányítókat keresgélnünk az esti film- vagy meccsnézés előtt, hiszen az iPhone-unk mindig kéznél van. A telefon mellett az applikáció iPaden is fut.

Tévéműsor és filmajánlók

Ha IP-kontroll segítségével létesítünk kétirányú kapcsolatot az irányító és az irányítandó eszköz között, kiegészítőre sincs szükség, csak magára a 10 dollárért (2,3 ezer forintért) megvásárolható applikációra; ellenkező esetben gondoskodni kell a hiányzó IV-transzmitter pótlásáról. Az alkalmazásba 34 ország kétheti tévéműsorát építették be a filmek és a sorozatepizódok ismertetőivel; a csatornalistákat testre is szabhatjuk, illetve Xbox media centeres tartalmakhoz is hozzáférhetünk. Az applikáció támogatja az iTunes-t, az Airplay-t, a Lutront, az Insteont és a Sonost. Az azonnali Wi-Fi-szinkronizáció segítségével nem kell beállítanunk semmit a készülékeken.

Kommunikáció gesztusokkal

Az okostelefonos távirányító gesztusokkal kommunikál a tévével, így le sem kell néznünk ahhoz, hogy csatornát váltsunk. A Sonos rendszert teljesen házimoziközpontunk szolgálatába állíthatjuk: automatikusan vezérelhetjük a hangszórókat, ízlés szerint társíthatjuk őket, böngészhetünk a Sonos könyvtárunkban, kereshetünk dalokat, hallgathatunk rádiót, illetve szabályozhatjuk a hangerőt. A Roomie Remote segítségével böngészhetünk a DVD-re rögzített műsorok között, és le is játszhatjuk őket, illetve eltárolhatjuk és visszaállíthatjuk az egyes irányított eszközökhöz tartozó beállításokat, így sokkal teljesebb élmény lehet az tévézés.

2014-06-30 21:18