A legnépszerűbb távirányítós applikációk

2014-04-17 11:37

A tévé irányítása régen nagyon könnyű volt: mindössze meg kellett nyomni egy gombot, és máris nézhettük a kedvenc műsorunkat. Ha már azonban nemcsak egy televízió áll a nappaliban, hanem házimozirendszer, audioberendezés, digitális videofelvevő… A számtalan távirányító kezelése (sőt, megtalálása a lakásban) pedig nem olyan egyszerű. Szerencsére ma már akár egy okostelefonos applikáció segítségével is irányíthatjuk az összes szórakoztatóberendezést.

Távirányító applikációk telefonhoz

Dijit

A Dijit egy személyi médiaasszisztens applikáció, amellyel egy testreszabott elektronikus programkezelő rendszert alakíthatunk ki kedvenc műsorainkhoz, és személyes menüt állíthatunk össze. Segítségével nemcsak a tévét, hanem az audioberendezést, a Blu-ray-lejátszót vagy az Xboxot is irányíthatjuk. A Dijit az iOS 5.0 vagy újabb operációs rendszerekkel kompatibilis.

iRule

Az iRule a meglévő Wi-Fi-kapcsolatot kiaknázva kommunikál a Wi-Fi-képes eszközökkel, az audioberendezésektől a fűtési rendszereken át a világításig. Segítségével könnyedén irányíthatjuk az otthoni berendezéseket. A testreszabható menüvel rendelkező applikáció alap- és profi csomagban rendelhető; az előbbi esetén három, a második esetén akár öt távirányítót is kiválthatunk vele.

RedEye

A RedEye a Djitihez hasonlóan működik. Az okostelefon Wi-Fi-n keresztül kommunikál vele, ez pedig átalakítja a parancsot infravörös jellé, így adja át az irányítandó eszköznek. A RedEye több platformmal kompatibilis; használható például iPhone-nal, iPaddel, iTouchcsal, Androiddal, PC-vel vagy a Kindle Fire-rel is. Az eszköz online adatbázisában több mint 85 ezer irányítókód szerepel, így a legtöbb márkával és modellel kompatibilis.

A NewKinetix applikációja iOS-os készülékekkel kompatibilis, és bármilyen infrával rendelkező készülék irányítható vele. A menü testreszabható, illetve az alkalmazás magától az eszköztől is meg tudja tanulni annak irányítását.

Zmart

A Zmart iOS-os és androidos készülékekkel is kompatibilis. Adatbázisa több mint 200 ezer irányítókódot tartalmaz, így szinte minden típusú és márkájú készülék irányítható a segítségével.

2014-04-17 11:37