Hírek, cikkek

2014-12-19 14:41
A gesztusirányítás a televíziók távirányításának területén nem újdonság, hiszen legalább három éve találkozhatunk ilyen megoldásokkal a fogyasztói piacon. Elsőként az LG és a Samsung vezette be azt, hogy okostévéik mellé a hagyományos távirányítón kívül mozgásérzékelős távirányítót is csomagolnak, és a mai napig ők a verseny éllovasai ezen a téren.
2014-12-16 18:49
Ahogyan számos elektronikus eszközünk, úgy a távirányítók is kezdetben sokkal nagyobb méretűek voltak. Talán néhányan emlékeznek még az ötvenes évek közepén megjelent első Zenith távirányítókra. Bár e korabeli találmány beépített joystick-szerű gombjaival viszonylag egyszerűen lehetett csatornát váltani, ám tekintélyes mérete miatt sokszor nem tudta maradéktalanul betölteni kényelmi funkcióját.
2014-12-15 9:02
A Nielsen Közönségmérés 2014. október 1-jétől megkezdi az időeltolásos tévénézési adatok szolgáltatását. Az TSV adatbázis-szolgáltatás a társaság szerint fontos lépést jelent a televíziós médiapiac minden szereplője számára. Azért volt szükség erre a lépésre, mert egyre többen tekintenek meg tévéműsorokat egy későbbi időpontban: 2013 szeptemberében még 2,1 millió volt azok száma, akik a sugárzást követően, utólag néztek meg televíziós tartalmakat, egy évvel később ez a szám viszont már 3,8 millió főre ugrott.
2014-12-11 9:01
A 2014. májusi Nielsen Közönségmérés a magyar felhasználók tévénézési szokásait vizsgálta: azt kutatta, a lakosság hány százaléka néz tévét, és elsősorban milyen készüléken; illetve, hogy a mobil eszközök elterjedése hogyan módosított a tévézési szokásokon. A vizsgálat eredménye szerint a magyar háztartások 97 százalékában van tévékészülék, azaz a 4 éven felüli lakosságot tekintve mintegy 9 millióan tévéznek rendszeresen. A legelterjedtebb internetképes eszköz még ma is az asztali számítógép és a notebook; így ha épp nem a televíziót használjuk médiatartalmak fogyasztására, ezeken nézünk tévét online.
2014-12-09 18:47
Ahogyan az újesztendőbe lépünk, úgy szoktak egyre-másra napvilágot látni a következő esztendővel kapcsolatos jóslatok. Félreértés ne essék: most nem az újabb világvégét vizionáló próféciákra gondolunk, hanem arra, hogy milyen fejlesztések várhatók a távirányítók szempontjából.
2014-12-08 9:01
Az ADATA új külső merevlemeze az asztali PC-k és laptopok mellett okostévékhez is használható. A Choice HC500 alumínium háza igényes kialakítású: a homokszórt felületű ház arany vagy titán színű, kiterjedése pedig 115 x 77,6 x 15,5 milliméter. A ház belsejében egy 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemez található, amely USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik a rendszerhez. A HDD 500GB, 1 TB vagy 2 TB, modelltől függően. A mobil merevlemez nagy adatátviteli sebességet nyújt. A merevlemez meghibásodását egy szenzor jelzi: a villogó piros LED a funkció működését mutatja, a folyamatosan világító LED pedig a HDD valamilyen hibájára utal.
2014-12-06 16:33
Bizony, közel hetven év is eltelt már azóta, hogy az először nézhettünk televíziót. Sokan, főleg a fiatalabbak közül, így szinte „belenőttek” a tévé, a videó, vagy éppen a DVD-lejátszó használatába. Az idősebb generáció tagjai közül ugyanakkor vannak, akik nem tudnak mit kezdeni a technika megannyi vívmányával, amelyekkel újabban – kis túlzással – már napi rendszerességgel elárasztanak bennünket.
2014-12-05 9:00
Két új tévécsatornát indít az MTV Zrt. és az MTVA. A Petőfi TV a M2-es csatornán jelentkezik este 8-tól reggelig, és a 16 és 35 év közöttieket célozza meg műsoraival; az M4 Sport pedig 16 kiemelt magyar sportágról, a kiemelkedő magyar sportsikerekről és neves sportolókról, a magyar sporttörténet legfontosabb momentumairól, az utánpótlás- eseményekről, a világ- és Európa Bajnokságokról, valamint más nemzetközi sporteseményekről, illetve az olimpiáról tudósít majd. Az MTVA célja az új csatornákkal, hogy fejlessze a tartalomszolgáltatás minőségét, és még teljesebb mértékben szolgálja ki a tévénézők igényeit.
2014-12-02 18:45
Az előző hónapban már bemutattuk, hogy a távirányító tartó sokkal komfortosabbá teheti a televíziózás élményét. Bár a különböző lakberendezési boltokban számos tartóalkalmatosság kapható, a készen megvásárolható dobozok elég nehézkesek.
2014-12-02 8:59
Az interneten elérhető tévécsatornák és egyéb online médiatartalmak bősége alapjaiban változtatta meg a televíziózási szokásokat. A videostreaming-szolgáltatások legvonzóbb elemei közé tartozik a hatalmas választék, a kötöttségek nélküli műsorválasztás lehetősége, illetve a bármilyen eszközzel hozzáférhető tartalom. Egyre többen választják ezt a szolgáltatást a kábeltelevíziós csatornák helyett, hogy sokkal nagyobb kínálatból válogathassanak, illetve akkor nézhessék kedvenc műsoraikat, amikor csak szeretnék, illetve amikor épp idejük van rá. Így sokan azok közül, akik korábban letöltötték a filmeket és a sorozatokat, ma már inkább itt keresik a friss, legális tartalmakat, amelyekhez akár már havi néhány ezer forintos előfizetési díj fejében hozzáférhetnek.
Oldalak:
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
  ...
24